به گزارش خبرگزاری شبستان،سرلشگر سیدرحیم صفوی دستیار و مشاور مقام معظم رهبری در مراسم یادواره بزرگ شهدا و رزمندگان عملیات کربلای 5 گفت: از نظر من شهیدان شجاعترین، بصیرترین و مومنترین افراد ملت ما بودند و با بصیرت امام بر حق، یعنی خمینی کبیر تا آخرین روزهای دفاع مقدس یک لحظه تردید به خود راه ندادند و به عهد و پیمانی که با حسینبن علی (علیهالسلام) بسته بودند، صادقانه وفا کردند.
وی ادامه داد: شهیدان هم شجاع بودند و هم صادق و احیاگر جهاد فیسبیلالله که سایر ملتها آن را فراموش کرده بودند؛ ملت ایران جهاد را در هشت سال دفاع مقدس احیاء کرد و نشان داد راه عزتی که سعادت و شهادت را دربردارد، از مسیر جهاد میگذرد.
سرلشکر صفوی با بیان اینکه مقاومت حزبالله لبنان برخاسته از ایستادگی رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس است، یادآور شد: شهدای جنگ تحمیلی، بنیانگذار مکتب مقاومت اسلامی بودند که امروز در لبنان و فلسطین شاهد آن هستیم.
وی با اشاره به رشادت رزمندگان در عملیات کربلای 5، گفت: ثمره خون شهدا در هشت سال دفاع مقدس و دلاوریهای رزمندگان لشگر 27 محمدرسولالله (ص)، ساقط شدن رژیم بعثی عراق را درپی داشت و امروز شاهدیم که ملت عراق، سرنوشت خودش را به دست گرفته و صدامیان به شکل ذلتباری نابود شدند.
سرلشکر صفوی خاطرنشان کرد: صدام مانند یک انسان حقیر و زبون، اعدام شد و کشورهای عربی دیدند سردار قادسیه به دار آویخته شد؛ اگرچه به دست ظالم بزرگتری از بین رفت.
وی با اشاره به این بیان امام خمینی (ره) که فرمودند «راه قدس از کربلا میگذرد»، یادآور شد: شهدای ما زمانی این جمله راهبردی و استراتژیک حضرت امام (ره) را دریافتند که بعد از عملیات آزادی خرمشهر در خردادماه 61، رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله کرد. مشاور عالی مقام معظم رهبری گفت: در آن زمان دو یگان برای کمک به سوریه اعزام کردیم که یکی از آنها همین تیپ 27 محمدرسولالله (ص) بود؛ بعد از مدتی بنا به دلایل سیاسی، امام (ره) فرمان بازگشت دادند و فرمودند «راه قدس از کربلا میگذرد» و شما جوانان بابصیرت اکنون میدانید که ثمره خون شهدا باعث شد راه کربلا باز شود.
وی در ادامه افزود: عملیات کربلای 5 در یک شرایط پیچیده سیاسی و نظامی داخلی و بینالمللی انجام شد؛ محور تبلیغاتی ما این بود که یک عملیات سرنوشتساز انجام دهیم؛ لذا عملیات کربلای 5 را در جنوب کشور ساماندهی کردیم و با حضور 30 هزار پاسدار رسمی و مجموعه بسیجیان و لشگر محمد رسولالله (ص)، در شرق بصره کمتر از دو هفته بعد از عملیات ناموفق کربلای 4 آماده اجرای عملیات بزرگ کربلای 5 شدیم.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با بیان اینکه عملیات کربلای 5 در مدت 15روز طرحریزی شد، گفت: این عملیات ساعت یک و 30 دقیقه بامداد 19دیماه 65 در حالی که عراقیها از لحاظ استراتژیکی غافگلیر شده بودند و حتی برخی فرماندهان عراقی در مرخصی بودند، اجرا شد.
وی افزود: مناطق شلمچه و شرق بصره با حمایت کارشناسان خارجی، دارای دهها مانع طبیعی و مصنوعی بود و یکی از مستحکمترین جبهههای عراق محسوب میشد، اما با وجود اینکه گفته بودند کسی از این موانع نمیتواند عبور کند ولی خردمندی رزمندگان و فرماندهان باعث شد کربلای 5 با موفقیت اجرا شود.
سرلشکر صفوی با بیان اینکه در اجرای عملیات کربلای 5، 800 قبضه توپخانه به کار گرفته شد، افزود: با وجود اینکه آتش توپخانه عراقیها در این عملیات زیاد بود و قدرت عمل نیروهای ما محدود شده بود، ولی توپخانه نیروی زمینی سپاه و ارتش طی 15 شبانهروز 385 هزار و 875 گلوله بر روی دشمن ریخت.
