حسین بهبودی، مدیر امور استان ها و موسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که خوشبختانه تاکنون دیده نشده که مسئولی با معافیت مالیاتی این موسسات مخالفت داشته باشد، به خبرنگار شبستان گفت: اما علی رغم تصویب این مهم در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در سال گذشته، کمیسیون تلفیق بحث معافیت مالیاتی موسسات قرآنی را در کنار معافیت سایر فعالیت ها رد کرد. این در حالی است که نباید فعالیت های قرآنی را همردیف فعالیت های دیگر به شمار آورد.
وی از طرح مجدد این معافیت در کمیسیون اقتصادی مجلس در سال جدید خبر داد و بیان کرد: شایسته نیست در جدولی که بیش از 50 عنوان شغلی در عرصه فرهنگی مشمول معافیت است، فعالیت های قرآنی از چنین امتیازی برخوردار نباشند. این در حالی است که اگر نیمی از مشکلات فعالان قرآنی برای فعالان دیگر عرصه ها وجود داشت معلوم نیست چه پیش می آمد؟!. مشکلاتی همچون پلمپ مجموعه های فعال قرآنی بر اثر مالیات های سنگین...
مسئولان قائل به معافیت مالیاتی فعالیت های قرآنی هستند
بهبودی با بیان این مطلب که بخشی از مشکلات مالیاتی به عملکرد خود موسسات نیز بازمی گردد، ابراز کرد: اگر موسسات قرآنی از بدو تاسیس اظهارنامه های مالیاتی را تکمیل کرده و به طور منظم روند پرداخت را پیگیری کنند دیگر با گذشت چند سال از فعالیتشان مجبور به پرداخت مالیات های گزاف نیستند. اما متاسفانه اکنون تنها 20 درصد از موسسات قرآنی با دریافت اظهارنامه های مالیاتی از بدهی خود مطلع هستند و 80 درصد دیگر اطلاعی از این مهم ندارند.
مدیر امور استان ها و موسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم گفت: این روند در حالی رخ می دهد که مالیات جزء حقوق ممتازه است و پس از مرگ موسس و یا انحلال موسسه از بین نمی رود و بر ذمه بازماندگان است. از طرف دیگر تمرکز توجه مسئولان مالیاتی بر شرکت های تجاری و غفلت آنها از مجموعه های جزء همچون موسسات قرآنی نیز عاملی است مزید بر علت که مشکلات مالیاتی در قالب چالش پیش روی موسسات قرآنی قرار بگیرد.
بی اطلاعی 80 درصد موسسات قرآنی از دیون مالیاتی
وی با بیان این مطلب که در خوشبینانه ترین حالت پنج درصد از موسسات قرآنی حساب مالیاتی صفر دارند، تصریح کرد: بیش از 80 درصد از مجموعه های قرآنی از دیون مالیاتی خود اطلاعی ندارند. از این رو مالیات موسسات قرآنی به عنوان دغدغه ای جدی تاکنون در جامعه مطرح نشده است و اگر مطرح شود می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.
بهبودی با بیان این مطلب که برخورداری از معافیت مالیاتی برای این موسسات از دغدغه های اصلی به شمار می رود، مالیات طبق قانون بر سود شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق می گیرد و این قانون مصوب برای همگان لازم الاجرا است.
وی با اشاره به پیش بینی راهکارهای خاص برای اعمال تغییر در برخی قوانین از طریق مذاکره با قانونگذار اظهار کرد: این تغییرات در ارتباط با قانون مالیات های مستقیم با اصلاحات و یا الحاقات مورد بازنگری های متعدد قرار گرفته است. معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی که سابقه آن به دهه 70 و توافق اداره مالیات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازمی گردد، شامل همین تغییرات است.
بهبودی ادامه داد: بنابر بند "ج" ماده "دو" قانون مالیات های مستقیم مقرر شد که موسسات فرهنگی در پنج سال نخست فعالیت خود، از پرداخت مالیات معاف باشند که بعدها این زمان به مادام العمر بودن افزایش یافت. پس از توافق اداره مالیات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1380 و با تایید مجلس، ارشاد در جدولی ویژه فعالیت های فرهنگی، مطبوعاتی و هنری را برای بهره مندی از این معافیت تعریف کرد.
مدیر امور استان ها و موسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم درباره فعالیت هایی که از معافیت مالیاتی بهره مند هستند، تصریح کرد: موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی، مرمت، تولید و تکثیر و نمایش فیلم، تدوین، جلوه های ویژه، بازیگری، چهره پردازی، گویندگی، منشی گری صحنه و ... از جمله این فعالیت ها هستند. در مقایسه ای بی طرفانه و مغرضانه باید گلایه کرد که چرا قرآن و فعالیت های مرتبط با آن در برابر این فعالیت ها نباید از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.
وی با بیان این مطلب که پیش از دهه 80 فعالیت های قرآنی یا ذیل کانون ها در برخی موسسات فرهنگی پیگیری می شد، عنوان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی از دهه 80 برای ساماندهی امور، جایگاه کانون های قرآنی را ارتقا داد. بعد از آغاز فعالیت ها و احصای نیازمندی ها، یکی از مهمترین دغدغه ها پوشش بیمه ای و معافیت مالیاتی بود که چالش های جدی را ایجاد کرد.
بهبودی تاکید کرد: پس از بروز این چالش ها در اواسط دهه 80 مکاتبات متعددی با مسئولان مربوطه انجام شد که ابتدا قول هایی مساعد دادند اما متاسفانه عملیاتی نشدند. پس از بی نتیجه ماندن اینگونه اقدامات سال گذشته با اهتمام تشکل های مردمی موضوع معافیت مالیاتی موسسات قرآنی در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و خوشبختانه نمایندگان قائل به این مهم بودند که جایز نیست در نظام اسلامی فعالیت های این ساحت مقدس از معافیت مالیاتی بهره مند نباشد.
وی با بیان این مطلب که موسسات قرآنی با اتخاذ راهکارهایی می توانند از معافیت مالیاتی بهره مند شوند، عنوان کرد: هر صنفی برای بهره مندی از این معافیت باید وظایف محوله خود را به نحو احسن انجام دهد تا پس از آن به تشخیص قانون بتواند در گروه صنوف معاف قرار بگیرد.تکمیل اظهارنامه های مالیاتی در پایان هر سال مالی از جمله این اقدامات است.
بهبودی ادامه داد: متاسفانه موسسات قرآنی به دلیل ضعف اطلاعاتی و بار روانی ناشی از مالیات، نگران هستند که با برداشتن نخستین گام ناگزیر به پیمودن ادامه مسیر باشند. همین نگرانی ها و ضعف اطلاعاتی باعث شده که بیش از 80 درصد از موسسات قرآنی اقدامای در این باره نکنند و پس از چند سال وقتی به دلایل حقوقی مراجعه می کنند با مالیات های بسیار سنگین مواجه می شوند که گاهی کا را تا پای پلمپ این مجموعه ها می کشاند.
تلاش برای معافیت موسسات از بدو تاسیس
وی با ابراز امیدواری از تصویب معافیت مالیاتی موسسات قرآنی در سال جاری به همت مجلس اظهار کرد: تلاش بر آن است تا این معافیت از بدو تاسیس موسسات قرآنی تصویب شود و جرائم پیشین نیز از میان رود. اگر این اتفاق بیفتد جدای از ایجاد جایگاه رسمی موسسات و فعالیت شفاف، محاسبات مخفی از میان رفته و بانک های اطلاعاتی شفاف ایجاد می شود.
بهبودی الزام موسسات قرآنی به پرداخت مالیات را دارای عواقب سوء دانست و خاطرنشان کرد: علی رغم مشکلاتی که این مجموعه ها با آن درگیر هستند، گاهی به دلیل الزام به پرداخت مالیات ناگزیر می شوند اقداماتی انجام دهند که در شان فعالان این ساحت مقدس نیست.
پایان پیام/
نظر شما