به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت السلام و المسلمین علیرضا اعرافی، رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه، امروز (31 فروردین) در نخستین همایش تجلیل از نخبگان و ممتازین جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به جایگاه علمی نخبگان و فرازانگان و تاثیر آنها در جامعه، گفت: وقتی نهادی به آموزش عالی در زمینه های مختلف دانشی به خصوص دینی می پردازد در واقع نخبه پروری انجام می دهد و این نهاد خود یک نهاد نخبه پرور است اما هوش، استعداد و میزان پشتکار و تلاش دانش پژوهان، دانش پژوهان نهادی را از هم تمیز می دهد و فرزانگان را متمایز می کند.
وی با بیان اینکه فرزانگی اخلاقیاتی دارد که باید برای حفظ آن به این اخلاقیات عمل نمود، افزود: فرزانگی برخورداری از ویژگی ها و نعمت های الهی است که دارندگان این نعمت باید محافظ و مراقب آن باشند تا این نعمت، آفت نبیند.
حجت الاسلام اعرافی بیان داشت: عارف فرزانه ای که بخواهد از آسیب های اخلاقی مصون بماند باید بداند نعمت فرزانگی که به وی اعطا شده از سمت خداوند است و باید قدر این نعمت را بداند و کلید آن این است که تمام نعمات الهی را منتسب به خود خداوند بدانیم نه خودمان و اگر این قطع شد آغاز سقوط است.
رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه تصریح کرد: بهره مندان و ممتازان باید نقاط ضعف و قوت خویش را با هم ببینند و همچنین دیگران را مانند خود بدانند و به نقاط ضعف و قوت ایشان نیز یکسان بنگرند تا بتوانند همه چیز را عادلانه ارزیابی کنند.
وی افزود: همیشه باید در امور مادی خود را با پایین دستان خود و در امور معنوی خود را با بالا دستان خود مقایسه کنیم چرا که این موجب می شود رشد و پیشرفت و تعالی معنوی ما بالا تر رود.
حجت الاسلام و المسلمین اعرافی با اشاره به مقام والای دانشمند صدر به خصوص در عصر خود، گفت: فروتنی در عین والایی و بزرگواری ایشان همراه با مرتبه ی یالای اجتماعی، معنوی و علمی، علت اهمیت این دانشمند بزرگ است.
رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه تصریح داشت: فرزانگان و دانشمندان علمی و معنوی خصوصا طلاب باید به مدارا و تعامل با دیگران مصر بوده و از گوشه گیری و خود بزرگ بینی بپرهیزند.
وی بیان کرد: دستگیری خصوصا در امور معنوی از دیگران و توجه به آنها، کمک های معنوی و در اختیار قرار دادن دانش خود برای دیگران وظیفه یک فرد فرزانه در جامعه اکنون است.
اعرافی با تاکید بر اینکه یک فرزانه نخبه و دانشمند باید با توجه به احتیاجات جامعه خود رشته خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کند، گفت: باید بین نخبه گرایی و توده گرایی تفاوتی قائل نشویم و نخبگان باید در خدمت توده ها باشند.
رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه با تاکید بر اخلاص، افزود: در فضای معنوی هیچ کاری بدون اخلاص هیچ فایده ای به حال فرد و جامعه ندارد همچنین بدون اخلاص در جامعه هر چه می بینیم رو به زوال است.
گفتنی است، در پایان این همایش از چند از نخبگان جامعه المصطفی العالمیه تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما