کتابخانه ها نیاز به برنامه های جوان پسند دارند/توسعه کتابخوانی به همت کانون های مساجد

ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی امری ضروری است که در این راستا کانون های فرهنگی هنری مساجد ورود پیدا کرده و شاهد فعالیت های پررنگ این مراکز فرهنگی و جذب هر چه بیشتر جوانان به فرهنگ مطالعه هستیم.

خبرگزاری شبستان مرکزی/ پاکباز:

 

هفته کتاب و کتابخوانی فرصت مناسبی برای ترویج و تبیین بیش از پیش فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی است که همگان به ویژه مسئولان فرهنگی باید به آن توجه فراوان داشته باشند.

 

دوستی با این یار مهربان که زمینه دانایی، توانایی، آگاهی و پیشرفت را فراهم می کند بر همگان واجب است و این مهم باید از دوران کودکی در بین افراد نهادینه شود.

 

والدین در کنار دستگاه ها و متولیان فرهنگی در این راستا نقش بسزایی دارند و می توانند به منظور آشنایی فرزندان با کتاب علاوه بر ایجاد فضای مطالعه در منزل، با خرید کتاب و اهدای آن به فرزندان و خوانش کتاب از دوران کودکی، آینده سازان ایران اسلامی را با فرهنگ مطالعه آشنا کرده و کتاب را به عنوان بهترین دوست به فرزندان خود معرفی کنند.

 

در عصر حاضر با وجود فضای مجازی و در دسترس بودن آن شاهد گرایش افراد به سمت گوشی های همراه و تبلت و استفاده از فضای مجازی هستم ولی باید بدانیم که کتاب یار مهربانی است که باید همواره جایگاه ویژه خود را حفظ کند و در دسترس همگان باشد.

 

رهبر معظم انقلاب نیز همواره به ویژه در سال های اخیر بر ترویج فرهنگ مطالعه تاکید کرده اند و در بیاناتی فرمودند: هر چه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد.این که کسی تصور کند با پدید آمدن وسائل ارتباط جمعی جدید و نوظهور، کتاب منزوی خواهد شد،خطاست.

 

دین اسلام و بزرگان ما را به مطالعه و کسب علم و آگاهی رهنمون داده اند. حضرت علی(ع)می فرماید: «در عجبم از مردمی که به غذای جسم خویش چه بسیار اهمیت می دهند، اما نسبت به کتاب و مطالعه برای تغذیه روح آنان است این چنین بی اعتنا و بی توجه هستند!».

 

امروزه نیز شاهد تلاش های دستگاه های فرهنگی برای ترویج فرهنگ مطالعه هستیم چرا که کتاب دریچه ای به سوی جهان شگفت انگیز علم و معرفت است و ما با مطالعه و کسب آگاهی می توانیم به پرورش استعدادهای خدادادی خود پرداخته و با آموزش علوم و فنون مختلف در مسیر رشد و تکامل گام برداریم.

 

فرهنگ مطالعه باید از دوران کودکی به صورت عادت در آید و افراد این مهم را جزء اصلی زندگی خود  قرار دهند، تا بتواند از راه مطالعه، درک و اندیشه خود را نسبت به جهان هستی رشد و تعالی بخشد.

 

در کنار فعالیت های همگان به ویژه دستگاه های فرهنگی و نهاد کتابخانه ها گروه دیگری گام در میدان ترویج فرهنگ مطالعه و دوستی افراد با کتاب گذاشته اند که سرو کار بار قشر جوان دارند و توانسته اند با برنامه های جوان پسند و به روز جوانان را بیش از پیش با این فرهنگ آشنا کنند.

 

این گروه کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند که با وجود جامعه هدف خود که بیشتر قشر جوان و نوجوان هستند، در کنار فعالیت های آموزشی، فرهنگی و تفریحی خود به تاسیس کتابخانه در مساجد و گرایش جوانان به فرهنگ مطالعه پرداخته اند.

 

در استان مرکزی بسیاری از کانون های فرهنگی هنری شهری و روستای مجهز به کتابخانه هستند و با تجهیز این کتابخانه ها موفق به ترویج فرهنگ مطالعه در محله و منطقه خود شده اند.

