به گزارش خبرگزاری شبستان، 20 فروردین ماه سال 1385 بود که خبر دستیابی ایران به فن آوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد. با اعلام این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به پاس قدردانی از تلاش های دانشمندان جوان ایرانی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فن آوری هسته ای نام گرفت. و ما نیز روز ملی فناوری هستهای امسال را در حالی جشن میگیرم که جای شهدای علمی که با خون خود مانع خشک شدن درخت هستهای کشور شده اند در این میان خالیست.
توطئه، تحریم، ترور و قطعنامه نمیتوانند مانع شوند!
با این حال باتوجه به پیشرفتهای روز افزونی که کشورمان در زمینه انرژی هستهای و دست یابی به این سوخت پاک دارد، اما دشمنان نظام اسلامی و استکبار از جمله آمریکا و اسرائیل نیز جهت دست یابی ایران به این انرژی موانعی ایجاد و چوب لایه چرخ می گذارند.
آمریکا و کشورهای متحدش که همیشه در برابر اقدامات و فعالیت های ایران در زمینههای مختلف مخالف بودند، در زمینه هستهای نیز مخالفت خود را با انجام کارهایی همچون صدور قطعنامه، ایجاد تحریم و ترور دانشمندان هستهای نشان دادند. هرچند چنین کارهایی هیچ گونه تاثیری بر اقدامات هستهای ما نگذاشته و نخواهد گذاشت.
تلاش آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری هستهای با توجیه برخورداری از منابع نفتی و گازی در حالی ادامه دارد که چهار دهه پیش ایران اولویت یک در خاورمیانه برای استفاده از این فناوری معرفی شده بود و آلمان نیز نیروگاه بوشهر را تقریبا به نیمه رساند. توطئههای آمریکا علیه ایران تا آنجا ادامه یافت که در 20 فروردین 1359 دولتمردان این کشور، رابطه سیاسی خود را با ایران قطع و دست به توطئههای نافرجامی علیه انقلاب اسلامی از جمله حمله نظامی به طبس، کودتای نوژه، جنگ تحمیلی، تحریم اقتصادی زدند.
و آمریکا با توجه به نفوذ خود در رسانه ها جهانی همیشه ایران متهم کرده که در فکر ساخت سلاح های کشتارجمعی است اما همگان می دانند این آمریکایی ها بوده اند که دشمنان ایران را به اینگونه سلاح ها تجهیز و آنان را در به کاربردن آن علیه ایران تحریک کردند.
در خصوص مخالفت های آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل و برخی کشورهای غربی با فعالیت های هسته ای کارشناسان بر این عقیده اند که آمریکا در این زمینه برخورد دوگانه و تبعیض آمیز دارد، و کشورهای غربی دارای انرژی هسته ای، دانش مربوط به غنی سازی اورانیوم را در انحصار خود قرار داده و از دسترسی کشورهای جهان سوم به این فن آوری جلوگیری می کنند و در عین حال همچنان به سکوت حمایت آمیز خود از توسعه زرادخانه اتمی اسراییل ادامه میدهند.
با تمام مشکلات و موانع اکنون ایران در حالی وارد ششمین سالروز ملی فناوری هستهای خود میشود که مطابق قوانین بینالمللی و پادمانهای جهانی در این زمینه، عمل کرده است بازرسی آزادانه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دوربینها، تمامی دال بر این ادعاست.
رادیو دارو، کیک زرد و محفظه شتابگرها نمونه های بارز دستاوردهای هستهای
براین اساس ایران پس از دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای علیرغم توطئهها و تحریمها دستاوردها و نتایج چشمگیری از این انرژی داشته تا آنجایی که اکثر مردم جهان و دولتمردان تحریمهای علیه ایران را بی نتیجه دانسته و موافق داشتن انرژی صلح آمیز هستهای ایران هستند.
داروهای نشاندار رادیواکتیو که به بیمار تزریق یا خورانده میشوند، به رادیو داروها معروف هستند. با توجه به اهمیت این نوع داروها در درمان برخی بیماریها سازمان انرژی اتمی ایران توانست به تولید انبوه رادیو داروی مولیبدن 99 - تکنسیم M 99 در کشور و خودکفایی در این زمینه دست یابد.
تولید کیک زرد از دیگر دستاوردهای محققان کشور بوده است. کیک زرد یا Yellowcake که به نام اورانیا (Urania) هم شناخته میشود در واقع خاک معدنی اورانیوم است که پس از گذراندن مراحل تصفیه و پردازشهای لازم از سنگ معدنی آن تهیه میشود. تهیه این ماده به منزله رسیدن به بخش میانی مراحل مختلف تصفیه سنگ معدن اورانیوم است. کیک زرد به طور معمول با آسیاب کردن و پردازشهای شیمیایی بر روی سنگ معدن اورانیوم، پودر زبر و زردرنگی به دست میآید که قابلیت حل شدن در آب را ندارد. کیک زرد عموما برای تهیه سوخت رآکتورهای هسته ای به کار برده میشود. در واقع این ماده پس از پردازش به UO2 تبدیل و برای استفاده در میله های سوختی به کار می رود.
محققان کشور با استفاده از فناوری هسته ای موفق به تولید ارقام اصلاح شده گونه های گیاهی چون گندم مقاوم به خوابیدگی در مناطق شور چون گرمسار، ورامین، طبس، یزد، قم و اشتهارد، جو اصلاح شده متحمل به سرما برای کشت در مناطق سرد، پنبه اصلاح شده دارای مقاومت نسبی به بیماری قارچی و "رتیسیلیوز" و بهبود خواص کیفی، ایجاد تیپ های مختلف زودرس و بی دانه نارنگی شدند
همچنین در ادامه تحقیقات مبتنی بر فناوری هسته ای، دانشمندان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای خبر از طراحی و ساخت شتابگر خطی دادند. دستیابی به دانش فنی ساخت این دستگاه نوید تازه ای برای صنایع (پلیمر- سترون کردن) و پزشکی خواهد بود.
معرفی آخرین دستاوردهای هستهای ایران
ایجاد واحد تولید دیاکسید اورانیوم طبیعی با خلوص هسته ای، دستگاه طیف سنج جرمی چهار قطبی، آغاز عملیات اجرایی استقرار سامانه های پرتودهی استان های چهارمحال و بختیاری و آذربایجان شرقی، 'تولید ایزوتوپ های پایدار در مجتمع آب سنگین اراک '، 'تولید ژنراتور رادیودارویی گالیوم- 68 / ژرمانیوم-68 ' و 'ساخت اولین شتابگر الکترواستاتیک kev 200' از نمونه دستاوردهای اخیر کشورمان در زمینه هستهای است که ایران اسلامی به آنها دست یافته است.
با این حال امسال مردم قدرشناس ایران 20 فروردین "روز ملی فناوری هسته ای" را در شرایطی جشن می گیرند که با اتکال به نیروی لایزال الهی و عمل به رهنمودهای حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب، سال گذشته را با حضور حماسی و هوشیاری سیاسی و تعهد دینی و انقلابی در صحنه های مختلف، پشت سر گذاشته اند.
این فناوری در برگیرنده بسیاری از علوم مهندسی و پایه است و در حال حاضر منحصراً در اختیار تعداد کمی از کشورهای جهان است اهمیت کسب این فناوری موجب جهش علمی در همه زمینه های علمی و صنعتی در کشورمان شده است.
موفقیتهای بزرگ در فناوری هسته ای بیش از هر چیز مرهون تصمیمات و سیاستهای مدبرانه و دوراندیشانه ای بوده است که توسط مسئولان عالی رتبه نظام در رفع تعلیق از تأسیسات هسته ای کشورمان صورت گرفته است و نشان داد که پایداری و مقاومت در مقابل خواسته نامشروع دیگران و خودباوری و اعتماد نیروهای خلاق کشور می تواند قله های دانش پیشرفته هسته ای در حداقل زمان ممکن فتح شود.
سرعت پیشرفت علم و فناوری در دنیای امروز به حدی است که کشورها را در یک عرصه رقابت جدی قرار می دهد و جمهوری اسلامی نیز نمی تواند از تجربه، علم و دانش جهانی به دور باشد و همگام با جهانیان حرکت نکند و یا قدرتهای علمی، فناوری، سیاسی و نظامی حاکم بر جهان را نشناسد.
در نهایت داشته های امروز ملت ایران حاصل 30 سال تلاش و مجاهدتی است که در یک مقطع تاریخی و یا در یک دولت خاص خلاصه نمی شود بلکه این عزت و اقتدار درسایه تدبیر، جانفشانی و زحمات فرزندان ایران بزرگ و مقتدر است که در طی 30 سال عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جاری و ساری بوده است.
پایان پیام/
ششمین سالروز ملی فناوری هستهای را در حالی جشن می گیریم که ایران در زمینه دستیابی به انرژی هستهای گامهای بلندی را برداشت و به دستاوردهای مهمی رسید.
کد خبر 121306
نظر شما