وی با اشاره به ابعاد بینالمللی عملیات کربلای 5 خاطرنشان کرد: از نظر بینالمللی کشورهای سوریه، آمریکا، فرانسه و آلمان از اجرای این عملیات متحیر شده بودند و تصور نمیکردند یک سال بعد از فتح فاو چنین عملیات بزرگی انجام شود.
مشاور عالی مقام معظم رهبری اظهار داشت: آمریکا بعد از این عملیات از هراس فروپاشی رژیم بعث عراق به پشتیبانی او آمد و در سال 65 در خلیجفارس سکوهای نفتی و هواپیمای مسافربری کشورمان را زد؛ سپاه نیز در یک اقدام متقابل هلیکوپتر آپاچی و ناو آمریکا را هدف قرار داد؛ دشمن جزیره خارک را که بیش از 90 درصد نفت ما را تأمین میکرد، بمباران کرد تا با زدن کشتیهای نفتکش اقتصادی ما را با شکست مواجه سازد و نیروی سپاه هم با هدف قرار دادن کشتیهای دشمن در 41 عملیات تا سال 67 به مقابله با دشمن پرداخت کرد و شرایط بینالمللی به گونهای بود که شوروی پیشرفتهترین میگ 29 را به عراق داد و بُرد موشکی را از 500 به 700 رساندند.
سرلشکر صفوی افزود: در سال 65 دشمن با حمله به شهرهای کرمانشاه، شیراز و تهران، 12هزار نفر را در یک سال به شهادت رساند و درست در یک روز در حمله به کرمانشاه فقط 70 نفر شهید شدند و به این ترتیب دشمن جنگ را به شهرها کشاند.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری یا اشاره به دلایل موفقیت این عملیات گفت: معتقدم هیچ عملیاتی به اندازه کربلای 5 دارای پیچیدگی نبود. نیروهای ما در این عملیات به سلاح نظامی «تک احاطه یکطرفه» یعنی به جای اینکه سینه به سینه درگیر شوند با عبور از کانال پرورش ماهی و مناطق آبگرفتگی و درست دو ساعت بعد از اجرای این عملیات، لشگر یک ثارالله هم توانست عبور کند.
سرلشکر صفوی با بیان اینکه کانال پرورش ماهی به عنوان سد دفاعی عراق در کربلای 5 محسوب میشد، گفت: صدام با مشاهده عبور موفقیتآمیز رزمندگان از این کانال، روز سوم عملیات جانشین خود به نام ارتشبد عدنان خیرالله را به منطقه فرستاد و به دنبال آن دوسوم نیروهای عراقی برای بازپسگیری مناطق تحت تصرف به شلمچه آمدند و در این شرایط رزمندگان، قدم به قدم پیشروی کردند که در برخی مواقع دیگر جنگ تن با تانک بود و در نهایت در اثر مقاومت، شجاعت و حماسه عاشورایی بسیجیان سراسر کشور به ویژه دو لشگر 27 محمد رسولالله (ص) و 10 سیدالشهدا (ع) این عملیات با موفقیت به پایان رسید در حالی که متر به متر شلمچه به خون شهدا آغشته است.
وی با اشاره به دستاوردهای سیاسی نظامی عملیات کربلای 5 گفت: پس از شکستن دروازه بصره، عراق مجبور شد به خواستههای ایران تن دهد و با قطعنامه 598 امتیازاتی را به ایران داد که اگرچه ایران سال 67 آن را پذیرفت اما خط مستحکم دشمن در هم شکست. مشاور عالی مقام معظم رهبری گفت: کربلای 5 نشان داد که جنگ ما از یک منطق و دانش نظامی بالایی برخوردار است و فرماندهان ما از نظر اطلاعاتی نسبت به فرماندهان عراقی برتر بودند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه نیوز،سرلشکر صفوی با بیان اینکه سپاه پاسداران در سال 65 این قدرت را داشت که تلفنهای شهر بصره عراق را شنود کند، یادآور شد: در اجرای عملیات کربلای 5 اطلاعات نظامی ما برتر بود؛ چرا که تمام تلفنهای شهر بصره را علاوه بر بیسیمها کنترل میکردیم و سپاه این قدرت را داشت که برای نخستین بار کدهای بیسیم را که دارای رم بود، بشکند و تمام مکالمات آنها را شنود کند.
وی تعداد شهدای این عملیات را هفت هزار و 651 شهید خواند و خاطرنشان کرد: لشگر بدر که از میان اسرای عراقی تشکیل شد سازمان رزم جدیدی بود که در برابر دشمن صفآرایی کرد و این دستاورد کربلای 5 بود.
سردار صفوی در پایان با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری، گفت: حضرت آقا، شبهای کربلای 5 را شبهای قدر انقلاب توصیف کردند که هر کس آن را فراموش کند، نامش از اردوگاه انقلاب خط میخورد.
پایان پیام/
نظر شما