خداگرایی و معویت باید سرلوحه فرهنگ اسلامی باشد

آیت الله نوری همدانی، گفت: ایمان و اعتقاد به توحید، نبوت، امامت و معاد به عبارت دیگر خداگرایی و معنویت باید سرلوحه فرهنگ اسلامی باشد و در اجرای سیاست اسلامی متجلی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید، امروز (22فروردین) با صدور پیامی به مراسم افتتاحیه پژوهشکده دین و سیاست که با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه قم برگزار شد، آورده است:

 

با سلام و تحیت به آن مجمع محترمی که تعدادی از نخبگان و اساتید و پژوهشگر را در خود جای داده است، تا با توفیق خداوند متعال در آن پژوهشکده دین و سیاست رسالت خود را به انجام برسانند.

 

دین اسلام با راهنمایی های قرآن کریم و اهل بیت(ع) تمام ابعاد زندگی انسان ها را مورد توجه قرار داده و برای تامین نیازمندی های زندگی، ساز و کارها و مقررات و اصول خود را در سطحی تنظیم کرده است که با پی بردن به آنها و بکاربستن آنها علاوه بر داشتن یک زندگی متعالی و مترقی روز بروز به تکامل بیشتر نایل بشوند و رفته رفته به اوج قدرت و عظمت برسند.

 

یکی از ابعاد مهم زندگی انسان ها سیاست و مدیریت جامعه است و دین اسلام در این بعد بطور خلاصه این چند اصل را تاسیس کرده است:

 

1- تشکیل یک نظام مترقی که از آن به حکومت تعبیر می شود و در این اصل در رأس این نظام باید یا پیغمبر خدا و یا امام معصوم(ع) و یا نایب و قائم مقام امام قرار داشته باشد، موقعیت و مقام پیغمبر و امام که معلوم است و در ولی فقیه که نایب مناب است دو موضوع مشروعیت و مقبولیت باید در نظر گرفته شود تا هم جنبه الاهی و هم جنبه مردمی مورد نظر باشد و این شکل حکومت با توجه به صفات و شایستگی ها و برجستگی هایی که در حاکم و رهبر از جهت فقاهت و تقوا و تعهد و تدبیر و شجاعت و آگاهی کامل به اوضاع زمان مقرر گردیده است بهترین شکل حکومت ا ست.

 

شما می توانید منشور حکومت را برای نمونه از عهد نامه ای که حضرت امیرمومنان (ع) برای مالک اشتر هنگام عزیمت او به مصر همراه وی به عنوان دستور العمل قرار داده است استخراج نماید تا محصول مهمی برای آن پژوهشکده باشد و بالاخره در سیاست اسلامی این اصول که از آن عهدنامه استفاده می شود نمونه بزرگی از نحوه سیاست گذاری است.

 

2- ایمان و اعتقاد به توحید و نبوت و امامت و معاد بعبارت دیگر خداگرایی و معنویت باید سرلوحه فرهنگ اسلامی باشد و در اجرای سیاست اسلامی متجلی شود.

 

3- عدالت به معنای رعایت حقوق همگان و جلوگیری از ظلم بهرشکلی که باشد اصل سوم است.

 

4- از جهت مدیریت و تدبیر باید بستری ایجادشود و فضایی فراهم شود که مسلمانان از لحاظ فرهنگ و تعلیم و تربیت و بیداری و هوشیاری و اشاعه ارزش های اسلامی و جلوگیری از ظلم و نقشه های استکباری و منکرات و احتراز از برخورد انفعالی با کافران و و مستکبران از جهت اقتصاد و جهاد در راه خدا با شناخت زمان و مقتضیات زمان در سطح بسیار کامل قرار بگیرند.

 

5- در تمام مقررات و حرکت ها کرامت انسانی به عنوان خلیفه الله مورد توجه باشد.

 

6- با توجه به استعدادها و شایستگی هایی که خداوند متعال در افراد بشر قرار داده است باید خودباوری و خوداتکایی هر روز در زندگی آن ها متجلی باشد.

 

7- بالاخره شما عزیزان در راه بزرگی گام نهاده اید امید که ان شاء الله در عرصه فرهنگ وسیع و پویای اسلام با سربلند و سرافرازی و توفیقات الاهی بتوانید اصول و مبانی سیاست مترقی و آزادی بخش اسلام را در نظام کل جهان به نمایش بگذارید.

 

پایان پیام/

کد خبر 122161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha