به گزارش خبرگزاری شبستان، رحیم پور ازغدی در همایش روز هنر انقلاب اسلامی در حوزه هنری طی سخنانی با اشاره به این که روز هنر انقلاب به یاد تمام کسانی که بعد از انقلاب اسلامی و برخی قبل از آن وارد عرصه هنر انقلاب اسلامی شده اند نام گذاری شده است.
وی ادامه داد: حوزه هنری نسلی بود که در اوایل انقلاب اسلامی وارد این عرصه شد و ما آن ها را با عنوان یک نهاد فکری می شناسیم، این حرکت بسیار بزرگی بود و مطمئنم حرکت حوزه هنری به زودی جهانی خواهد شد.
ازغدی با بیان این که اخلاقی و اسلامی کردن هنر سخت است اما شدنی است، افزود: دینی کردن هنر آنقدر سخت است که گاهی ممکن است برخی هنرمندان انقلابی تصور کنند این عرصه ماندنی نیست و نمی توان در آن کار کرد. برخی هنرمندان انقلابی به کشورهای غربی رفتند تا از امکانات و ابزار آن ها در راه احیاء مکتب اسلامی استفاده کنند، اما خودشان هم بر نگشتند و این به دلیل ضعف اعتقادی بود که داشته اند.
وی گفت: تمام کسانی که ادعا می کنند عرصه های هنری، ربطی به مکتب و اصول و اخلاق دینی ندارد خودشان بیش از همه می دانند که متعهد هستند و امکان ندارد هنرمندی متعهد به چیزی نباشد.
این متفکر و اندیشمند با تاکید بر این که کشورهای عربی و اسلامی سراغ تجربه های موفق کشورمان در مورد هنر انقلاب اسلامی می روند، ادامه داد: البته باز می گویم که توحیدی کردن این عرصه خیلی سخت است، اما محال بودن را نباید از آن نتیجه گرفت و نباید تصور شود به دلیل این که شیاطین بر هنرهایی مانند سینما حکومت می کنند این عرصه برای آن ها است. خداوند می فرماید یک نور برای نفی همه ظلمات کافی است.
پور ازغدی با بیان این که سیاست هم مسلمان شدنی است، خاطرنشان کرد: امام (ره) می گفتند ذات حکومت سکولار نیست، منتهی دینی کردن سیاست فوق العاده سخت است. پیامبر هم آمد تا بگوید هیچ عرصه ای به شیطان تعلق ندارد.
نمی توانیم از هنر انقلاب اسلامی حرف بزنیم مگر آنکه ...
وی با انتقاد از فضای دانشگاه هنر و موسیقی اظهار کرد: در دانشگاه هنر چه چیزی ترجمه می شود؟ و چه چیزی تدریس می شود؟ خیلی از آثار ترجمه در دانشگاه هنر گزینش شده است و اگر درک دقیق تر در حوزه مفاهیم نظری باشد، این سوء تفاهم ها به وجود نمی آید. نمی توانیم از هنر انقلاب اسلامی حرف بزنیم مگر آنکه آثار هنرمندان انقلاب اسلامی در دانشگاه ها آموزش داده شود.
این استاد دانشگاه افزود: سواد ، تجربه و سلیقه آدم ها متفاوت است و ما همه به یک اندازه نیستیم و متفاوتیم اما در یک مسیر حرکت می کنیم و اشتباه است اگر به اصول و اعتقادات هنرمندان سیاه و سفید نگاه کنیم. جاهای زیادی وجود دارد برای مدارا و البته مدارا بر سر ضعف های بشری خودمان. امام علی (ع) شاعر مشروب خوار را برایش هدیه و صله می فرستاد و می فرمود این ضعف و فساد شخصی و اخلاقی دارد، اما شعر و جهت گیری اش در مسیر عدالت و توحید است. این ها تعابیر ائمه است و ما که از امامانمان شیعه تر نیستیم!
پور ازغدی عنوان کرد: تمام حرف های امام ( ره )پیش از آن هم توسط فقها و بزرگان گفته شده بود، منتهی امام طور خاصی گفت که خیلی از فقها و عرفا این طور مسائل را بیان نکردند.
وی با بیان این که هر مخاطب سینمای متخصصی می فهمد که چه اثر هنری پوچ و مبتذل است، عنوان کرد: مخاطب عام نیز اگر به خود رجوع کند و به احساس خود متوجه می شود که چه فیلمی پوچ گرا و ضد اخلاق است و در هنرهای دیگر هم تشخیص آن برای مخاطب ساده است.
هنرمند مکتبی نباید دچار شکیات باشد
وی با اشاره به این که هنرمندان انقلابی باید کار خود را با افتخار انجام دهند، گفت: مسلمان شرمنده نمی تواند کاری انجام دهد و اگر کسی شک دارد که هنر نمی تواند انقلابی و دینی باشد نباید پرچم هنر را دست بگیرد. هنرمند مکتبی نباید دچار شکیات باشد و اول باید شکیات خود را بر طرف کند.
وی در پایان سخنانش با ارائه راهکار هایی به هنرمندان انقلابی از قول شهید مرتضی آوینی گفت: هنرمند مسئول هنرش است و هنر آن است که از مبدا آزادی و آگاهی می آید و منتشر و بر انگیخته می شود. هنرمند مسوول هر القایی است که به مخاطب می کند.
پور ازغدی ادامه داد: باید کرسی های آزاد اندیشی در حوزه هنری و یا وزارت ارشاد اسلامی برگزار شود و هنرمندان در این کرسی ها پاسخگوی ساخته های خود باشند. و این که کسی ادعا کند هنرش بی طرف است دروغ است. چرا کسانی به نام هنرمند در تمام مسائل عالم وجود اظهار نظر می کنند اما کسی حق ندارد از آن ها سوال کند که چرا چنین مسائلی را ارائه داده است؟
پایان پیام/
نظر شما