به گزارش خبرنگار شبستان، هفتگانه آذرک، نوشته مسلم ناصری، عصر دیروز 29 فروردین با حضور حجتالاسلام حسنزاده، سردبیر مجلات پوپک، سنجاقک و مهیار، مصطفی خرامان ،رضا هاشمینژاد، مدیر انتشارات افق، حسین فتاحی و جمعی از نویسندگان در فروشگاه انتشارات افق در فضایی صمیمانه برگزار شد.
مصطفی خرامان، دبیر سابق انجمن نویسندگان کودک و نوجوانان در این مراسم با بیان اینکه در دو سال گذشته ناشران خصوصی و دولتی ارزش ویژهای برای کتابهای تألیفی قایل شدند، گفت: افسانه آذرک اولین مجموعه تألیفی رمان است که در هفت جلد منتشر شده است.
خرامان مجموعه "هفتگانه آذرک" را کار قابل توجهای دانست و افزود: همت نوشتن چنین مجموعهای قابل تقدیر است. این کار توسط یک ناشر خصوصی چاپ شده است که این نیز از دیگر ویژگیهای هفتگانه آذرک محسوب میشود.
در ادامه این مراسم، حدیث نظر غلامی، نویسنده و شاعر، کتابهای آذرک را خوشخوان ذکر کرد و گفت : این مجموعه که کمی شلوغ است و شخصیتها و ماجراهای زیادی دارد را با لذت خواندم. در این کتاب سعی شده است، یک جهان تازه برای ما خلق شود، کاری که از یک هفتجلدی فانتزی انتظار میرود.
وی با بیان اینکه کتبی که قهرمان آن دختر باشد، خیلی معدود است، بیان کرد: با خواندن این مجموعه احساس میکنید، نویسنده قصد داشته قهرمان دختر داشته باشد. نگاهی منفی به دختر را در روند قصه میبینید و به خاطر همین هر جا دختر قصه به موفقیت میرسد، خوشحال خواهید شد.
این نویسنده با اشاره به نگاه شرقی نویسنده مجموعه "هفتگانه آذرک" اظهار داشت: آذرک با وجود اینکه به نظر میرسد قهرمان نیست اما المانهایی از سوی نویسنده برایش در نظر گرفته شده است. شخصیتهایی مانند هری پاتر، پی پی جوراب بلند و اولیورتوییست پدر و مادر ندارند و از نداشتن سایه بالای سر سوء استفاه کرده و هر آتشی را میسوزانند اما آذرک والدین و برادر دارد و میتواند آتش بسوزاند اما مانند شخصیتهای داستانی غربی این کار را نمیکند.
نظرغلامی موقعیت آذرک را مانند بسیاری از نوجوانان ایرانی دانست و افزود: آذرک با وجود خانواده، دلش به پدربزرگی گرم است که نویسنده وی را نیز از این دختر میگیرد و به همین دلیل آذرک تنها می شود و به فضای فانتزی ورود پیدا می کند و تمام این ماجراها به شکل ایرانی و نه غربی رخ میدهد.
این شاعر و نویسنده با اعتقاد به اینکه "هفتگانه آذرک" یک مجوعه کاملا دینی است، تصریح کرد: این هفتگانه یک مجموعه اخلاقی دینی است. نویسنده سعی کرده نگاه دینی و اخلاقی را رقیق کند و آرام آرام با تار و پود داستان بپیچد که خواننده به طور مستقیم متوجه نشود اما از یک جایی به بعد بذرهای این نگاه دینی و اخلاقی را نمایان میکند و به مسایلی همچون مرگ و نگاه ما به این دنیا میپردازد.
به گفته نظرغلامی، نویسنده مجموعه "هفتگانه آذرک" سعی کرده است به یک شکلی از فانتزی عرفانی برسد که مختص به ادبیات کلاسیک ما باشد و بر این اساس میتوان رد پای برخی از افسانههای هزار و یک شب و شاهنامه را در آن دید.
این شاعر و نویسنده با اشاره به طنز ویژهای که مسلم ناصری در قصههای آذرک اعمال کرده است، گفت: نویسنده سعی کرده که طنز خاصی داشته باشد که نمونه آن را در کمتر کتابی میتوان دید و این مسئله مجموعه آذرک را برای نوجوانان جذاب و خواندنی میکند.
پایان پیام/
نظر شما