 

اهدا کتاب به قشر جوان و نمازگزار، اهدا کتاب در مسابقات مختلف به عنوان هدیه مسابقه، برگزاری مسابقات کتابخوانی در مناسبت های مختلف و ... از جمله فعالیت های کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد است که با وجود تعداد اندک کتاب توانسته اند کارهای بزرگی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بردارند.

 

فعالیت 300 کتابخانه باز و 150 کتابخانه مخزن دار در مساجد استان

 

حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری، ضمن تبریک به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی به اهمیت ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه به ویژه در بین قشر جوان و نوجوان اشاره کرد و گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی در این راستا بسیار فعال هستند و با تاسیس و تجهیز کتابخانه توانسته اند گام موثری در این راستا بردارند.

 

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی به فعالیت300 کتابخانه باز 150 کتابخانه مخزن دار در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی اشاره کرد و افزود: ستاد فهمای استان مرکزی با حمایت از این کتابخانه ها همواره در تلاش برای تبیین فرهنگ مطالعه و گرایش همگان به کتاب و کتابخوانی است.

 

وی با اشاره به برنامه های که در طی این هفته به همت ستاد فهما در سطح کانون های مساجد برگزار شده است، بیان کرد: تقدیر از کتابداران فعال و اهدا کتاب به کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد از جمله این برنامه ها بوده است.

 

حجت الاسلام ذوالفقاری طرح پالایش کتاب به منظور تعویض کتاب های کهنه که دیگر مورد استفاده نیستند، با کتاب های جدید را از دیگر برنامه های هفته کتاب و کتابخانه سال جاری دانست و اضافه کرد: برگزاری مسابقه کتابخوانی با شعار «ما همانیم که می خوانیم»، «معرفی یار» و « نقاشی و رنگ آمیزی یارمهربان» ویژه رده سنی بالای 13 سال و زیر 13 سال را از دیگر برنامه های این هفته بوده است.

 

اهدا کتاب به مدارس مناطق محروم جهت توزیع در بین دانش آموزان

حجت الاسلام بهنام حبیبی، امام جماعت و مسئول کانون فرهنگی هنری مشکات، مسجد حجت بن الحسن(عج) شهرک هجرت اراک نیز با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به ویژه در بین خانواده و دانش آموزان نیازمند و محله های کم برخوردار، نیز گفت: در این راستا نزدیک به یک هزار جلد کتاب تهیه و در بین مدارس محله هجرت اراک توزیع شده است.

 

مسئول کانون فرهنگی هنری مشکات با اشاره به اینکه این کتاب ها با موضوعات مختلف فرهنگی، دینی، کودکان، داستان، احکام و ... بوده است، ادامه داد: همه کودکان باید امکانات لازم در راستای پرورش فکر و اندیشه را داشته باشند و توزیع کتاب در بین این عزیزان راهی برای تبیین و ترویج فرهنگ کتاب و گرایش این عزیزان به فرهنگ مطالعه است.

 

وی همچنین از برگزاری مسابقه کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان و نمازگزاران مسجد نیز خبر داد و گفت: همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، کتاب هایی متناسب با سن افراد به آنها داده شده است و شرکت کنندگان پس از مطالعه کتاب خلاصه ای از آن را به مسئول کتابخانه می دهند و جوایزی به آنها اهدا خواهد شد.

 

مسابقه  کتابخوانی و قصه گویی در روستای قالهر

اسماعیل سهرابی، نیز با اشاره به فعالیت های ترتیب داده شده برای هفته کتاب و کتابخوانی گفت: به همت و همکاری کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) مسجد جامع قالهر، مدارس ابتدایی و راهنمایی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسابقه کتابخوانی و قصه گویی برگزار می شود.

 

مسئول کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) مسجد جامع قالهر افزود: در این مسابقه شرکت کنندگان به قصه گویی از کتاب هایی که قبلا به آنها داده شده است می پردازند.

 

وی اضافه کرد: همچنین شرکت کنندگان در مسابقه روخوانی و تند خوانی کتاب نیز شرکت می کنند که در پایان به نفرات برتر جوایزی اهدا خواهد شد.

کد خبر 1232535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha