کارگاه‌های فهم معماری، پنجره ای که به آینده گشوده شد

اعضای شورای سیاست‌گذاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر، بر تاثیر دراز مدت این کارگاه‌ها در تربیت نسل معماران آگاه در آینده ایران تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اختتامیه این کارگاه با حضور بیش از 250 شرکت‌کننده از سراسر کشور، و استادان برجسته معماری ایران در سینما آوینی شهر بوشهر برگزار شد.

 

در حاشیه این مراسم دکتر مهدی حجت عضو شورای سیاست‌گذاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر، با بیان این که صحت کار یک کارخانه را می‌توان از روی محصولاتش فهمید، خبر داد: خدا را شکر هر کارگاهی که از سلسله کارگاه‌های فهم معماری برگزار می‌شودف شاهد رشد کیفی محصولات هستم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر این که به نظر من پیشرفت کار کارگاه خیلی خوب بوده است، گفت: کارگاه فهم معماری ایران در دوره هفتم که در بوشهر برگزار شد نشان داد که از نظر گرایش‌های عقلانی، فهم دقیق و نگاه موشکافانه درست نسبت به معماری و همچنین پیدا کردن موضوعاتی که حقیقتا موثر است و راه را باز می‌کند، با سرعت فوق العاده‌ای پیش می‌رود.

 

او ادامه داد: از نظر جهات اجرایی، کمی و رفاهی هم این کارگاه‌ها با تجربه‌ای که پیدا کرده است، رفته‌رفته بهتر می‌شود.

 

مسوولان شهرهای مختلف آرام‌آرام با سوابق و دستاوردهای کارگاه آشنا می‌شوند و در برگزاری کارگاه‌ها کمک بیشتری کمک بیشتری می‌کنند.

 

دکتر حجت در پاسخ به این که آیا نشانه‌های تربیت یک نسل معمار که آگاه به معماری ایران باشد، مشهود است؟ گفت: این هدف بسیار بلندی است و چیزی نیست که بتوانیم با کارهای بسیار کوچک خودمان بگوییم که به آن هدف نزدیک می‌شویم.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر ادامه داد: مولانا می‌فرماید مدتی باید که تا خون شیر شد. برای کارگاه های فهم معماری هم باید زمانی بگذرد تا این اتفاق بیافتد.

 

دکتر حجت گفت: من به عنوان کسی که از روز اول تا الان در کارگاه‌های فهم معماری بوده‌ام، برآوردم یک حرکت رو به رشد است و فکر می‌کنم این کارگاه مانند یک نهال روزبه روز رشد می‌کند. او تاکید کرد: امیدوارم که محصولاتش در خدمت آینده معماری ایران باشد.

 

در این باره همچنین دکتر ناصر نوروززاده چگینی، باستان‌شناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: ما باید امیدوار باشیم که مقدمات تربیت نسلی آگاه فراهم شده باشد.

 

این عضو شورای سیاست‌گذاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر ادامه داد: اگر ما این روند را ادامه بدهیم، مطمئن باشید در آینده مجموعه‌ای پاکیزه برای کار روی معماری ایران داشته باشیم.

 

دکتر چگینی درباره کیفیت آثار تولید شده در این کارگاه تاکید کرد: هر دوره که از کارگاه‌های فهم معماری می‌گذرد، شرکت‌کنندگان می‌فهمند که «خواست»شان چیست. بسیاری از شرکت‌کننده‌ها برای چندمین بار شرکت می‌کنند، از طرف دیگر نیروهای تازه‌تر می‌آیند و باعث می‌شوند فهم معماری سریع‌تر شود.

 

استاد دانشگاه شهیدبهشتی همچنین درباره داوری آثار خبر داد: سعی کردیم از خرد جمعی استفاده کنیم و کاری کنیم که شرکت‌کنندگان راه انتخاب آثار برتر را خودشان را فرابگیرند.

 

او ادامه داد: اتفاقی که در انتخاب کارهای برتر افتاد این بود که در مرحله نخست خود شرکت‌کنندگان کارهای برتر را انتخاب کردند.

 

این سنت حسنه‌ای خواهد بود که حتما جواب خوب خواهد داد. اگرچه ممکن است هرجایی که رقابت هست، دلخوری‌های کوچک مقطعی هم باشد که همیشه بوده و بعد از این هم خواهد بود.

 

دکتر چگینی تاکید کرد: اساس این است که این همدلی بین بچه‌ها فراهم بشود و بچه‌ها خودشان تشخیص بدهند.

 

در حاشیه اختتامیه بزرگترین کارگاه معماری کشور، دکتر محمدرضا رحیم‌زاده عضو شورای سیاست‌گذاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر تاکید کرد: به نظر من برنده و بازنده در این کارگاه خیلی اهمیت ندارد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی تاکید کرد: به جهت نوع آموزشی که در دبیرستان و دانشگاه وجود دارد، بعضی از دانشجوها واقعا در دانشگاه‌ها سرخورده می‌شوند و بسیاری از دانشجویان بلد نیستند که خودشان را در جمع عرضه کنند.

 

دکتر رحیم‌زاده ادامه داد: با توجه به همه این ها ما سعی کردیم در داوری آثار اعتدالی را برقرار بکنیم.

 

او با بیان این که هرکارگاه از کارگاه قبل بهتر بوده است، گفت: بوشهر گوشه گمشده ای از فرهنگ ماست و معماری آن هم مستثنی نیست.

 

از آثار تولید شده در کارگاه واقعا تعجب کردم که چه موضوعات متنوع و در عین حال مهمی را دانشجویان پیدا کردند، با توجه به فرصت و منابعی که در اختیار داشتند، پیگیری کردند و توانستند با روش‌های بیان خوب به نتیجه برسند.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی درباره معیارهای داوری تاکید کرد: دانشجویان می‌باید یک نکته مهم در بوشهر می‌یافتند که این نکته در حوزه معماری باشد، نه فقط یک آگاهی از شهر بوشهر و دوم این که توانسته باشند آن نکته را خوب پرورش دهند و مستند به منابع کنند و سوم این که آن را به خوبی بیان کنند. آثار شرکت‌کنندگان از هر سه جهت به هم نزدیک و در عین حال متنوع داشتند. برای همین ما نهایت دقت را کردیم تا آثاری را انتخاب کنیم که می‌توان گفت خالص‌ترند.

 

دکتر رحیم‌زاده با بیان این که داوری کم اهمیت‌ترین بخش کار است، تاکید کرد: مهم‌ترین انگیزه بنده و امثال بنده این است که نسل آگاهی برای آینده معماری کشور تربیت شود. برای مثال دوتا از کارهای برگزبده درباره این بود که در رابطه بوشهر و دریا خدشه وارد شده و به شدت آسیب دیده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: یک مسوول فکر کرده که این کار را باید انجام دهد، یک مشاور طرحش را داده است، یک پیمانکار آن را اجرا کرده است، و یک مجموعه ای هم از آن نگهداری می‌کند. قطعا دانشجویی که آمده و این درد را دیده، این کار را تکرار نخواهد کرد. سعی می‌کند آن را ترمیم کند. بی‌شک مهم‌ترین تاثیر این کارگاه‌ها در سی چهل سال آینده شروع به شروع شدن خواهد کرد. و آن تاثیر تربیت نسل نوی از معماران، مدیران، منتقدان و معلمانی است که کشورشان را می‌شناسند و معماری را بهتر می‌فهمند.

 

دکتر هایده لاله عضو عیات علمی دانشگاه تهران هم در حاشیه اختتامیه کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر تاکید کرد: هر انسان آگاهی می‌داند که شناخت خود شناخت دیگری را هم می‌آورد.

 

او با اشاره به این که در دوره هفتم کارگاه های فهم معماری، دانشجویان غیرمعمار هم حضور پررنگی داشته‌اند، تاکید کرد هرچه رشته‌های بیشتر گرد هم بیایند، تلاش آگاهانه در تعالی فرهنگ و مظاهر فرهنگی از جمله معماری افزایش پیدا خواهد کرد.

 

دکتر لاله با ابراز خرسندی از بیان‌های میان‌رشته‌ای و قالب‌های مختلف ارایه در کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر تاکید کرد: فقر فرهنگی ناشی از جدایی‌ها و بخشی کارکردن‌هاست.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری کارگاه فهم معماری ایران از پنجره بوشهر، سطح آثار ارایه شده را «خیلی خوب» ارزیابی کرد و گفت: در شش روز برگزاری کارگاه توقع این وجود ندارد که دانشجویان چیزی را به اثبات برسانند. چیزی که مهم است این است که بچه‌ها بتوانند طرح مساله بکنند و چشمشان باز شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 125175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha