باید توجه عمومی نسبت به آسیب پذیری بناها و محوطه های تاریخی جلب شود

معاون میراث فرهنگی کشور، با تاکید بر لزوم جلب توجه عمومی نسبت به آسیب پذیری بناها و محوطه های تاریخی کشور، از برگزاری همایش بزرگداشت روز جهانی محوطه‌های تاریخی در اواخر فروردین‌ماه امسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مسعود علویان‌صدر، معاون میراث فرهنگی کشور، از برگزاری همایش بزرگداشت روز جهانی محوطه‌های تاریخی در اواخر فروردین‌ماه امسال خبر داد و گفت: هدف از برگزاری همایش بزرگداشت روز جهانی محوطه‌های تاریخی، بررسی راهکارهای عملی در هدایت و توفیق بیشتر این مجموعه‌ها و همچنین برگزاری کارگاه آموزشی برای کارشناسان حوزه معاونت میراث فرهنگی است.


معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: سخنرانی، ارائه مقالات، کارگاه آموزشی و تبادل تجربیات اهالی فن از برنامه‌های عمومی این همایش تخصصی و علمی خواهد بود.


علویان صدر افزود: با توجه به نام‌گذاری سال 2012 از سوی سازمان یونسکو به عنوان سال میراث جهانی و همچنین بزرگداشت چهلمین سالگرد تصویب کنوانسیون میراث جهانی، در 30 فروردین‌ماه‌ همایشی 2 روزه برگزار خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: این همایش 30 و 31 فروردین‌ماه با حضور بیش از 200 نفر از مسوولان، متخصصان و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شهر تبریز برگزار می‌شود.


رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، نیز با اعلام آمادگی استان برای برگزاری این همایش ملی اظهار کرد: این روز خاص فرصت بالا بردن آگاهی عمومی در مورد تنوع میراث جهانی و کوششهای مورد نیاز جهت حمایت و حفاظت از آنها را فراهم آورده و توجه عمومی را نسبت به آسیب پذیری بناها و محوطه های تاریخی جلب می کند.


مهندس تراب محمدی با اشاره به تاریخچه این روز خاطرنشان کرد: سازمان یونسکو در سال 1982 پیشنهاد ایکوموس را مبنی بر نامگذاری روز 18 آوریل به نام روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی مورد تائید قرار داد که همه ساله ایکوموس موضوعی را به این مناسبت اعلام می کند.


محمدی با تاکید بر لزوم بالا بردن آگاهی عمومی در موضوعات مرتبط با میراث فرهنگی و تاریخی کشور گفت: برگزاری فعالیت هایی مانند کنفرانس ها، همایش ها، گرد همایی ها و فعالیت هایی از این دست می تواند در ارتقای دانش مردم در این زمینه بسیار موثر باشد.


وی تصریح کرد: افزایش حساسیت عمومی و اطلاع رسانی در این زمینه نقش بسزایی در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی، جلوگیری از حفاری های غیر مجاز و تخریب آثار تاریخی و در نتیجه رشد صنعت توریسم دارد.


محمدی حفاظت از عرصه‌های میراث‌فرهنگی، توسعه فرهنگ گردشگری و احیا و معرفی هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی را از وظایف اصلی متولیان میراث فرهنگی با مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: آذربایجان شرقی با دارا بودن بیش از یک هزار و 800 اثر ثبتی تاریخی و فرهنگی یکی از قطب های کشور در زمینه پرداخت به بعد فرهنگی حفظ و احیای آثار تاریخی و میزبان شایسته ای برای برگزاری این همایش به شمار می رود.


وی در پایان یادآور شد: همایش بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و به میزبانی این استان روز 30و 31 فروردین در تبریز برگزار می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 121829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha