استخراج و عرضه مباحث قرآنی آیت الله جوادی آملی در مجلدات خاص

مدیر پژوهشکده قرآن پژوهشگاه معارج از استخراج مباحث قرآنی آیت الله جوادی آملی از آثار وی و تنظیم آنها در قالب کتاب با آغاز به کار گروه علوم قرآنی در این پژوهشگاه خبر داد.

 

حجت الاسلام والمسلمین علی اسلامی، مدیر پژوهشکده قرآن و عترت (ع) پژوهشگاه علوم وحیانی معارج با اشاره به راه اندازی گروه علوم قرانی به خبرنگار شبستان گفت: اختصاص بیشتر آثار آیت الله جوادی آملی به قرآن و علوم و معارف ناب آن و ضرورت استخراج مباحث مرتبط با کتاب وحی که در آثار وی آمده و می تواند برای محققان و پژوهشگران راهگشا باشد، هدف راه اندازی این گروه در پژوهشکده قرآن و عترت (ع) بوده است.

وی با بیان این مطلب که مجموعه آثار آیت الله جوادی آملی بین 250 تا 300 جلد را شامل می شود، اظهار کرد: 130 جلد از این آثار تا کنون تنظیم و منتشر شده و کار تدوین و انتشار باقی آثار نیز در دست انجام است. در این میان بیش از یکصد جلد از آثار این مفسر کتاب وحی به معارف و مباحث قرآنی اختصاص دارد که در قالب 80 جلد از تفسیر تسنیم و 20 جلد تفسیر موضوعی به رشته تحریر درآمده است.

 

حجت الاسلام اسلامی ادامه داد: علاوه بر این در کتب فقهی، فلسفی و عرفانی وی نیز نکات و اشارات قرآنی بسیاری به چشم می خورد. پیش از راه اندازی گروه علوم قرآنی عمده تلاش اعضای هیئت علمی پژوهشگاه بر تنظیم مباحث تفسیری مطرح شده از سوی آیت الله جوادی آملی بود اما با آغاز به کار این گروه می توان دیدگاه های وی درباره علوم و معارف قرآن را به صورت مدون تنظیم کرده و در اختیار جامعه قرآن پژوهی کشور قرار داد.

مدیر پژوهشکده قرآن و عترت (ع) پژوهشگاه علوم وحیانی معارج با بیان این مطلب که سرفصل هایی برای فعالیت گروه علوم قرآنی پیش بینی شده است، عنوان کرد: اصول، مبانی و قواعد تفسیر و منهج تفسیری از سرفصل های پیش بینی شده برای استخراج مباحث قرآنی از آثار و مباحث آیت الله جوادی آملی است که در آینده در قالب مجلدات به بازار نشر سپرده می شود.

 

وی با بیان این مطلب که هنوز اعضای هیئت علمی این گروه تعیین نشده اند، ابراز کرد: همسو با تخصصی بودن فعالیت ها در گروه های مختلف پژوهشگاه علوم وحیانی معارج در قالب شاخه های علمی، به نظر می رسد که برای عرضه نخستین جلد از مباحث قرآنی آیت الله جوادی آملی به بازار نشر، حداقل به فرصتی یک ساله نیاز باشد.

حجت الاسلام اسلامی با اشاره به تمرکز کاری گروه علوم قرآنی بر مباحث مرتبط با آیات وحی خاطرنشان کرد: کار گروه ابتدا بر استخراج مباحث قرآنی مطرح شده از سوی آیت الله جوادی آملی در آثار وی متمرکز است. اما در گام ها بعدی اگر بر تشخیص وی جای مبحث خاص قرآنی خالی احساس شود به آنها نیز در قالب پروژه های تحقیقی علمی پرداخته می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 121658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha