دکتر سید محمد نوع پسند اصیل، عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، در گفتگو با خبرنگار شبستان، ارزش منابع انسانی و توانمندی آن را به عنوان یکی از دارایی های اصلی سازمان های امروزی برشمرد و گفت: در این اقتصاد بر خلاف گذشته منابع انسانی در تولید ثروت نقش غالب را دارد.
وی، خاطرنشان کرد: آنچه که ضروری می باشد، این است که توجه داشته باشیم ثروت جهان به طور متوسط 4 درصد منشاء طبیعی، 18 درصد تولیدی و 78 درصد منشاء نامحسوس اعم از سرمایه های انسانی دارد و این مطلب را با استفاده 28 درصدی کشورمان از منابع انسانی برای تولید ثروت مقایسه کنیم، مشاهده می شود که تمرکز حرکت باید بر روی این موضوع مهم باشد.
نوع پسند، با بیان اینکه یکی از پیشرفت های اخیر در حوزه منابع انسانی توجه به سیستم مدیریت استعداد و نقش آن در بهبود عملکرد سازمانهاست، تصریح کرد: زیرا این افراد مستعد هستند که با توانایی های خاص خود در حوزه های وظیفه ای گوناگون، موجبات حصول نتایج و اهداف از پیش تعیین شده را فراهم می آورند.
وی، استعداد پروری را منجر به استحکام دولت ها در برابر مسائل پیچیده دانست و اذعان کرد: تاریخ اندیشه بشری همواره از مفهوم دانایی سخن به میان آورده است چرا که بنیان فرهنگ و تمدن بشری بر اساس توسعه دانایی استوار است.
بهره مندی از سرمایه انسانی مستعد، راز اصلی رویارویی با چالش های کسب و کار
وی، با بیان اینکه مهمترین چالش در عرصه کسب و کار دیگر تنها موضوع فن آوری نیست، ادامه داد: سازمان های هزاره سوم امروزه از مفهومی به نام سرمایه انسانی یاد می کنند و توسعه منابع انسانی به عنوان راز ماندگاری بنگاه ها تلقی شده است.
نوع پسند، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز کسب و کار، مدیریت توسعه منابع انسانی دیگر تنها مرکز هزینه کردن نیست، بلکه هم راستا با کسب و کار سازمان، برای سود بیشتر و کاهش هزینه ها با بهره مندی از رویکرد مدیریت استعدادها، تنوع کارکنان و تنوع آموزش ها، سعی در ایجاد ارزش افزوده برای سرمایه خود دارند.
حفظ و توسعه استعداد های سازمانی، مهمترین دغدغه مسئولان
عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، با اشاره به اینکه استعدادهای برتر به صورت فزاینده ای به عنوان منبع اصلی مزیت رقابتی پایدار برای سازمانهای با عملکرد بالا شناخته می شود، تصریح کرد: دلیل اصلی این امر این است که، محیط های کسب و کار به سرعت در حال تغییر و نیازهای سازمانی در حال رشد می باشند.
وی، خاطرنشان کرد: در این راستا برای مدیرانی که آگاه به مسائل جهانی باشند و متخصصان مسلط به مهارت های مختلف، سواد فنی، مهارت های کارآفرینی و توانایی در محیط ها، ساختارها، فرهنگ ها و بازارها، متفاوت می باشد.
نوع پسند، ادامه داد: سازمان ها با استفاده از برنامه های مدیریت استعداد به عنوان رویکردی نوین در مدیریت منابع انسانی، می توانند بهترین استعدادها را جذب کرده و آنها را برای سال ها در سازمان خود حفظ کنند و با مشخص کردن مسیر توسعه شغلی ، افراد از بهترین ظرفیت های کارکنان خود بهره بگیرند.
وی، افزود: در نتیجه با استفاده ازاین منابع انسانی مستعد و شایسته، با تاثیر گذاری بر عملکرد خود، ایجاد ثروت نموده یا ثروت خود را افزایش دهند و به سمت تعالی و بالندگی حرکت کنند.
نوع پسند، جذب نیروهای مستعد را منجر به کسب سود و فروش بالاتر دانست و افزود: سازمان ها باید از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار شده و هرچه بیشتر رضایت مشتریان را جلب و از عنصر خلاقیت و نوآوری بهره مند شوند و محصولات و خدمات با اهمیت تری را ارائه دهند.
عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، استفاده از استراتژی های حفظ و نگهداری استعدادها در سازمان، را از دیگر راهبردها برشمرد و ادامه داد: سازمان ها می توانند خزانه ارزشمندی از افراد مستعد داشته باشند و از عملکرد مالی و غیر مالی بهتری برخوردار شوند.
وی، گفت: همچنین سازمان ها می توانند با استفاده از برنامه های مدیریت مسیر توسعه شغلی به خوبی از پتانسیل ها و مهارت ها و شایستگی های کارکنان خود از طریق قراردادن آنها در پست های مناسب بهره مند شوند و از این طریق بر شاخص های عملکردی مالی و غیر مالی خود تاثیرات مثبتی را بگذارند.
پایان پیام/
نظر شما