انجام فعالیت های پژوهشی در خفا، کاربردهای آن را زایل می کند

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، با تاکید بر لزوم توجه به امور پژوهشی، انجام چنین فعالیت هایی را در خفا و به بهانه ریا نشدن، باعث زایل شدن کاربردهای پژوهش دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد مبلغی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، امروز (22 دی) در مراسم تجلیل از پژوشگران برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن تبریک میلاد با سعادت امام موسی کاظم (ع)، گفت: اصولا اسلام در پی این است که نه تنها افکار و ایده های جامعی را ارائه کند، بلکه کوشش ویژه ای هم مصروف شده تا بسترهای لازم برای تحقق یافتن آن افکار در جامعه صورت گیرد.


وی افزود: از جمله این بستر سازی ها مسابقه در اسلام است، مسابقه یک پدیده انسانی است و از زمان شکل گیری جامعه نخستین میل به رقابت در انسان ها به وجود آمد.


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، ادامه داد: قرآن نه تنها این پدیده انسانی نیرومند و بستر ساز را برای تحقق وضعیت های اجتماعی احیا کرد، بلکه آن را به عنوان بخشی از دستورات الهی که لازم الاجراست، قرار داد.


وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از نگاه های ما در فقه و نظریه پردازی دینی نتوانسته آنگونه که باید رنگ و لعاب درست اجتماعی به خود بگیرد و یکی از دلائل مهم آن معرفی نادرست نیت خالص است.


حجت الاسلام مبلغی، بیان کرد: ما از خاستگاه معنای نیت به سمتی رفته ایم که خیلی از کارهای روی زمین مانده و فکر می کنیم که همیشه کارهای بزرگ باید در گوشه و خفا انجام شود و تبلیغاتی نسبت به آن صورت نگیرد.


وی تصریح کرد: این تعبیر و ترس از ریا شدن در انجام کارهای بزرگ و امور پژوهشی باعث شده تا بسیاری از کارها بر زمین بماند و کاربرد و جاذبه اجتماعی پژوهش نیز از دست برود.


وی افزود: یکی از عرصه های مسابقه، پژوهش است چرا که پژوهش به معنای مسابقه به سمت خیر و محل تولید برترین هاست.


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، با تاکید بر جایگاه پژوهش، عنوان کرد: اگر پژوهش را از جامعه بگیریم، آن جامعه دچار افسردگی می شود و اگر آن را از دین بگیریم آن جامعه دینی دچار وازدگی و نفور می شود.


حجت الاسلام مبلغی، با اشاره به وظایف مبلغان در این عرصه، تصریح کرد: باید واقعیت دین به صورت مداوم برای مردم تبیین شود که البته این وظیفه مبلغان و آشنایان به دین است.


وی در ادامه با تاکید بر ظرفیت های فراوان پژوهشگاه از آن به عنوان درخت تنومند علم در حوزه علمیه یاد کرد و افزود: امسال پژوهش های ما برای نخستین بار در مسابقات فارابی شرکت داده شد و این موسسه توسط بنیاد فارابی به عنوان موسسه برتر در امر پژوهش شناخته شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 12119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha