به گزارش خبرنگار شبستان، محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در نشست امروز سهشنبه 29 فروردین با اشاره به آخرین گزارشهای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 91 گفت: کمیسیون در بندی مصوب کرده است که سازمان امور دانشجویان 231 میلیارد ریال درآمد کسب کند و این درآمد از محل خرید تعهدات آموزش رایگان تأمین شود.
وی اظهار کرد: این درآمد از طریق خرید تعهدات مستنکفین بورس و ارزبگیر و با هزینههای شخصی و جرایم آن و همچنین اخذ هزینه ثبتنام برگزاری امتحانات زبان خارجه برای داوطلبان اعزام به خارج از کشور و نیز تعرفههایی که برای ارزشیابی موارد تحصیلی فارغالتحصیلان خارج از کشور است، به دست میآید.
وی بیان کرد: همچنین در کمیسیون مقرر شد درآمد حاصل از سوء تبلیغات خدمات و کالاهای تهدیدکننده سلامت که در برنامه پنجم توسعه 200 میلیارد ریال پیشبینی شده است در لایحه بودجه 91 نیز همین مقدار باشد.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون مقرر کرد تعرفه تمدید پروانه وکلای دادگستری 20 درصد افزایش داشته باشد، گفت: ما در کمیسیون محل مصرف منابع صندوق توسعه ملی را بررسی کردیم و بر این اساس مقرر شد حداکثر 10 درصد از موجودی صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی به صورت ارزی یا ریالی قابل وامدادن و همچنین 10 درصد از موجودی صندوق به بخش صنعت و معدن به صورت ارزی و ریالی تخصیص یابد.
مفتح بیان کرد: بانکهای عامل نیز باید از طریق وام این کار را انجام دهند و این اصلاح در منابع صندوق توسعه ملی برای استفاده بهتر از منابع صندوق انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه کمیسیون مقرر شد منابع ریالی برای طرحهایی که از امکانات صندوق توسعه ملی استفاده میکنند و وام میگیرند از سوی خود سرمایهگذار و بانکهای عامل تأمین شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق تصریح کرد: همچنین مقرر شد از 10 درصدی که برای بخش کشاورزی و 10 درصدی برای بخش صنعت و معدن از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ارزی و ریالی تخصیص مییابد 3 درصد از این مبالغ از سوی کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی به طرحهای مددجویان تحت پوشش این دستگاهها اختصاص یابد.
وی اضافه کرد: مقرر شد 18 درصد از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای بالادستی نفتی و گازی و همچنین حوزههای مشترک به پیمانکاران بخش خصوصی و تعاونی ایران با تضمین شرکت نفت ایران به صورت ارزی و با سود حداکثر 8 درصد اختصاص یابد.
مفتح ادامه داد: طبق تغییرات اعمالشده در برنامه پنجم توسعه در بودجه سال 91 سه تغییر عمده در چگونگی استفاده از منابع صندوق توسعه ملی انجام شد.
وی اضافه کرد: همچنین در کمیسیون مصوب شد درآمدی که دولت برای بودجه عمومی کشور حاصل از صادرات نفت و گاز پیشبینی کرده است همان مقداری باشد که دولت در لایحه خود آن را آورده است.
وی اظهار کرد: همچنین در کمیسیون مقرر شد که شرکت ملی نفت و تمامی دستگاههای دولتی که از ارز استفاده میکنند ارز خود را با هماهنگی بانک مرکزی و نرخ تعیینشده بانک به ریال تبدیل کنند و برای تبدیل ارز به ریال برای تأمین منابع ریالی مورد نیاز شرکتها و دستگاههایی که از نفت استفاده میکنند باید این تبدیلات را با نظر و شیوه تأییدشده بانک مرکزی انجام دهند.
مفتح بیان کرد: بانک مرکزی موظف شد 20 درصد از منابع قرضالحسنه بانکها را به مددجویان کمیته امداد امام خمینی تخصیص دهد که این مبالغ با معرفی کمیته امداد به مددجویان پرداخت میشود.
وی همچنین با اشاره به مصوبه کمیسیون در مورد واگذاری سهام و اموال و دارایی شرکتهای دولتی و حقالشرکه و موارد دیگری که در رابطه با واگذاریها در لایحه بودجه 91 پیشبینی شده است، گفت: در کمیسیون مقرر شد که این واگذاریها به صورت نقدی تا 6500 میلیارد تومان و به صورت تهاتری 5/23 هزار میلیارد تومان باشد.
وی با بیان اینکه نرخ ارز در لایحه بودجه همان نرخ ارز مرجع یعنی 1226 تومان تعیین شده است، گفت: کمیسیون تلفیق نرخ ارز را برای محاسبات در بودجه 1226 تومان تعیین کرده است که البته بر اساس احکام قانون برنامه پنجم توسعه رژیم ارزی رژیمی شناور و مدیریتشده است و بدینترتیب دولت و بانک مرکزی موظف هستند نرخ ارز را در همین حد کنترل کنند و ارز را با نرخ روز به فروش برسانند.
پایان پیام/
نظر شما