به گزارش خبرگزاری شبستان از لرستان_ فاطمه ملکی
کتاب همان یار مهربانی است که که امروز کمتر مورد توجه قرار می گیرد، فرهنگ سازی در حوزه کتاب و کتابخوانی در جامعه امروز به ویژه نسل جوان و نوجوان به شدت احساس می شود.
یکی از عللی که سبب شده کمتر به فرهنگ کتابخوانی توجه شود و نسل امروز از کتاب فاصله بگیرند، گسترش شبکه های اجتماعی است، امروز می طلبد در حوزه کتاب وکتابخوانی اقدامات بیشتری انجام و از ظرفیت های مختلف استفاده شود.
فرهنگ سازی مهم ترین عامل برای ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است، این فرهنگ ابتدا باید در کانون خانواده نهادینه شود و در جامعه نیز به زیرساخت های لازم در ترویج و تبیین فرهنگ مطالعه و کتابخوانی توجه شود.
کتابخوانی، آثار و برکات فراوانی در پی خواهد داشت؛ افزایش آگاهی، حضور مؤثر تر در جامعه، ارتقای عزت نفس را می توان از جمله برکات کتابخوانی عنوان کرد، افراد جامعه در سایه افزایش مطالعات می توانند در عرصه های مختلف موفقیت کسب کنند.
از کتاب می توان به عنوان عاملی مهم برای پیشرفت و توسعه اجتماعی یاد کرد و همین کتاب و کتابخوانی در ارتقای سطح فرهنگ جامعه نقش بسزایی دارد که نباید از آن غافل شد.
فرهنگ سازی لازمه ارتقای فرهنگ کتابخوانی است
امروزه می طلبد که با استفاده از ظرفیت های فرهنگی، رسانه ای، تبلیغی و آموزشی در راستای تبیین و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نقش آفرینی کرد، با تقویت زیرساخت ها در این حوزه باید اقداماتی صورت گیرد تا مردم جامعه به ویژه نسل جوان با کتاب آشتی کنند.
امروزه آسیب های اجتماعی از سوی دشمن روز به روز در حال طراحی و گسترش در جامعه هستند، با تبیین و ترویج مطالعه و کتابخوانی باید نسل جوان و نوجوان جامعه را در برابر این آسیب ها مصون ساخت و راه آن ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.
خانواده به عنوان کانون تربیت فرزندان باید در تبیین فرهنگ کتابخوانی بین نسل نو به رسالت خود عمل کنند و تلاش شود که کتاب در سبد کالای زندگی خانواده ه قرار بگیرد.
کتاب، مهم ترین ابزار مهندسی فرهنگی است
منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، به خبرنگار شبستان گفت: ۲۳۰ ویژهبرنامه بهمناسبت هفته کتاب با همکاری ستاد هفته کتاب در استان برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان کتاب را یکی از مؤثرترین و مهمترین ابزار در مهندسی فرهنگی دانست و افزود: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نگاه خاص و ویژهای به حوزه کتاب دارد.
وی با اشاره به اینکه نوع تعامل و تأثیرگذاری کتاب در ارتقای فرهنگ بینظیر است، بیان کرد: کتاب فیزیکی جایگاه خاص و ویژهای دارد و با پیشرفت هر نوع تکنولوژی این جایگاه حفظ خواهد شد.
احمدی گفت: بهمناسبت سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با شعار «ما همانیم که میخوانیم» از ۲۱ تا ۲۷ آبان در استان برنامههای متنوعی پیشبینی شده است که با همکاری ستاد هفته کتاب در لرستان اجرا خواهند شد.
وی ادامه داد: هفته کتاب فرصتی برای قدردانی و جبران زحمات و تلاشهای نویسندگان، ناشران، کتابداران و مروجان کتاب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان بیان کرد: کتابفروشیها حلقه مهم در فرهنگ مکتوب بوده و از کتابفروشیها با هدف شناخت مسائل و مشکلات آنها نیز در هفته کتاب انجام خواهد شد.
وی گفت: نقد و بررسی کتاب، اهدای کتاب به مناطق حاشیهای و مؤسسات مردمنهاد، نشستهای تخصصی با فعالان حوزه کتاب، از دیگر برنامههای پیشبینی شده در سیامین دوره هفته کتاب لرستان خواهد بود.
نظر شما