رفع مشکلات آموزش و پرورش نیازمند حمایت است

ناظمی جلال گفت: آموزش و پرورش دستگاه بزرگی است که در طول سال دارای برنامه‌های متنوعی است که نیاز به حمایت و پشتیبانی برای رفع موانع و مشکلات دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، «هاشم ناظمی جلال» ظهر امروز (دوشنبه 21 شهریور) در نشست شورای آموزش و پرورش استان که با دستور کار بازگشایی مدارس برگزار شد، با تسلیت اربعین حسینی، گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تبریک پیشاپیش فرارسیدن سال تحصیلی جدید، گزارشی از نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل شورا و اقدامات و همکاری‌های صورت گرفته ارائه کرد.

 

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه آموزش و پرورش دستگاه بزرگی است که در طول سال دارای برنامه های متنوعی است که نیاز به حمایت و پشتیبانی برای رفع موانع و مشکلات دارد، از حسن توجه و دغدغه‌مندی استاندار نسبت به برنامه‌های حوزه تعلیم و تربیت تشکر کرد و گفت: برای اجرای برنامه‌ها و برون رفت از مشکلات، به حمایت های شورا و اتخاذ راهکار های لازم نیاز داریم.

 

ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج نیز در این نشست با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به اهمیت شورای آموزش و پرورش و نتایج و خروجی نشست های شورا در راستای پیگیری برنامه ها و گفت: اگر در این جلسات، موضوعات به صورت دقیق بررسی شود، قطعا مشکلات حل خواهد شد.

 

وی پیشرفت، توسعه و تجهیز امکانات را از مسیر علم دانست و با اشاره به آسیب های تعطیلی مدارس در زمان کرونا، بازگشایی مدارس را موضوعی مهم دانست و خواستار همراهی دست اندرکاران در این خصوص شد.

 

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری هم چنین با بیان اینکه معلم انسان ساز است، تکریم جایگاه معلمان و احترام به معلم را وظیفه همگان عنوان کرد و گفت: حمایت از معلمان باعث افزایش بهره وری و تلاش این قشر زحمتکش خواهد شد.  

 

طیب سالاروندیان، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان نیز، گزارشی از روند آماده سازی مدارس در قالب پروژه مهر برای بازگشایی ارائه کرد و با بیان اینکه تمام تلاش ها به منظور بازگشایی مطلوب و با نشاط مدارس است، وضعیت استان در خصوص توزیع کلاس و کلاس بندی و ثبت نام دانش آموزان، ثبت سفارش کتاب های درسی، ساماندهی نیروی انسانی، نیاز و کمبود استان در خصوص نیروی انسانی را تشریح کرد.

 

وی از برگزاری مانور بازگشایی مدارس در آستانه سال تحصیلی جدید در مدارس استان خبر داد و گفت: همزمان با سراسر کشور جشن غنچه ها و شکوفه ها در روز (پنجشنبه 31 شهریور) و مراسم بازگشایی مدارس دوم مهر ماه 1401 در مدارس برگزار و سال تحصیلی جدید رسما آغاز خواهد شد.

 

سالاروندیان از تهیه تجهیزات مورد نیاز مدارس در سه مرحله خبر داد و با بیان اینکه برای تجهیز هنرستانهای استان نیز مبلغ 10 میلیارد تومان اختصاص و در حال توزیع است، اقدامات استان در خصوص بهداشت و ایمنی مدارس، عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر و همچنین مردمی سازی و بهره گیری از مشارکت نهادها در راستای بازگشایی مدارس را تشریح کرد.

 

دبیر پروژه مهر استان در پایان حدود انتظارات آموزش و پرورش از اعضای شورا و دستگاه های مختلف به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید را تبیین کرد و گفت: در این خصوص انتظار داریم فرمانداران، بخشداران، دهیاران، شهرداری‌ها، راهنمایی و رانندگی، صدا و سیمای مرکز کردستان، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان و کلیه دستگاه های فرهنگی کمک کنند تا این برنامه مهم و ملی با شور و نشاط در مدارس انجام و آموزش حضوری دانش‌آموزان آغاز شود.

 

محمد سعید کنعانی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج، گزارشی از وضعیت لکه های آموزشی شهرک وحدت سنندج و ضرورت اتخاذ تصمیم توسط شورای آموزش و پرورش استان برای تعیین تلکیف 5 لکه آموزشی ارائه کرد و با بیان اینکه حدود 11 هزار نفر در شهرک وحدت سنندج ساکن هستند و با توجه به این حجم جمعیت هیچ مدرسه ای در شهرک احداث نشده است، گفت: همین موضوع باعث گله مندی مردم شده است.

 

وی تعداد لکه های آموزشی موجود شهرک وحدت را 5 مورد به مساحت 12 هزار متر مربع عنوان کرد و با اشاره به انجام مکاتبات لازم و پیگیری از سال 1389، گفت: علیرغم پیگیری موضوع، تاکنون این مشکل حل نشده است و در صورت عدم برنامه ریزی در این خصوص، باعث خواهد شد که در آینده با مشکلات بزرگتری روبرو شویم.

 

کنعانی از شورای آموزش و پرورش استان خواست با توجه به وضعیت شهرک و حدود انتظاران ساکنین، نسبت به تعیین تکلیف لکه های آموزشی و نحوه تملک آن ، تعریف پروژه های مورد نیاز مساعدت و اقدام شود.

 

منوچهر مخدومی، معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و توسعه منابع کردستان نیز در این نشست، گزارشی از روند واگذاری مسکن فرهنگیان و چالش های پیش روی آن ارائه کرد و با بیان اینکه هم اکنون 20 تعاونی مسکن فرهنگیان در استان فعال است، گفت: تعداد 5 هزار و 321 نفر از فرهنگیان واجد شرایط عضو تعاونی‌ها هستند.

 

وی تعداد فرهنگیان فاقد مسکن استان را 8 هزار و 71 نفر اعلام کرد و با بیان اینکه در طرح مسکن ملی تعداد 2 هزار و 850 نفر ثبت نام کرده اند، گفت: از این تعداد ثبت نام شده در کل استان تنها برای 380 نفر زمین تامین و مابقی مشکل تامین زمین دارند.

 

مخدومی پیشنهادات خود را برای حل این مشکل ارائه کرد و با درخواست از استاندار کردستان برای تشکیل کمیته ای به منظور بررسی موضوع، گفت: می‌توان زمین‌های زیر دو هزار متر مربع با کاربری آموزشی را برای این منظور اختصاص و جهت ساخت مسکن، تحویل تعاونی‌ها داد.

 

در ادامه این نشست حجت‌الله نریمانی، معاون پرورشی و فرهنگی کردستان نیز با اشاره به ضرورت تامین اعتبار جهت پرداخت حق القدم امامان جماعت مدارس گفت: با توجه به اینکه در دو سال گذشته به جهت شیوع کرونا و غیر حضوری بودن آموزش‌ها، نماز جماعت مدارس نیز تعطیل بوده است، و از گذشته نیز حق‌القدم امامان جماعت ناچیز بوده است، ضرورت دارد این موضوع بررسی و میزان حق القدم اصلاح شود.  

 

وی با بیان اینکه تا‌کنون دستورالعملی جهت جذب ائمه جماعت مدارس وصول نشده است، گفت: با توجه به برگزاری نماز جماعت در مدارس و همکاری 400 نفر از امامان جماعت در این خصوص و عدم اعتبار برای پرداخت حق‌القدم آنان، درخواست می‌شود، از محل‌های ممکن به خصوص اعتبارات فرهنگی، مبلغی در این خصوص پیش بینی و مساعدت لازم صورت گیرد.  

 

گفتنی است؛ در این نشست پیرامون بازگشایی مدارس، پروژه های تحویلی برای آغاز سال تحصیلی و همچنین نحوه همکاری و مشارکت اعضای شورا و دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط در خصوص آغاز بکار مدارس از اول مهر ماه 1401 بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

 

بر اساس تاکید استاندار کردستان مقرر شد، پروژه های آموزشی جدید الاحداث با ورود معاونت عمرانی استانداری و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستگاه‌های مرتبط در اسرع وقت پیگیری و مدرسه تازه تاسیس نایسر نیز توسط نوسازی مدارس تجهیز و برای آغاز سال تحصیلی جدید آماده شود. 

 

کد خبر 1215277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha