امیر الهی، مدیر کل میراث فرهنگی استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: بناهای تاریخی جزئی لاینفک از میهن و تاریخ کشور می باشد که نگهداری از آنها ضروری است باید در بقای آنها و حمایت و از همه مهمتر انتقال این بناها به نسل آینده به صورت پایدار عمل کرد.
وی افزود: بناهای تاریخی، تاریخ فرهنگی و هویتی ملی است که باید سال ها حفظ شود تا آیندگان نیز از وجود آنان و سرگذشت هویتی و ملی آنان، تجربه ها بیاموزند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، از مرمت و احیای 25 ابنیه تاریخی و فرهنگی این استان خبر داد و گفت: طی سال 90 - 89 از محل اعتبارات عمرانی استانی مبلغ سه میلیارد و 850 میلیون ریال و از محل اعتبارات ملی 6 میلیارد و 500 میلیون ریال در جهت حفاظت و مرمت آثار فرهنگی تاریخی هزینه شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از محل اعتبارات ملی و استانی نسبت به حفاظت و مرمت 17 اثر تاریخی اقدام شده است، گفت: مهمترین این اثار شامل عمارت خسروآباد، عمارت وکیلالملک، منزل مجتهدی، حمام دوخزینه، بازار سقز، قلعه تاریخی زیویه، تاسیسات غار کرفتو، تیمچه امیر تومان و بازار بیجار است.
الهی، تعداد ابنیه های تاریخی فرهنگی شناسایی شده در سطح استان را 325 مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد 115 مورد در فهرست آثار ملی ثبت شده اند.
پایان پیام/
نظر شما