به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، یوسف غفوری در نشست تخصصی سفیران بازآفرینی که امروز(دوشنبه، ۵ دی) همزمان با یکصد شهر ایران در سالن آتش نشانی رشت برگزار شد، گفت: این نشست تخصصی، حاصل تلاش شرکت بازآفرینی شهری و اداره کل راه و شهرسازی است که مقدمات آن از خرداد ماه سال جاری صورت گرفت تا سفیرانی از بم در سالگرد فاجعه زلزله بم، خسارات و تلفات انسانی ناشی از عدم نوسازی در بافت های فرسوده و ساخت و سازهای ناایمن در سکونتگاه های غیررسمی را در کل کشور بازتاب دهند.
مدیرکل دفتر طرح، برنامه و بودجه شرکت بازآفرینی شهری، یاد ۳۴هزار نفر کشته شده در زلزله بم را گرامی داشت و گفت: ۸۵ درصد کشور ایران روی گسل زلزله قرار گرفته است و آمارها نشان می دهد هر ۳۰سال یک زلزله بزرگ و خسارت بار در کشور داشته ایم. با این حال هنوز آمادگی قبل از بحران را نداریم.
وی، با تاکید بر لزوم بازآفرینی در بافت های فرسوده کشور و سکونتگاه های غیررسمی، اظهارداشت: نظارت درست بر ساخت و سازهای ایمن، پیش مقدمه آمادگی برای بحران هایی همچون زلزله است.
غفوری افزود: طبق آمار سال ۱۳۹۵، ۲۰میلیون نفر در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی کشور زندگی می کنند و در مجموع ۶ میلیون خانوار در این بافت ها در معرض خطر هستند.
وی ادامه داد: پنج میلیون و ۷۷۵ هزار بنای فرسوده در کشور داریم و ۳۳درصد جمعیت شهرها در بافت های ناکارآمد ساکن هستند و اگر زلزله ای رخ دهد، بازهم فاجعه انسانی بم تکرار می شود.
مدیرکل دفتر طرح، برنامه و بودجه شرکت بازآفرینی شهری، ضمن برشمردن وظایف دولت و شهرداری ها برای جلوگیری از ساخت و سازهای ناایمن گفت: از ۲۰سال پیش تاکنون شرکت بازآفرینی کشور تلاش کرده با تدوین قوانین و تنظیم ضوابط تشویقی، دولت و شهرداری ها را متوجه این خطر کند تا با اعطای تسهیلات و ضوابط تشویقی، سازندگان بخش مسکن برای ساخت و ساز ایمن تشویق شوند.
غفوری، افزود: علاوه بر ضوابط تشویفی که شهرداری ها موظف به اعمال آن در بافت های فرسوده هستند، دولت نیز طبق قانون بخشی از اعتبارات دولتی را برای نوسازی این مناطق به شهرداری ها اعطا می کند. اگرچه بانکها در ارائه تسهیلات بانکی به سازندگان در بافت های فرسوده به کندی عمل می کنند.
مدیرکل دفتر طرح، برنامه و بودجه شرکت بازآفرینی شهری، تاکید کرد: تلاش دولت این است که ایرانی آباد داشته باشیم و اجرای نشست تخصصی در ۱۰۰شهر کشور با حضور سفیرانی از بم، در راستای آموزش و ترویج ساخت و ساز ایمن در سکونت گاه های غیررسمی و نوسازی در بافت های فرسوده است.
در این نشست، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری و معاون وزیر راه و شهرسازی نیز به صورت وبینار برای حاضران در این نشست تخصصی سخنرانی کرد.
آئینی در این وبینار گفت: دولت باید در رابطه با نوسازی بافتهای فرسوده سیاستگذاری توام با ابتکار عمل، جرات و شجاعت برای تشویق سازندگان و سرمایه گذاران غیر دولتی داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تجارب گذشته نشان داده دولتها و شهرداریها به تنهایی قادر به نوسازی بافتهای فرسوده نیستند، اضافه کرد: باید با مشارکت بخش خصوصی و مردم نوسازی در شهرها صورت گیرد. اگر مقرارت ملی در تولید و احداث مسکن در محدوده بافت های فرسوده به درستی رعایت شود، ضریب خسارت جانی و مالی در زمان بروز زلزله کمتر می شود و شاهد مساکن پایدار خواهیم بود.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، با اشاره به پنج بسته تشویقی در حوزه محلات هدف بازآفرینی شهری تصریح کرد: اولین بسته تشویقی، فراهم کردن بستر قانونی برای تسهیل در صدور پروانه ساخت، اعطای تراکم و ارائه پایان کار و همچنین دادن مجوزهای آب، برق و گاز و غیره در محلات هدف بازآفرینی شهری است.
وی تصریح کرد: شهرداریها با توجه به تکلیف قانونگذار موظف هستند حداقل ۵۰ درصد برای عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف دهند و حتی تا صددرصد تخفیف اعمال و معادل آن را از دولت دریافت کنند و سازندگان نیز مطالبه گر باشند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، ابراز امیدواری کرد؛ بعد از برگزاری پویش جهادی «بم سفیر نوسازی برای ایران قوی» شهرداریها در رابطه با عوارض پروانه و تراکم ساخت بصورت ۱۰۰ درصدد تخفیف بدهند.
نظر شما