شهادت حضرت فاطمة الزهرا(سلام الله علیها)  تسلیت و تعزیت  باد

در محل دفن حضرت فاطمه اختلاف است، گروهى گفته‏اند او را در بقیع دفن کردند، جماعتى معتقدند وى را در خانه‏اش بخاک سپرده‏اند و شماری گویند در بین قبر حضرت رسول و منبر دفن شده است

خبرگزاری شبستان: مشهورترین اقوال در اخبار شیعه این است که حضرت صدیقه طاهره سلام اللَّه علیها در سال پنجم از بعثت در روز بیستم جمادى الآخرة در شهر مکه متولد شد، و در هنگام وفات پدر بزرگوارش هژده سال و چند ماه از عمر شریفش گذشته بود.
جابر بن یزید گوید: از حضرت باقر علیه السّلام پرسیده شد که زهراء اطهر بعد از پدرش چند مدت در دنیا اقامت کردند، فرمود: چهار ماه و در هنگام وفات بیست و سه سال از عمرش گذشته بود، این روایت با روایت عامه مطابقت دارد، زیرا نویسندگان اهل سنت میگویند: فاطمه در چهل و یکمین سال پدرش متولد شد، که در واقع یک سال بعد از مبعث پیغمبر بوده است.
ابو سعید خرگوشى در کتاب «شرف النبى» گوید: تمام فرزندان حضرت رسول صلى اللَّه علیه و آله قبل از بعثت متولد شدند، جز فاطمه و ابراهیم که اینان بعد از مبعث و اسلام به دنیا آمده‏اند.
از امام صادق علیه السّلام نقل شده که آن جناب فرمود: براى حضرت زهراء در نزد خداوند نه اسم است که عبارتند از: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه‏، مرضیه، محدّثه، و زهراء.
در مسند حضرت رضا علیه السّلام آمده است که: پیغمبر فرمود: دخترم از این جهت فاطمه نام نهاده شده است، که خداوند سبحان او و دوستانش را از آتش جهنم رهائى بخشیده است و پیغمبر دخترش را بتول نام‏گذارى کرده بودند.
قوى‏ترین استدلال بر عصمت حضرت فاطمه علیها السّلام آیه تطهیر است، زیرا که عموم ملت اسلام اتفاق کرده‏اند بر اینکه مقصود از «اهل البیت» در آیه شریفه خاندان پیغمبر هستند،و روایت از طرق شیعه و سنی رسیده است که این آیه مخصوص علی فاطمه، حسن و حسین علیهم السّلام میباشد، و اینکه حضرت رسول آنان را در زیر عباء خیبرى جمع فرمود و سپس گفت خداوندا این چند نفر که اکنون در زیر عبا اجتماع کرده‏اند خاندان من هستند، اینک کثافت و پلیدى را از اینان دفع کن، و آنها را پاک و پاکیزه قرار ده، ام سلمه عرض کرد: یا رسول اللَّه من از اهل بیت شما هستم؟، فرمود: تو بر طریق خیر هستى- ولى از اینان شمرده نمیشوى.
دلیل دیگر بر عصمت حضرت زهرا سلام اللَّه علیها قول پیغمبر است که فرمود: فاطمه پاره تن من است مرا آزرده خواهد کرد کسى که وى را اذیت کند، و نیز فرمود: کسى که فاطمه را اذیت کند مرا اذیت کرده است و هر که مرا اذیت کند خداوند را اذیت کرده است، و نیز فرمود: خداوند در هنگام خشم فاطمه خشمگین میگردد، و در هنگام خوشنودى وى خوشنود است، اگر چنانچه فاطمه معصوم نباشد نباید اذیت‏کنندگان او در هر حال مانند اذیت‏کنندگان پیغمبر باشند.
از جمله اخبارى که حضرت زهراء را از سایرین تمیز میدهد و فضیلت او را میرساند خبریست که محدّثین عامه از عایشه روایت کرده‏اند که وى میگفت: دوسترین مردان در نزد پیغمبر علی بن ابى طالب بود، و از زنان دخترش فاطمه.
از انس بن مالک روایت کرده‏اند که وى گفت: پیغمبر میفرمود: فاطمه بهترین زنهاى جهان است، در روایت دیگر آمده است که: بهترین زنان عالم چهار نفرند:
مریم بنت عمران، آسیه دختر مزاحم، خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمّد صلى اللَّه علیه و آله.
ابن عباس گوید، بهترین زنان اهل بهشت خدیجه دختر خویلد، و فاطمه بنت محمّد صلى اللَّه علیه و آله، مریم بنت عمران، و آسیه دختر مزاحم هستند، و از عبد الرحمن بن عوف روایت کرده‏اند که وى گفت: از پیغمبر شنیدم میفرمود: من بمنزله درختى هستم که فاطمه فرع اوست، و علی مولد او و حسنین میوه او و شیعیان ما برگهاى آن درخت مى‏باشند، ریشه این درخت در بهشت عدن است و فرع و ثمر و برگهاى آن هم در بهشت میباشند.
از عایشه روایت شده که وى گفت: هر گاه فاطمه بر حضرت رسول صلى اللَّه علیه و آله وارد میشد، پیغمبر براى احترام وى از جاى خود برمیخاست، و پیشانیش را مى‏بوسید و او را در جاى خود مینشانید.
و از جمله نعمت‏هائى که خداوند به امیر المؤمنین ارزانى داشت و او را در دنیا و آخرت سربلند و سرفراز کرد، تزویج حضرت زهراء به آن جناب بود.
روایت شده که حضرت زهراء سلام اللَّه علیها در سوم جمادى الآخرة سال یازدهم از هجرت وفات کرد، و مدت نود و پنج روز و یا چهار ماه پس از پدر بزرگوارش در جهان زندگى کرد. نماز او: علی، حسنین، عمار، مقداد، عقیل، زبیر، ابو ذر، سلمان، بریده، و گروهى از بنى هاشم شرکت داشتند و او را در دل شب طبق وصیتش دفن کردند.
در محل دفن حضرت فاطمه اختلاف کرده‏اند، گروهى گفته‏اند او را در بقیع دفن کردند، جماعتى معتقدند وى را در خانه‏اش بخاک سپرده‏اند، و پس از اینکه بنى امیه مسجد را بزرگ کردند قبر فاطمه در مسجد قرار گرفته است.
گروهى میگویند: حضرت زهراء سلام اللَّه علیها در بین قبر حضرت رسول و منبر دفن شده است، اینان به استناد قول پیغمبر که فرمود: بین قبر و منبر من باغى است از باغهاى بهشت.( زندگانى چهارده معصوم علیهم السلام، متن، ص: 222 و بعد).
 

 

پایان پیام/

کد خبر 124661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha