به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی یکشنبه 20 فروردین طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی اعاده شده از شورای نگهبان را به منظور تأمین نظر این شورا اصلاح کردند.
بر اساس اصلاح نمایندگان، در ماده هفت این ماده تبصرهای که به ماده 107 قانون آییننامه داخلی مجلس ابلاغ شده بود اینگونه اصلاح میشود: رؤسای قوه مجریه و قضاییه میتوانند خارج از موضوع دستور جلسه در صحن علنی مجلس نطق داشته باشند و این نطق پس از تقاضای آنان و اعلام موضوع نطق به رییس مجلس پس از موافقت هیئترییسه در اولین فرصت انجام میشود.
پیش از این نمایندگان به جای تقاضای عبارت درخواست کتبی را مصوب کرده بودند. وکلای ملت همچنین تبصره 9 ماده 115 را حذف کردند.
بر اساس این تبصره که حذف شد قوای سهگانه و تمامی دستگاههای اجرایی موظف شده بودند در حدود قوانین و مقررات و با استفاده از تمامی ظرفیتهای قانونی خود برای تحقق موارد مذکور در بیانیه و قطعنامه اقدام کنند.
وکلای ملت همچنین تبصره سه ماده 220 را اینگونه اصلاح کردند: پس از طرح استیضاح در جلسه علنی فقط در صورتی استیضاح از دستور کار مجلس خارج میشود که تعداد متقاضیان استیضاح به کمتر از 10 نفر کاهش یابد.
وکلای ملت همچنین در ماده 28 این اصلاح را به عمل آوردند که رؤسای قوای مجریه و قضاییه موظفاند حداکثر تا پایان اردیبهشت هر سال گزارش مکتوبی از عملکرد قوه تحت نظارت خود و تغییرات شاخصها در سال قبل را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنند.
پیش از این وکلای ملت مصوب کرده بودند که رؤسای قوای مجریه و قضاییه باید با حضور در مجلس گزارش شفاهی ارایه دهند که این حذف شد.
نمایندگان همچنین تبصرههای 1 و 3 ماده الحاقی موضوع ماده 31 طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را اینگونه اصلاح کردند که مجلس چند دوازدهم بودجه را بر مبنای آخرین قانون بودجه سالانه مصوب مجلس رسیدگی کند.
نمایندگان در تبصره سه، این اصلاح را به عمل آوردند که در صورت تصویب نشدن بودجه سالانه کل کشور تا پانزدهم اسفند رسیدگی به چند دوازدهم بودجه حداکثر طی 15 روز انجام میشود و نحوه رسیدگی به آن را هیئترییسه مجلس تعیین میکند.
همچنین نمایندگان در ادامه جلسه علنی به تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تغییر دستور مجلس رأی مثبت دادن و بدین ترتیب طرح استفاده از حداکثر توان تولید داخلی و همچنین طرح اصلاح ماده هفت قانون تعیین تکلیف معلمی حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در دستور کار مجلس با اولویت قرار گرفت.
گفتنی است، نمایندگان طرح استفاده از حداکثر توان تولید ملی را در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری برای تلاش دولت و مجلس در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی با اولویت در دستور کار قرار دادند.
پایان پیام/
نظر شما