به گزارش خبرگزاری شبستان، جلیل سالاری در جمع خبرنگاران گفت: شرکت های هواپیمایی درمجموع 567 میلیارد تومان بدهی به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران دارند که تنها 3 ماه به این شرکت ها فرصت داده شده است تا نسبت به تسویه بدهی های خود اقدام کنند.
وی تاکید کرد: پس از این فرصت سه ماهه در صورت تسویه نشدن، به قطع سوخت مصرفی این شرکت ها و محاسبه بهای سوخت مصرفی آنها به نرخ آزاد اقدام خواهد شد.
تحویل روزانه 3.5میلیون لیتر سوخت جت در سال 90
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره اقدام های انجام شده در حوزه بازرگانی پخش فرآورده های نفتی گفت: در سال 90 به طور میانگین روزانه 3.5 میلیون لیتر سوخت جت معادل مصرف 15 هزار و 500 فروند هواپیما تحویل شده است و 47 مرکز سوختگیری هواپیمایی در این سال نیز فعال شده است.
وی تاکید کرد: فروش روزانه فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) هم اکنون حدود 1.2 میلیون لیتر است که 30 درصد این فروش به پرواز هواپیماهای خارجی اختصاص دارد.
سالاری با تاکید بر منطقی بودن افزایش قیمت سوخت پروازهای خارجی گفت: طبق برنامه ریزی ستاد هدفمندی یارانه ها قیمت سوخت مصرفی هواپیماها از 100 تومان به 400 تومان هر لیتر افزایش یافت و طبق این قانون همان طور که فروش سوخت در مرزها به قیمت بین المللی آن محاسبه خواهد شد، فروش سوخت به هواپیماهای خارجی نیز باید مطابق با قیمت جهانی آن باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش با توجه به هزینه بر بودن تبدیل نفت سفید به سوخت جت تصریح کرد: پالایشگاه های کشور که نسبت به پالایش نفت و تبدیل آن به سوخت جت اقدام می کنند، به بخش خصوصی واگذار شده اند که با توجه به افزایش هزینه ها در این بخش، قیمت سوخت در بخش مصرف نیز باید به نرخ آزاد محاسبه شود که با توجه به افزایش 24 درصدی قیمت بلیت هواپیما و درآمدهای این شرکت ها، رقم قابل ملاحظه ای نیست.
تحویل 6.6 میلیارد لیتر سوخت به نیروگاه های کشور
مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران گفت: سال 90 در مقایسه با سال پیش از آن و سالیان گذشته حدود 6.6 میلیارد لیتر سوخت اضافه به نیروگاه های کشور تحویل و بیش از 4.2 میلیارد لیتر سوخت مایع نیز در نیروگاه ها ذخیره سازی شد.
وی افزود: روند مصرف فرآورده در سال 90 در مقایسه با سال پیش از آن (89) کاهشی بود و مصرف گاز مایع در این سال 9 درصد، بنزین 2 درصد و نفت سفید نیز 2 درصد کاهش یافت.
سالاری تاکید کرد: مصرف دو فرآورده نفت گاز و نفت کوره به دلیل برودت هوا در مقایسه با سال 89 روند افزایشی داشت. همچنین در سال 90 مصرف نفت گاز در سال 2.5 درصد و نفت کوره حدود 11 درصد افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تاکید کرد: خوشبختانه روند مصرف فرآورده کشور در سال گذشته به نحوی بود که با مدیریت آن حوزه تولید فرآورده از رشد مناسبی برخوردار شد.
وی درباره نحوه توزیع فرآورده در سال 90 گفت: انتقال و توزیع فرآورده در کشور با استفاده 60 درصدی از ظرفیت خطوط لوله کشور، 22 درصد با استفاده از حمل و نقل زمینی، 10 درصد از بخش دریایی و 4 درصد به شکل ریلی بوده است.
صرفه جویی 6 میلیارد دلاری از طریق اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال 90
سالاری همچنین افزود: از طریق طرح هدفمندی یارانه ها در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی صرفه جویی معادل 6 میلیارد دلار محقق شده است که این رقم بدون احتساب نفت کوره نیروگاه ها بوده است.
وی تاکید کرد: درآمد این شرکت از طریق اجرای این قانون در سال 90 ماهانه 4 هزار و 650 میلیارد تومان بوده است که بیشترین درآمد از محل فروش فرآورده در شهر تهران با 650 میلیارد تومان و کمترین آن در شهر ایلام با 58 میلیون و 400 هزار تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: با اجرای قانون هدفمندی در مجموع 6 میلیارد دلار درآمد حاصل شد که 27 درصد آن از محل یارانه بنزین، 50 یارانه نفت گاز، 7 درصد نفت سفید و 14 درصد نفت کوره بوده است.
وی میزان فروش ماهانه حدود 3 درصد از جایگاه های کشور در سال 90 را حدود 1.8 تا 2.2 میلیون لیتر خواند و افزود: حدود 50 درصد از جایگاه ها نیز حدود 840 تا 1000 لیتر در ماه فروش داشته اند که جز جایگاه های کم فروش محسوب می شوند.
سالاری افزود: در شهر تهران 241 جایگاه عرضه فرآورده وجود دارد که متوسط فروش این جایگاه ها در سال 90 ماهانه 1 میلیون لیتر بوده است که بالاترین آمار فروش در کشور بوده است و همچنین جایگاه های استان خراسان جنوبی با فروش 586 هزار لیتر سوخت در ماه کمترین میزان فروش را داشته اند.
رشد 5 درصدی مصرف بنزین در روزهای ابتدایی سال 91
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به رکورد مصرف بنزین در سال 91 گفت: مصرف بنزین در 19 روز ابتدایی سال جدید نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود 5 درصد رشد یافت که این افزایش در روز 12 فروردین با 89 میلیون لیتر مصرف، رکوردی بی سابقه محسوب می شود.
سالاری با اشاره به رشد مصرف دیگر فرآورده ها در سال جدید گفت: در 19 روز ابتدایی سال به دلیل برودت هوا مصرف نفت سفید 53 درصد، نفت گاز 16.5 درصد و نفت کوره 15 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد یافت.
افزایش ظرفیت بانکرینگ کشور در سال 91 به روزانه 7 میلیون لیتر
جلیل سالاری درباره شرایط سوخت رسانی به کشتی ها (بانکرینگ) در کشور گفت: در سال 90 روزانه 6 میلیون لیتر نفت کوره به بیش از 25 هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش در خلیج فارس تحویل داده شده است که از این طریق 1.2 میلیارد دلار درآمد ارزی نصیب کشور شده است.
مدیرعامل شرکت پخش تصریح کرد: طبق برنامه پنجم توسعه سهم بانکرینگ در عرضه سوخت کشور باید به 25 درصد افزایش یابد و تلاش داریم این رقم تا پایان امسال به روزانه 7 میلیون لیتر و تا پایان برنامه پنجم توسعه به روزانه 9 میلیون لیتر افزایش یابد.
10 میلیارد دلار ارزش افزوده از طریق صادرات روزانه 430 میلیون لیتر فرآورده در سال 90
سالاری درباره میزان صادرات فرآورده کشور در سال 90 گفت: در سال گذشته در مجموع روزانه 430 میلیون لیتر انواع فرآورده از کشور صادر شده است که این رقم در برخی از فرآورده ها تا 100 درصد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: میزان صادرات فرآورده نفت گاز در سال 90 روزانه 2.4 میلیون لیتر، بنزین پایه روزانه 4 میلیون لیتر، بنزین معمولی روزانه 0.06 میلیون لیتر، نفت سفید و سوخت جت هر کدام 0.4 میلیون لیتر بوده است که از این طریق در مجموع 10 میلیارد دلار ارزش افزوده نصیب کشور شده است.
توسعه احداث جایگاه های کوچک و استفاده از توان بخش خصوصی در سوآپ فرآورده در سال 91
سالاری افزود: در حوزه سوآپ فرآورده کشور در سال 90 به طور میانگین روزانه 500 تن گاز مایع و 88 تن نفت کوره از مرزهای کشور سوآپ شده است که قصد داریم در سال جدید با توجه به مسیرهای انتقال انرژی و دسترسی آسان از کشورهای آسیای میانه، سوآپ فرآورده در سال جدید را فعال کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: استفاده از توان بخش خصوصی در حوزه عرضه، جا به جایی و سوآپ فرآورده، عرضه و توسعه سوخت از طریق جایگاه های کوچک، اشتغال زایی در بخش مدیریت انرژی و ادامه طرح منطقه ای کردن عرضه نفت گاز از جمله برنامه های این شرکت در سال جاری خواهد بود.
وی افزود: طرح منطقه ای کردن عرضه نفت گاز در 6 منطقه مرزی کشور در سال 90 اجرایی شد که این طرح از 20 فرودین امسال در 13 استان دیگر کشور اجرایی شده است.
سالاری تاکیدکرد: در سال 91 همچنین فروش فرآورده در شعاع 20 کیلومتری روستاهای مرزی کشور تعادلی خواهد شد که این طرح از 15 فروردین در استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده است و نقش موثری در کاهش قاچاق و مدیریت عرضه سوخت به مرزنشیان خواهد داشت.
جلیل سالاری همچنین درباره عرضه سوخت با استانداردهای اروپایی در جایگاه های سراسر کشور گفت: فاز اول این طرح در 10 درصد از کلان شهرها که شامل 50 جایگاه بنزین و 21 جایگاه نفت گاز بود، اجرایی شد و در فاز دوم این طرح در 140 جایگاه عرضه بنزین و 75 جایگاه عرضه نفت گاز اجرایی خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما