به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسکندر مؤمنی، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با حضور در صحن علنی مجلس در ابتدای جلسه علنی یکشنبه 20 فروردین گزارش مختصری از اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی به نمایندگان ارایه داد.
سردار مؤمنی در ابتدای سخنان خود با اشاره به تصویب این قانون در سال 89 گفت: این قانون پس از بررسی فراوان مورد تصویب مجلس و کمیسیون قرار گرفت و در سال 90 اجرایی شد که اولین مرحله اجراییشدن آن 10 اردیبهشت 90 بود و مرحله دوم آن نیز که شامل جدول جرایم و نرخ جریمهها بود در اول دی اجرایی شد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اظهار کرد: ما تلاش کردیم با توجه به تصویب قانون روزآمد پس از چهار دهه در نهایت دقت آن را اجرایی کنیم و به همین دلیل در گام نخست برای تمامی پرسنل راهنمایی و رانندگی در تهران یک دوره آموزشی گذاشتیم.
وی گام بعدی برای اجرای این قانون را اطلاعرسانی و آموزش همگانی از طریق رسانهها با رویکرد فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: پیگیری توأمان حقوق و تکلیف مردم از دیگر رویکردهای ما در این قانون بود زیرا قانون قبلی عمدتا جریمهمحور و رانندهمحور بود ولی در قانون جدید جدای از اینکه برای همه موانع دخیل در ترافیک قانون وضع شده بود اما حقوق مردم نیز در نظر گرفته شده بود.
مؤمنی اضافه کرد: داشتن خودروی ایمن، راه ایمن، سیستم امداد و نجات ایمن با این رویکرد که جریمه هدف نیست بلکه هدف کاهش سوانح و ایجاد بازدارندگی و تسهیل در عبور و مرور بود مورد دقت قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه نتایج حاصل از این قانون کاهش سوانح و تخلفات و جرایم در سال 90 بود، اظهار کرد: در عین حال که ورودی ترافیک در سال 90 افزایش داشت اما نسبت به سال 89 سه هزار و 204 نفر کمتر کشته شدهاند یعنی کاهش 14 درصدی کشتهشدگان در سال 90 را نسبت به سال 89 داشتیم.
وی با تشکر از نمایندگان برای وضع این قانون ادامه داد: این قانون حقوق و تکالیف را توأمان دیده است اما باید ضمانت اجرایی در مورد حقوق مردم بیشتر در آن وضع شود، گرچه در جریمهها ضمانت اجرایی لازم پیشبینی شده است اما از مجلس خواهش میکنم در سال 91 اعتبارات لازم را برای تحقق این قانون پیشبینی کند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی با تأکید بر اینکه در سال 90 یک میلیون و 660 هزار خودرو شمارهگذاری شده است، ادامه داد: در برآوردی که صورت گرفته است مشخص شد که مردم بیش از 12 هزار میلیارد تومان برای خرید خودرو پرداخت کرده است و در واقع امروز تعداد خودرو در کشورمان از مرز 15 میلیون خودرو عبور کرده است و پیشبینی این است که تا پایان سال 90 از مرز 30 میلیون خودرو عبور کنیم.
وی با بیان اینکه سرانه خودرو در کشور به سرعت رو به افزایش است و به همین دلیل باید طرحی نو دراندازیم، تصریح کرد: یکی از ابزارهای پلیس برای کاهش برخوردها با مردم توسعه سیستمهای هوشمند در کنترل ترافیک است که پلیس باید تلاش کند در تمامی ساعات شبانهروز کنترلاش را داشته باشد.
وی با اشاره به تعداد کشتهشدگان و مجروحان در سال 90 اظهار کرد: در سال 90 بیش از 20 هزار انسان کشته و مجروح شدند که گرچه کاهش کشتهشدگان را داشتیم اما نباید از خسارات معنوی و مادی آن غافل شویم.
وی با اشاره به طرح نوروزی نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: برای نوروز امسال یک کار گروهی و جمعی و با همکاری بیش از نیم میلیون نفر از دستگاههای مختلف صورت گرفت تا مردم سفر خوبی را در ایام نوروز داشته باشند.
مؤمنی با اشاره به دستاوردهای نیروی انتظامی در نوروز امسال تأکید کرد: علیرغم افزایش سفرها و افزایش میزان خودروها و امکانات کاهش 5/13 درصدی تصادفات را در نوروز امسال نسبت به سال گذشته شاهد بودیم و این در حالی است که کاهش 11 درصدی تلفات و کشتهشدگان نیز از دیگر دستاوردهای راهنمایی و رانندگی در نوروز 91 بوده است.
وی با تأکید بر اینکه کاهش 20 درصدی جریمهها را در نوروز امسال شاهد بودیم، ادامه داد: نوروز امسال اولین سالی بود که قانون جدید اجرایی شد و علاوه بر کاهش جریمهها کاهش سوانح و حوادث را نیز شاهد بودیم و همراهی و همگامی مردم نیز با پلیس راهنمایی و رانندگی مثالزدنی بود.
پس از پایان سخنان سردار مؤمنی، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با سپاسگزاری از زحمات فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده پلیس و کارکنان و زحمتکشان راهنمایی و رانندگی گفت: این نکته قابل توجه است که قانون مجلس هشتم در مورد راهنمایی و رانندگی این مقدار در بهبود وضع و جلوگیری از تصادفات، تلفات و صدمات تأثیرگذار بوده است.
پایان پیام/
نظر شما