اعزام زائران عتبات با اتوبوس های ایرانی در پیچ و خم تدوین سازوکار...

بی تردید تفاهم ایران و عراق برای عدم تعویض اتوبوس حامل زائران در مرز از برکات عشق پرشور حسینی است. تفاهمی که با تدوین و عملیاتی شدن سازوکارهای اجرای آن بار مشکلات این سفر الهی کمتر می شود.

خبرگزاری شبستان: سفر به کربلای معلی و زیارت مرقد مطهر سالار شهیدان بی تردید از بزرگترین آرزوهای ما ایرانیان محسوب می شود، آرزویی که در برخی ادوار موانعی بزرگ بر سر راه تحقق آن سبز شده اند.
این مهم در کنار عشقی که ما ایرانیان به مولایمان اباعبدالله الحسین (ع) داریم باعث شد که شاید حتی بیش از مردم عراق ما از سرنگونی صدام ملعون خوشحال شویم. این نه فقط از آن جهت بود که او طی هشت سال دفاع مقدس از اعمال هیچ جنایتی علیه ایران فروگذار نکرد، بلکه بیش از آن به دلیل موانعی بود که صدام با تراشیدن آنها حسرت زیارت مرقد سالار شهیدان عالم را به دل بسیاری از ما گذاشته بود.


از این رو بلافاصله پس از فروپاشی رژیم بعث و حتی در دوران سخت جنگ در عراق، کاروان ها یکی پس از دیگری روانه عتبات عالیات می شد. البته در سال های اخیر و با ایجاد آرامش نسبی در عراق هم تعداد کاروان های اعزامی افزایش یافته هم تسهیلات و خدمات بهتری به زائران ارائه می شود.
اما در کنار مشکلات متعددی که علی رغم تلاش های انجام شده برای زائران عتبات وجود دارد، یکی از مسائلی که با اعتراض زائران ایرانی به ویژه در هنگام بازگشت مواجه می شود تعویض اتوبوس ها هنگام عبور از مرز است. اینکه زائران علی رغم پیاده روی نسبتا طولانی برای عبور از مرز و در کنار ایستادن در صف های طولانی برای بررسی گذرنامه ها مجبور باشند چمدان های خود را که در هنگام بازگشت به زعم خرید سوغاتی سنگین تر و حتی بر تعدادشان افزوده شده است را مجبور باشند در همان مسیر طولانی حمل کرده و در حین ایستادن در صف کنترل گذرنامه نیز دائما حواس خود را بر آنها معطوف کنند مشکلی است که در آن هنگام به ویژه بسیار آزاردهنده است و حتی گاهی حلاوت سفری به این شیرینی را به تلخی می کشاند. این مشکل زمانی به چالش تبدیل می شود که افراد مسن مجبور به عبور از این مرحله باشند.


بروز این مشکلات و انتقاد دائمی زائران عتبات، منجر شد تا درپی تفاهم نامه ای که ششم بهمن سال گذشته در سفر هادی فرحان العامری، وزیر حمل و نقل جمهوری عراق به کشورمان منعقد شد، زمینه همکاری در بخش حمل و نقل درحوزه های جاده ای، ریلی، هوایی فراهم شد.
بنابر این تفاهم به عمل آمده و بنابر گفته علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیئت دولت در تاریخ 18 فروردین سال جاری، نخستین گروه از زائران عتبات بدون نیاز به تعویض اتوبوس های حامل خود از مرز مهران عبور کرده و وارد خاک عراق برای زیارت عتبات عالیات شدند.
بنابر گفته نیکزاد پس از این هیچ مشکلی در تردد خودروهای عبوری زائران ایرانی به کربلا وجود ندارد و اهالی کشور مجاور نیز می‌توانند با اتوبوس‌های عراقی وارد کشورمان شوند.
البته سفر سالانه یک میلیون نفر زائر ایرانی برای زیارت عتبات عالیات به خاک عراق و حضور متقابل 500 هزار زائر عراقی در خاک کشورمان از عوامل زمینه ساز برای انعقاد این تفاهم نامه است.


البته انتشار این خبر به تایید مدیرکل بین‌الملل و راهبری امور زیارتی سازمان حج و زیارت نیز رسید اما حجت‌الاسلام مهدی شهسواری تنها به خبری مبنی بر تحقق این مهم در سال 91 بسنده کرده و زمان دقیقی را برای اجرایی شدن آن به طور کلی ارائه نکرده است.
به نظر می رسد علی رغم بسترسازی های انجام شده از طریق انعقاد تفاهم میان وزیر راه و شهرسازی کشورمان با وزیر حمل و نقل کشور عراق و تصریح دکتر نیکزاد بر وقوع این مهم، سازمان حج و زیارت هنوز در چارت برنامه ای خود جایی را برای این اتفاق مهم که از مشکلات سفر 10 روزه تا حد مطلوبی می کاهد، اختصاص نداده است.
چراکه بی تردید علاوه بر توافقات وزارء، دستگاه های مجری نیز باید به رایزنی و مذاکره برای اجرای تفاهم نامه های منعقد شده بپردازند.
بنابراین به نظر می رسد زائران اگرچه با تغییر اتوبوس ها در مرز دچار سختی می شوند اما یادشان نرود که اولا دیدار یار بیش از این ها به زحمت نیاز دارد و از سوی دیگر این سختی هرگز به پای مشقتی که گذشتگان با عبور از مسیرهای صعب العبور برای زیارت قبر شش گوشه امام حسین (ع) طی می کردند، هیچ است!
پایان پیام/

 

 

کد خبر 124812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha