به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، زهره زارع، یکی از شرکت کنندگان در رشته ترتیل قرآن این دوره از مسابقات که به تازگی در رشته کامپیوتر از دانشگاه آزاد واحد قوچان فارغ التحصیل شده، اهمیت قرآن را یادآور شد.
وی گفت: باید تبلیغات در خصوص اهمیت و ارزش های قرآنی از طریق رسانه ها و تلویزیون و نیز در دانشگاه ها افزایش یابد.
زارع، حضور در این مسابقات را زمینه ای برای پیشرفت در فراگیری آموزه های قرآنی دانست و گفت: برای برنده شدن شرکت نکردم.
*زهرا اکبری، دیگر دانشجوی حاضر دراین دوره از مسابقات که در رشته کارشناسی معماری در دانشگاه آزاد واحد بجنورد مشغول به تحصیل است، در اهمیت و ارزش قرآن، گفت: قرآن به من می آموزد چطور در معماری زندگی عاقلانه عمل کنم.
وی در خصوص هدف حضور دراین مسابقات نیز گفت: بیشتر برایم محفل انس با قرآن است و به دلیل تکرار آموزه ها و مفاهیم در این مسابقات بهانه ای برای بهره مندی بیشتر از ارزش های قرآنی است.
وی در ادامه خواست تا از متخصصان این عرصه در آموزش های دانشگاهی به دانشجویان بیشتر استفاده شود.
*سعیده اشکیل، دیگر دانشجوی شرکت کننده در این مسابقات که در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم از دانشگاه آزاد واحد مشهد حضور پیدا کرده است، برگزاری برنامه هایی از این دست را بسیار مفید دانست و انگیزه ای برای پیشرفت در این عرصه عنوان کرد.
وی که دانشجوی رشته پزشکی است، با بیان اینکه تبلیغات برنامه های قرآنی در سطح دانشگاه ها کم است و گاهی در اطلاع رسانی این برنامه ها دانشگاه نقشی ایفا نمی کند و تنها علاقمندی و پیگیری دانشجو زمینه حضورش دراین عرصه را فراهم می آورد، خواستار توجه به گستردگی تبلیغات و اطلاع رسانی این مهم شد.
اشکیل، سخت گیری در آیین نامه های مسابقات قرآنی و زیاد بودن حد نمرات منفی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: چه خوب است که با کمی تغییر دراین آیین نامه ها زمینه حضور دانشجویان بیشتری در مسابقات قرآنی فراهم شود و بدینوسیله تعداد علاقمندان نیز افزایش خواهد یافت.
وی تشویق نفرات برگزیده مسابقات قرآنی در دانشگاه ها را دیگر عامل موثر در ماندگاری انس و الفت دانشجویان با قرآن دانست و اظهار داشت: معمولا برای نفرات و رتبه های برتر تحصیلی پلاکارد و پرچم نصب می کنند اما برای برترین های قرآنی این موضوع، کمتر اتفاق می افتد.
*زهرا خانی، دیگر شرکت کننده این مسابقه و مسئول دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان نیز در این گفتگو با بیان اینکه باید شعار ها را تبدیل به شعور کنیم، تصریح کرد: لازم است تفکر قرآنی را به جای تذکرات بی اثر حاکم کنیم.
وی همچنین اضافه کرد: اگر فرزندانمان را از همان کودکی با قرآن مأنوس کنیم این فرهنگ ماندگار خواهد شد.
*زهرا علیزاده، دانشجوی مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد واحد بیرجند و یکی دیگر از حاضران در این دوره از مسابقات، با بیان اینکه از کودکی به قرآن علاقمند بودم و در مسابقات حضور داشتم، تشویق های روزهای کودکی را در الفتش با قرآن کریم عامل اصلی دانست.
وی پیشنهاد داد: در افتتاحیه و اختتامیه مسابقات قرآنی در کنار بهره مندی از اساتید و سخنرانان، به شکل ویژه از خطبای خردسال و جذابیت های آنان استفاده شود تا این جذابیت ها انگیزه تربیت نسلی قرآنی در بزرگترها و والدین حاضر ایجاد کند.
*شیرین گل صفت، دیگر شرکت کننده این مسابقه در بخش کارکنان که از دانشگاه آزاد واحد قوچان حضور پیدا کرده است، کسب آرامش روحی و فکری را مهمترین اثر قرآن کریم عنوان کرد.
وی تربیت افراد با جاذبه های قرآنی را در انس افراد بیشتر به قرآن کریم سازنده دانست و گفت: لازم است در دانشگاه ها این مهم فراهم شود.
وی که کارشناس ارشد روانشناسی است، گفت: تمام نظریه های روانشناسی در تلاش است برای رساندن انسان به آرامش، که تقویت برای انس بیشتر با قرآن این زمینه را بوجود می آورد.
*مریم جاویدی، کارشناس آموزش عملی مامایی و از کارکنان دانشگاه آزاد واحد قوچان که در رشته تحقیق قرآن در این مسابقه حضوردارد، برگزاری این مسابقات را بسیار مفید خواند و آن را زمینه انس با قرآن کریم برشمرد.
وی توجه همه جانبه به قرآن را ضروری دانست و گفت: اگر بخواهیم در زندگی نقش های خود را به درستی ایفا کنیم باید از همه جهات به قرآن رجوع کنیم و مبانی آن را بیاموزیم.
وی در تکمیل مطلب فوق اظهار داشت: تنها ظاهر زیبا ساختن از قرآن ملاک نیست بلکه عمل به قرآن باید تبیین شود.
هفدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی ویژه دانشجویان، کارکنان و اساتید این دانشگاه ها با حضور 75 دانشجو، 3تن از کارمندان و 9 استاد دانشگاه از 15 واحد و 6 مرکز دانشگاهی استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و واحد طبس از استان یزد از 27 فروردین آغاز شده و تا 28 همین ماه در تالار فرهیختگان دانشگاه بجنورد ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما