از حل مشکل آب آشامیدنی تا رفع اشتغال اهالی روستای ده گودال برجک در جنوب کرمان

محمد قاسمی نام طلبه جوان ۲۶ ساله ای است که در دل محرومیت ها بزرگ شده و پس از پایان تحصیلات حوزوی در سال ۹۷، برای تبلیغ و خدمت به مردم به روستای زادگاه خود که در محروم ترین نقاط جنوب کرمان قرار دارد، بازگشته و منشا خدمات زیادی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، مهدیه شعبانی:

 

محمد قاسمی نام طلبه جوان ۲۶ ساله ای است که در دل محرومیت ها بزرگ شده و پس از پایان تحصیلات حوزوی در سال ۹۷، برای تبلیغ و خدمت به مردم به روستای زادگاه خود که در محروم ترین نقاط جنوب کرمان قرار دارد، بازگشته و ۶ سال است که در کسوت امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) روستای ده گودال برجک از توابع بخش زهکلوت فعالیت دارد.

 

فعالیت های جهادی این امام جماعت مسجد نه تنها موجب جذب نوجوانان و جوانان به مسجد روستا شده بلکه منشأ خیر و برکات فراوانی برای اهالی این روستا نیز بوده است.

 

در این گزارش قصد داریم با حجت‌الاسلام محمد قاسمی درباره فعالیت‌های مسجد صاحب الزمان(عج) به گفت‌وگو بنشینیم.

 

 

در مدت ۶ سال گذشته تاکنون فعالیت های شما در چه زمینه هایی بوده است؟

 

هر جا احساس کردم مردم روستا مشکل دارند وارد عمل شدم و تاکنون در زمینه فرهنگی، اجتماعی، اشتغالزایی و عمرانی فعالیت داشته ام.

 

 

گفتید در زمینه عمرانی فعالیت داشته اید، لطفا بیان کنید؟

 

روستای ده گودال از روستاهای دور افتاده و محروم بخش زهکلوت است که تا قبل از این مردم سرویس بهداشتی و حمام نداشتند که با کمک خیرین توانستم ۱۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام برای اهالی روستا بسازم.

متاسفانه روستا غسالخانه نداشت مردم برای کفن اموات با مشکل مواجه بودند که خدا را شکر در همین مدت زمان غسالخانه نیز ساخته شد.

 

 

 

 

یکی دیگر از مشکلات این روستا، عدم لوله کشی و برخورداری آب آشامیدنی بهداشتی بود که با پیگیری های فراوان مشکل آب آشامیدنی نیز حل شد.

 

 

در زمینه اشتغالزایی برای اهالی روستا به ویژه جوانان چه فعالیتی انجام داده اید؟

 

به منظور ایجاد شغل برای جوانان روستا با کمک کمیته امداد امام خمینی (ره) طرح‌های پرورش مرغ و گوسفند را در این روستا اجرا و جوانان با دریافت تسهیلات صاحب شغل شدند.

 

 

 

 

با توجه به موقعیت جغرافیایی شغل کشاورزان این روستا کشت چای ترش است که تا قبل از این به روش سنتی کشت می شد و چون این محصول بازار فروش نداشت و سود آن به جیب دلالان می رفت بنابراین برای کمک به کشاورزان و کوتاه کردن دست دلالان، در اولین اقدام کشت صحیح این نوع چای به آنها آموزش داده شد و همچنین اکنون محصول چای آنها به صورت تضمینی خریداری می شود که این اقدام باعث جلوگیری از بیکار شدن کشاورزان روستا شده است.

 

 

برای تسهیل در امر ازدواج جوانان روستا چه کرده اید؟

 

یکی از مشکلات پیش روی خانواده های آبرومند بی بضاعت، عدم توان مالی در تامین جهیزیه دختران جوان دم بخت آنها بود که به لطف خداوند و با جلب اعتماد خیرین تاکنون ۸ سری جهیزیه به دختران بی بضاعت روستا اهدا شده است که همین امر باعث شده این زمینه ازدواج این دختران را فراهم کرده است.

 

 

فعالیت های شما برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد چه بوده است؟

 

در اولین قدم، علایق و استعدادهای آنها را شناسایی و سپس کلاس های آموزش قرآن کریم را برگزار و گروه سرود بچه های مسجد و تیم فوتسال را راه اندازی کردم.

 

 

 

 

از اجرای برنامه های قرآنی تان بگویید؟

 

از ابتدای حضور مسجد این روستا تا به امروز کلاس های آموزش قرآن کریم برای نوجوانان و جوانان برگزار کرده‌ام و الحمدالله در پرتو برگزاری این کلاس ها، اکنون ۵۰ نفر از نوجوانان و جوانان روستا حافظ جزء ۳۰ قرآن کریم و سوره واقعه هستند.

 

 

 

 

همچنین برای پیوند اهالی روستا با مسجد و انس با قرآن کریم علاوه بر برگزاری کلاس های آموزش قرآن کریم در مسجد با حضور در منازل آنها جلسات خانگی قرآن کریم نیز برگزار می کنم.

 

 

 

یکی دیگر از برنامه های قرآنی برگزاری جلسات قرائت ادعیه است که در این راستا شنبه شب ها زیارت آل یاسین، دوشنبه شب ها زیارت عاشورا، چهارشنبه شب ها دعای توسل و جمعه شب ها نیز جلسات قرائت دعای کمیل برگزار می‌شود.

 

 

برای انجام فعالیت های مسجد محور خود آیا پشتوانه مالی‌دارید؟

 

شاید بتوان برخی فعالیت ها را با دست خالی انجام داد اما کارهای بزرگ نیازمند صرف هزینه مالی است بنابراین حدود ۲ سال قبل با جلب اعتماد یک فرد خیر، ۱ هکتار زمین برای انجام کارهای عام المنفع مسجد وقف شده است.

 

 

 

 

برای درآمدزایی در این ۱ هکتار زمین نهال مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی و لیمو ترش کاشت کرده ام و همچنین قسمتی از این زمین وقفی به کشت چای ترش اختصاص داده ام، هدفم این است که در دراز مدت و کوتاه مدت بتوانم از این طریق، برای مسجد تولید درآمد کنم.

 

 

 

 

در پایان باید خاطرنشان کنیم که حجت الاسلام محمد قاسمی جوان دغدغه مندی است که در نهضت بازگشت به مسجد سعی کرده با احیای کارکردهای مسجد تراز اسلامی زمینه حضور اهالی روستا به مسجد را فراهم کند، حالا کارهای خیرخواهانه این طلبه جوان علاوه بر پویایی مسجد موجب رونق زندگی اهالی روستای ده گودال زهکلوت شده است.

کد خبر 1242069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha