«اقبال حمیدی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهارکرد: بنا به بازدید میدانی و گزارش کارشناسان حفاظت محیط زیست کردستان مبنی بر مضر بودن و غیر بومی بودن این گونه درختی که موجب صدمه زدن به بافت طبیعی تالاب خواهد شد و ادارهکل حفاظت محیط زیست استان کردستان خواستار حذف و جایگزینی این گونه مهاجم با گونههای بومی و مورد تأیید کارشناسان مربوطه شد.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان افزود: پائولونیا گونهای درختی است که در برخی کشورها همچون چین و ژاپن به عنوان گونههای زینتی در پارکها، تفرجگاهها و مسیر عابران کاشت میشود اما به دلیل مهاجم بودن آن در ایران و حال در تالاب بینالمللی زریوار مریوان، به چالشی تبدیل شده است که با تحقیقات میدانی و نظریه کارشناسی صاحبنظران امر در سازمان حفاظت محیط زیست؛ رأی به مهاجم بودن و مضر بودن آن برای بافت طبیعی تالاب دادهاند.
حمیدی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۷ اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان نسبت به کشت پائولونیا در این شهر به ویژه در محدوده تالاب زریوار واکنش نشان داد و بعد از تشکیل جلسات و تصویب مصوباتی مبنی بر حذف این گونه توسط شهرداری، تاکنون اقدامی عملی انجام نشده است.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان تصریح کرد: به دلیل جلوگیری از ایجاد مشکلات زیست محیطی این گونه، در سال جاری بار دیگر با مطرح شدن این مسئله، حفاظت محیط زیست کردستان اقدام به مکاتبه با استانداری و ارائه نظریه کارشناسی مبنی بر حذف این گونه درختی و جایگزین آن با گونه های بومی شد.
حمیدی اضافه کرد: در این راستا همرای و کمک فرمانداری، مردم، تشکلهای مردم نهاد تنویر افکار عمومی و عزم شهرداری مریوان بر حذف این گونه مهاجم و مضر مورد انتظار است.
نظر شما