به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، جلسه شورای برنامه ریزی استان، به فراهم شدن زیرساختهای لازم برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در استان، گفت: در سال جاری پنج هزار میلیارد تومان در طرحهای مختلف سرمایه گذاری میشود که در این زمینه نسبت به سال 84 استان شاهد رشد هفت برابری است.
وی با بیان اینکه از دستاوردهای سال جهاد اقتصادی میتوان به رشد 35 درصدی صادرات نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد، افزود: خوزستان در تحقق اهداف سال جهاد اقتصادی نقش مؤثری داشت و این موضوع در کسب رتبه نخست در تولید محصولات کشاورزی و رتبه دوم در تولید ناخالص داخلی در کشور قابل توجه است.
دکتر حجازی، افرایش رتبه 23 به 11 کشوری در بخش حمل و نقل، ارتقا در بخشهای فرهنگی، دینی و مذهبی، کسب رتبه نخست در صادرات غیر نفتی، صادرات به ارزش یک میلیارد دلار به عراق و ارتقا در شاخصهای امنیت اجتماعی را از جمله موفقیتهای استان در سال گذشته عنوان کرد.
وی با اشاره به عملکرد استان در سال 90 تصریح کرد: اعتبارات سال 89، 2 هزار و 181 میلیارد تومان بوده که این رقم در سال 90 به 2 هزار و 298 میلیارد تومان رسید، البته این میزان اعتبارات بدون احتساب منابع داخلی شرکتها، کمکهای مالی و اوراق مشارکت بوده که با اعتبارات سایر استانها قابل مقایسه نیست.
استاندار خوزستان، اضافه کرد: در سال 90، پنج هزار و 36 پروژه در سطح استان اجرایی شد که حجم اعتبارات در لایحه بودجه 91، 16 درصد افزایش یافته و پیشبینی میشود که اعتبارات سال 91 به دو هزار و 700 میلیارد تومان برسد و رشد 30 درصدی داشته باشد.
وی با اشاره به مصوبات سفرهای هیئت دولت، ادامه داد: 743 مصوبه در سه سفر هیئت دولت به استان به تصویب رسید که 304 مصوبه اجرایی شده و 280 مصوبه در حال اجرا و 159 مصوبه هنوز اجرایی نشده، همچنین از تعداد 159 مصوبه، 100 مصوبه در لایحه بودجه 91 قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه پیشبینی می شود، تا سال 91 تمام مصوبات سفرهای هیئت دولت به استان اجرایی شوند، اذعان داشت: در جریان سفرهای هیئت دولت پنج هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار جذب شده که این اعتبارات بدون احتساب اعتبارات فاینانس و منابع بانکها بوده و در صورت محاسبه آنها، اعتبارات جذب شده استان به 9 هزار میلیارد تومان میرسد.
حجازی، عنوان کرد: کار ساخت مسکن مهر در قالب 84 هزار واحد مسکونی در استان آغاز شد که 60 هزار واحد آن از لحاظ زیر ساختی پیشرفت خوبی را داشته و 20 هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده که تا پایان شهریور قرار است 30 هزار واحد دیگر تحویل شود و تا پایان امسال عمده این 84 هزار واحد تحویل مردم می شود.
همچنین محمدباقر الفت، رئیس کل دادگستری خوزستان، یاد آور شد: قوام و دوام هر نظام سیاسی در هر نقطه از دنیا منوط به نظارت و بازرسی دقیق است و حاکمیتها با تشکیل دستگاههای نظارتی و بازرسی در کنار دستگاههای اداری در این زمینه حرکت کردهاند.
وی با بیان اینکه هرچه نظامهای حاکمیتی گستردهتر و پویاتر باشند، سازمانهای بازرسی و دستگاههای نظارتی هم باید قویتر عمل کنند، تأکید کرد: نهاد و سازمانی که قرار است بر دیگر دستگاهها و ادارات نظارت کند خود باید قانونمند باشد و بر قوانین و مقررات نیز اشراف کامل داشته باشد.
وی توجه به سرعت انجام کار و پیشگیری از کندی کار را از دیگر مواردی دانست که باید در سازمان بازرسی مورد توجه باشد و اظهار داشت: خروجی نظارتهای سازمان بازرسی باید خیلی سریع در اختیار مدیران دستگاهها و دادستانیها قرار گیرد و اگر قرار باشد فرایند بازرسی و تهیه گزارش و ارسال آن به دستگاهها چند سال طول بکشد، شیرینی انجام کار بازرسی از بین میرود و اعتماد مردم به دستگاههای اجرایی نیز کاهش مییابد.
الفت، ابراز کرد: با توجه به حجم منابع مالی و وضعیت خاص این استان و نیاز به بازسازی عوارض پس از جنگ، فعالیتهای بسیاری در حوزههای راهسازی، سدسازی و تأسیسات نفت و گاز در این استان انجام میشود که لازم است سازمان بازرسی در این استان قوی، مقتدر، باصلابت، هوشمند، سالم، دقیق و بهروز عمل کند.
پایان پیام/
نظر شما