به گزارش خبرگزاری شبستان، اسماء الحیدری،تحلیلگر و وکیل عراقی مرکز حقوق بشر در امان پایتخت یمن اظهار کرد: پدیده مردم مفقود شده در جنگ عراق معضلی است که عراقیانی را فارق از سن، جنس مذهب و قومیت گرفتار کرده است.
بر اساس گزارشی از کمیسیون بین المللی افراد مفقود شده،عراقیان مفقود شده در طول جنگ به شماری بالغ بر 250 هزار نفر از هر یک میلیون عراقی می رسد.
ناپدید شدن عراقی ها از جنگ ایران و عراق در سالهای 1980 آغاز شد و درجنگ آمریکا شدت یافت و این کشور را با مسئله پیچیده ای روبرو کرده است.
لعیال هورانیه، سخنگوی صلیب سرخ عراق اعلام کرد جبران این خسارت برای عراق به مدت زمان طولانی ای نیازمند است.
کنوانسیون بین المللی دفاع از مفقود شدن های تحمیلی همچون:دستگیری، بازداشت، آدم ربایی و یا هر شکل از ممانعت انسان از آزادی خود مختارانه که از سوی دولت یا بر اثر عوامل جنگی یا اجتماعی صورت بگیرد، درخصوص مفقودین عراقی در طول سال های اخیر بر آورد کرد: هیچ قانون و عدله ای نمی تواند مفقود شدن این شمار از عراقیان را توجیه کند.
و از آنجایی که شمار مفقود شدگان حتی پس از پایان جنگ و خروج نیروهای آمریکایی همچنان در حال افزایش است دیرک آدریانسانس،کارشناس امور عراق ابراز کرد:20 در صد از آوارگان و 5 درصد از خانواده های عراقی از مفقود شدن کودکان خود سخن می گویند.
براساس تحقیقات متفاوت، 30در صد از مفقود شدگان را افراد آواره و 20در صد را افراد پناهنده که بیشتر به دلایلی چون آدم ربایی مفقود شده اند را تشکیل می دهند.
به گزارش میدل ایست آنلاین، 260 هزار عراقی به دلیل حمله آمریکا و در سال 2003 مفقود شده اند.
براساس گزارش اخیر سازمان عفو بین الملل، 30 هزار عراقی از سوی دولت دستگیر شده اند که هویت آنها هنوز محرض نشده است و همچنان افرادی هستند که در زندانهای مخفی شکنجه می شوند.
نظر شما