به گزارش خبرگزاری شبستان، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندمین وزیری است که پای هیات دولت را به مجلس هشتم باز می کند.
بنابراین گزارش، نمایندگان مجلس هشتم سال گذشته با شنیدن خبر انتصاب سعید مرتضوی به عنوان ریاست سازمان تامین اجتماعی طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مطرح کردند. به نظر می رسد تنها راه قانونی مجلس شورای اسلامی برای ممانعت از ریاست مرتضوی بر بزرگترین سازمان تجاری دولت، استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که بر آن تاکید بسیار داشتند. البته این تاکید نمایندگان تنها 20 امضا را به حمایت از خود می بیند.
این 20 نماینده در طرح استیضاحی که 16 فروردین به هیات رییسه مجلس تقدیم کردند 8 دلیل را برای این اقدامشان عنوان کردند که عبارتند از:
1. وی در سمت خویش یعنی دادستان تهران متهم است و از حالت قضایی معلق شده است و پرونده او هنوز مفتوح است.
2. در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فاجعه کهریزک وی مقصر شناخته شده است.
3. در مورد دانشگاه آزاد اسناد زیادی علیه اقدامات قانونی وی موجود است.
4. در تحقیق و تفحص از قوه قضاییه مقصر شناخته شده است و پس از قرائت گزارش مجلس واکنش غیرقانونی و خلاف شئون شغلی در رسانهها از خود نشان داده است.
5. اسناد مطمئنی در سوء استفاده از موقعیت شغلی علیه وی موجود است.
6. در تصدی صندوق تأمین اجتماعی و مادر شرکت عظیم وابسته یعنی شستا تخصص و تجربه مناسب را ندارد و به همین دلیل برخلاف قانون مدیریت خدمات کشوری است.
7. تذکرات برخی نمایندگان و برخی گروههای سیاسی در مورد انتساب وی نادیده گرفته شده است.
8. گفته شده است که آقای وزیر تصمیم نصب وی را از تصمیمات رییسجمهور دانسته است و در واقع وزیری که برخلاف مصالح مردم و کشور قدرت مقابله در برابر فساد و ناحق را ندارد نمیتواند مورد اعتماد و اتکای مجلس باشد.
در این زمینه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز با استیضاح مخالفت داشته اند که در گفتگو با شبستان، نظرشان را اعلام کرده اند.
استیضاح یک برخورد سیاسی است گروکشی نکنیم
نماینده شازند با بیان اینکه استیضاح شیخالاسلامی صرفا یک برخورد سیاسی است، گفت: این نمیشود که هر جا خواستیم گروکشی کنیم ضربهای به دولت بزنیم.
محمود احمدیبیغش، نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام وصول شدن استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خبرنگار شبستان گفت: ما استیضاح را به چند دلیل در حال حاضر جایز نمیدانیم زیرا این استیضاح برای منافع نظام و مردم نیست و صرفا یک برخورد سیاسی با وزیر است و هیچ وجاهتی ندارد.
وی با اشاره به یکی از دلایل استیضاحکنندگان مبنی بر اینکه وزیر اعلام کرده است که انتخاب مرتضوی خواست رییسجمهور است، اظهار کرد: هم وزیر و هم رییسجمهور در چارچوب قانون میتوانند از وظایف خود در انتصابها استفاده کنند و مجلس نمیتواند در این زمینه ایراد بگیرد یعنی همانگونه که ما نمایندگان سؤال و استیضاح را حق قانونی خودمان میدانیم و مدعی هستیم که کسی نمیتواند مدعی ما شود ما نیز نمیتوانیم در این زمینه مدعی رییسجمهور و وزیر شویم.
احمدیبیغش تصریح کرد: اگر واقعا مرتضوی مشکلی دارد جای حل این مشکلات تریبون مجلس نیست بلکه افراد مدعی در این زمینه باید مستندات خود را به مراجع قانونی و قضایی ارایه دهند و این مرجع قضایی است که این مشکلات را اعلام کند و پس از بررسی اعلام کند که این فرد صلاحیت این حکم را دارد یا ندارد.
وی ادامه داد: این نمیشود که ما هر جا موضوعی به مذاقمان خوش نیامد و خواستیم گروکشی کنیم و یا در 15 اردیبهشت مردم به ما رأی دهند به سراغ ضربه زدن به دولت برویم به مصلحت کشور نیست.
استیضاح وزیر تعاون کاملا جناحی است
نماینده گرمی در مجلس شورای اسلامی مطرح شدن استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را یک بحث جناحی دانست و گفت: این موضوع استفاده ابزاری برای تبلیغاتی نمایندگانی است که به دور دوم انتخابات راه یافتهاند.
ولی اسماعیلی، نماینده گرمی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام وصول شدن استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خبرنگار شبستان گفت: ما باید بر اساس عملکرد یک مدیر یا وزیر و شرح وظایفی که قانون برای وی مشخص کرده است آن را استیضاح کنیم نه اینکه صلاحیت فردی یک مدیر را که حق قانونیاش است، بهانهای برای استیضاح قرار دهیم.
وی اظهار کرد: ما نباید قبل از اینکه مدیری وارد مدیریت شود صلاحیت فردی وی را تعیین کنیم زیرا مراجع چهارگانه این وظیفه را به عهده دارد نه نمایندگان مجلس.
اسماعیلی با تأکید بر اینکه استیضاح شیخالاسلامی منشأ قانونی ندارد، یادآور شد: این استیضاح به سرانجام نمیرسد زیرا کاملا جناحی است و در واقع استفاده ابزاری تعدادی از نمایندگانی است که برای تبلیغات در دور دوم نیاز به این موضوع دارند.
نماینده گرمی با بیان اینکه منطق خوبی پشت این استیضاح نیست، گفت: قطعا صحن علنی مجلس به این استیضاح جواب مثبت نمیدهد و آن را رد میکند.
وی ادامه داد: همه نمایندگان مجلس معتقدند دلایل منطقی خوبی پشت این استیضاح نیست و به نتیجه نیز نمیرسد.
استیضاح وزیر کار منطقی نیست
عضو کمیسیون بهداشت، درمان وآموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی می گوید در شرایط کنونی طرح استیضاح وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی غیر منطقی بوده وبه نوعی گروکشی انتخاباتی است.
عبدالجبار کرمی افزود : متاسفانه برخی از نمایندگان که در گذشته از طرح استیضاح ها ممانعت می کردند امروز در خصوص استیضاح وزیر کار، گوی سبقت را از دیگران ربوده اند و این موضوع احتمال تبلیغاتی بودن آن را بیشتر می کند.
وی ادامه داد:با توجه به قرار داشتن درآستانه مرحله دوم انتخابات مجلس نهم ، برخی از افراد از موضوع استیضاح به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده می کنند.
کرمی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تعامل و همدلی هرچه بیشتر دولت و مجلس در سال جاری و از سوی دیگر قرارداشتن در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس اضافه کرد: در شرایط فعلی این استیضاح به مصلحت نیست.
پشت استیضاح شیخالاسلامی انگیزههای سیاسی نهفته است
ستار هدایتخواه، نماینده دنا و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خبرنگار شبستان گفت: استیضاح را حق قانونی نمایندگان میدانم اما در شرایط کنونی استیضاح را به مصلحت نمیدانم.
وی با تأکید بر اینکه مراحل دیگری برای نظارت بر رفتار وزیر وجود داشته است، اظهار کرد: در شرایط فعلی که مقام معظم رهبری بر همدلی این قوا و همکاری و تعامل دولت و مجلس دارند و در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی که وزارت رفاه اجتماعی میتواند یکی از ارکان تحقق این شعار باشد استیضاح وزیر به مصلحت کشور نیست.
هدایتخواه تصریح کرد: قطعا با استیضاح فعالیتهای این وزارتخانه در ابتدای سال با رکود مواجه میشود و به تحقق شعار این سال لطمه وارد میکند.
وی با تأکید بر اینکه پشت این استیضاح برخی انگیزههای سیاسی نهفته است، گفت: مجلس نباید در عزل و نصبهایی که طبق قانون وزرا و رییسجمهور میتوانند در زیرمجموعههایش داشته باشد، دخالت کنند مگر اینکه مبنای این عزل و نصبها آنچنان خدشهدار باشد که نیاز به ورود مجلس باشد و مجلس باید از راههای دیگر آن هم نه استیضاح ورود پیدا کند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه کمسابقه بوده است که مجلس در موضوع عزل و نصبهای دستگاههای اجرایی دخالت کند، خاطرنشان کرد: پیشبینی من این است که این استیضاح در صحن علنی مجلس با مخالفت قاطبه نمایندگان روبرو میشود.
در شرایط فعلی کشور استیضاح صلاح نیست
حجتالاسلام میرتاجالدینی، معاون پارلمانی رییسجمهور گفت: در رابطه با استیضاح وزیر کار و امور اجتماعی همانطور که قبلا اعلام شده است و همچنین جمعی از نمایندگان از خود مجلس این موضوع را پیگیری میکنند تا به راهحل مشخصی برسند. با توجه به اینکه در ابتدای سال و پایان مجلس هشتم قرار داریم در این شرایط استیضاح مناسب نیست.
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در ابتدای سال گفت: همانطور که مقام معظم رهبری در سخنان خود در رابطه با همکاری و هماهنگی بین دولت و مجلس تأکید کردند به این جهت استیضاح را جمعی از نمایندگان پیگیری میکنند.
وی در ادامه در رابطه با رد لایحه بودجه 91 گفت: این مورد نیز در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گرفت و برای عملیاتی شدن آن رأیگیری شد و رأی بالایی نیز گرفت.
به گزارش شبستان، این استیضاح پس از اعلام وصول مجلس به دست هیات دولت رسیده است تا بعد از بررسی های دولت، مجلس و شورای نگهبان برای اجرا یا عدم اجرا به مجلس شورای اسلامی اعلام شود.
پایان پیام/
نظر شما