خبرگزاری شبستان: هنر به عنوان یکی از عالی ترین جلوه های تبلور روح الهی در انسان، موجب تلطیف خشونت ها و ناملایمات زمان می شود، وجدان های بیدار را با تلنگری متوجه مشکلات و نارسایی ها می کند و ارتقای جامعه به سطوح بالاتر معنوی را رقم می زند.
هنرمندان در طول زمان همیشه از سوی عموم مردم جامعه مورد احترام بوده اند و هنرشان به طور ناخواسته،آنان را به الگوهایی برای مردم بدل می کرد.این هنرمند بودن در ذهن مردم، ایشان را در هر رشته ای ناخواسته به عنوان انسانی پاک و بری از خطا مجسم می کرد و شمایل هنری آنان،از نظر مردم برای اثبات پاک بودن آنها کافی بود.
اما فساد در تمامی رشته های هنری از ابتدای حیاتشان وجود داشته و همیشه کسانی بوده اند که در لباس هنر،کژی های درون روح خود را به اطرافیانشان و جامعه هنرمندان تحمیل می کردند.
فساد در هنر سینما اما صورتی کاملا متفاوت با سایر هنرها دارد.جذبه حضور روی پرده نقره ای برای بسیاری از افراد به حدی است که حاضرند برای دقیقه ای از این حضور،پا روی آبرو خود بگذارند و عده ای هنرمندنما نیز در این میان هستند که با دیدن این افراد مشتاق،دندان طمعشان را برای پاره کردن پرده های اخلاق و حیا تیز می کنند.
سینما از همان زمان ظهورش طعمه خوبی برای رخنه فساد در آن بود.فساد و بی اخلاقی در هنر اروپا از زمان ظهور مدرنیسم در هنر جایی برای بروز بیشتر پیدا کرد و با رفتن جامعه اروپا به سمت آزادی بی قید و شرط، این فساد در جامعه اروپا گسترش یافت.ظهور سینما در قرن بیستم در اروپا در ابتدا بیشتر جنبه مستند داشت اما تحول اصلی در سینما زمانی اتفاق افتاد که پای هنر هفتم به قاره جدید باز شد.
سرمایه گذاران اولیه سینما در هالیوود که بیشتر صهیونیست بودند،از همان ابتدا به اهمیت جنبه های تجاری و به وجود آوردن جذابیتهای کاذب در سینما آگاه بودند و اساس کار سینمای آمریکا از ابتدا بر اساس سیستم ستاره سازی بود که هنوز هم هالیوود همین روند را ادامه می دهد.
یکی از اولین شرکتهای فیلمسازی در هالیوود«کمپانی ستارگان هالیوود»بود که از ابتدای کارش،جذابیت خود را بر وجود ستارگانی مانند داگلاس فربنکس و مری پیکفورد استوار کرد تا سینمای بی شکل آن روزها،شکل آینده خود را در قالب این ستاره ها ببیند.بعدا با تشکیل شرکتهای فیلمسازی مانند پارامونت و مترو گلدوین مایر،مهمترین مساله در سینمای هالیوود ستاره هایی بودند که بین استودیوها دست به دست می شدند و جذابیت ظاهری آنها،بینندگان را به سینما می کشاند.
سیل پول ناشی از گسترش سینما باعث شد فساد نیز در آن زاده شود.هنرمندان هالیوود در ویلاهای گرانقیمت خود در بورلی هیلز زندگی می کردند و با طلاقها و ازدواجهای پی در پی خود،خوراک خبری خوبی برای رسانه های حاشیه ای سینما تامین می کردند.طلاقها و ازدواجهای متعدد ستارگانی مانند الیزابت تایلور،کلارک گیبل،استیو مک کویین و ... در طول حیات سینما، همواره این فساد را در کنار سینمای هالیوود زنده نگاه داشته و نگاه گذرایی به اخباری که هر روز از آن سو می آید،ادامه این روند فساد را تضمین شده نشان می دهد.
باید توجه داشت که جذابیت سینمای غربی برای بسیاری از طرفداران و سردمدارانش در همین فساد است که سیل پول را به سوی آن روانه می کند.
این داستان ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما