«مژگان خان بابا»، در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص اعزام کاروان قرآنی بانوان به عراق گفت: کاروان قرآنی بانوان از 21 دی ماه اعزام می شوند و تا 26 دی ماه در عراق حضور دارند. این گروه که شامل حفاظ، اساتید تجوید، قاریان قرآن، گروه تواشیح و طرح بشری را تشکیل می دهند از جمله افرادی هستند که در قالب کاروان اربعین در ستاد اربعین ثبت نام کرده بودند اما متاسفانه آقایان اعزام شدند ولی بانوان از این سفر بازماندند.
مشاور امور بانوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اظهار بی اطلاعی از علت این اقدام مسئولان مربوطه ابراز امیدواری کرد که سال آینده این اتفاق تاسف برانگیز در حوزه بانوان قرآنی تکرار نشود، چون این برخورد را اجحاف بزرگی در حق بانوان کشور دانست.
وی با بیان اینکه کاروان قرآنی بانوان یک روز و نصفی در نجف اشرف خواهند ماند، اظهار کرد: با همکاری و رایزنی فرهنگی ایران در عراق و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نامه ای خطاب به مسئولان مربوطه عراق جهت درخواست مکان مناسب برای اجرای برنامه های قرآنی خود ارسال کردیم، ضمن اینکه ما هم کنداکتور برنامه های خود را به آنها ارایه دادیم. همچنین پیشنهاد کردیم که برنامه هایی مانند جزءخوانی قرآن، آموزش صحیح خوانی قرائت نماز، حفظ سور کوتاه برای کودکان یا آموزش طرح بشری و معرفی آن برای اساتید قرآنی کشور عراق را جهت اجرا داشته باشیم.
خان بابا در ادامه افزود: مدیریت کاروان قرآنی بانوان به عراق را خانم الوندی بر عهده دارند که از اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشورمان محسوب می شوند. اعزام این کاروان از طرف معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و با همکاری سازمان حج و زیارت کشور و همچنین رایزنی فرهنگی ایران در عراق به ویژه همکاری خوب حجت الاسلام و المسلمین مهدی زارع بی عیب، مدیرکل بین االملل تبلیغ سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی صورت گرفته است.
وی از برگزاری جشنواره «عتبه عباسیه» و «عتبه علویه» خبر داد و گفت: در این جشنواره از سراسر کشورهای اسلامی حضور دارند. دختران ما هم برنامه های خاص خود را در بخش قرائت قرآن اجرایی خواهند کرد، ضمن اینکه این ارتباط با همکاری دانشگاه الزهرای عراق و دانشگاه الزهرای ایران صورت گرفته است؛ این اولین بار است که گروهی از بانوان به نمایندگی از کشورمان در این جشنواره حضور خواهند داشت.
خان بابا اظهار کرد: بر اساس پیشنهاد ما مقرر شد یک گروه 12 نفره مقارعه ای پنج جزیی با دختران قرآنی عراق با هدف تبادل تجارب برگزار شود ضمن اینکه ناگفته نماند این گروه قرآنی بانوان در قالب ثبت نام فراخوان ستاد اربعین به عراق اعزام شدند و بر اساس ظرفیت و با توجه به ارزیابی داوران همکار ما این گروه انتخاب و به کشور عراق اعزام شدند لذا ما در انتخاب آنها به عنوان گروه برگزیده هیچ نقشی نداشتیم.
مشاور امور بانوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: دانشگاه الازهراء کربلا درخواست برگزاری یک دوره مقدماتی داوری از اساتید ما در این دانشگاه کرده است ضمن اینکه مناظره ای هم در بحث موضوعات قرآنی برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که برگزاری این برنامه های قرآنی در خارج از کشور چه دستاوردهایی می تواند داشته باشد، خاطرنشان کرد: این برنامه ها بیانگر نمونه ای از ظرفیت قرآنی بانوان کشور ماست که می تواند زمینه تعاملات فنی و علمی بانوان ما را با سایر کشورها را در زمینه های مختلف علوم و فنون فراهم کند.
وی با اشاره به مهمترین مشکلات موجود در حوزه فعالیت های قرآنی اظهار کرد: بودجه مهمترین مشکل در حوزه فعالیت های قرآنی است. با توجه به اینکه فعالیت های قرآنی مستلزم هزینه های زیادی است لذا نیازمند تخصیص بودجه مناسب در این حوزه هستیم، ضمن اینکه ترددهای خارجی هم (مسابقات قرآنی خارج از کشور) نیازمند هزینه های بسیاری است. هرچند دستاوردهای خوبی هم به همراه دارد؛ بنابراین لازم است کشور ما هم از ظرفیت های بانوان برای تبادلات فرهنگی استفاده کند و از این ظرفیت مهم در جامعه غفلت نکند. چون در پی این تبادلات روابط بسیار خوبی هم رقم می خورد.
خان بابا گفت: انشالله این اراده در مسئولان ما هم وجود داشته باشد که بانوان قرآنی کشورهای دیگر را نه در غالب مسابقات بلکه در قالب های دیگر به کشورمان دعوت کنند تا دختران قرآنی و اساتید قرآنی ما هم بتوانند با آنها تبادل اطلاعات داشته باشند.
نظر شما