به گزارش خبرگزاری شبستان، ابوالقاسم طالبی در نشست نقد و بررسی فیلم قلادههای طلا که در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت:با پول و سرمایه، هنری خلق کرد بلکه اعتقاد و دغدغههای صاحب اثر است که موجب خلق هنری ماندگار میشود.
طالبی با بیان اینکه سعی داشتم تا بخش کوچکی از چگونگی این توطئهها را به نمایش درآورم، عنوان کرد: در تاریخ ایران، تمامی خیانتها، وطن فروشیها و توطئههای صورت گرفته علیه کشور با حمایت یا دخالت مستقیم یکی از سفارتخانهها روی داده است.
وی در پاسخ به شایعه دستمزد دو میلیاردی خود برای تولید فیلم قلاده های طلا، اظهار داشت: تمامی هزینههای ساخت قلادههای طلا از دو میلیارد تومان کمتر است که با توجه به ساخت دکورهای سنگین و حجم کار انجام شده، بسیار ناچیز است.
طالبی بخشی از داستان فیلم خود را غیر واقعی و حاصل ذات سینما و قصه ذکر کرد و افزود: بخشهای مربوط به حضور جاسوس در وزارت اطلاعات، کاملا غیر واقعی است اما سایر اتفاقات بر بستری کاملا مستند و مبتنی بر تحقیقاتی گسترده ساخته شده است.
به گفته این کارگردان، دوران شخصیت های منفی که هیچ توانایی در آنها وجود ندارد در سینما به سرآمده و باید طراحی بهتری برای آنها صورت گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از حوادث رخ داده در فتنه 88 در فیلم طرح نشده است، گفت: دراین برهه زمانی، اتفاقات بسیاری رخ داد که هرکدام به تنهایی می تواند دستمایه ساخت یک فیلم قرار بگیرد و به همین علت نمیتوانستیم به تمامی آنها در مدت زمان محدود فیلم خود بپردازیم.
بر اساس این گزارش، محمد خزاعی، تهیه کننده این فیلم در ادامه این نشست سفارشی بودن قلادههای طلا را رد کرد و گفت: این فیلم حاصل دغدغه شخصی کارگردان بوده است و به هیچ عنوان سفارشی نیست زیرا زمانی فیلمی را میتوان سفارشی قلمداد کرد که از امکانات مالی قابل توجهی برخوردار باشد.تمامی هزینه ساخت این فیلم کمتر از دو میلیارد تومان بوده است و آماری که از سوی برخی افراد منتشر میشود، صحیح نیست.
خزاعی اکران مناسب این فیلم در خارج از کشور را نیازمند حمایت سازمانهای دولتی دانست و یادآور شد: فعالیتهایی برای تهیه زیرنویس خارجی فیلم در درست اقدام است.
البته باید به این نکته اذعان داشت که این فیلم حاصل اعتقادات کل گروه بوده است زیرا پول و سرمایه هنر نمیآفریند بلکه این اعتقاد افراد به کار خود است که سبب خلق یک اثر موفق میشود.
بر اساس این گزارش، وحید جلیلی که به عنوان منتقد در این جلسه حضور داشت، گفت: نشان دادن عمق اقدامات انجام شده توسط دشمنان مردم در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88، نیازمند اقدامات رسانهای گسترده است و نباید با ساخت چند فیلم از آن عبور کرد.
این منتقد و نویسنده، فیلم قلادههای طلا را نقطه عطفی در تاریخ سینمای ایران دانست و افزود : سینمای ایران در سالهای گذشته گرفتار دو دروغ سینمایی و ایرانی بودن شده بود که در این اثر به هیچ عنوان دیده نمی شود.
وی تصریح کرد: اکثریت فیلمهای ساخته شده در سینمای ایران نتوانستهاند در جذب مخاطب موفق عمل کنند در حالیکه بزرگان سینما و افرادی همچون شهید آوینی وظیفه سینما را جذب مخاطب میدانست.
جلیلی با اشاره به استقبال گسترده مردم از این فیلم، گفت: این فیلم علاوه بر ایران باید سریعا در خارج از کشور به نمایش عمومی درآید تا به بخشی از هجمههای ایجاد شده توسط رسانههای غربی در این برهه از تاریخ پاسخ دهد.
پایان پیام/
نظر شما