حقوق متقابل مردم و حاکمان

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در آستانه آغاز هفته دولت با بیان حقوق متقابل مردم و زمامداران تاکید کرد: رابطه مردم و حاکمان، رابطه ای دوطرفه و متقابل است همان‌طور که والی حقی بر مردم دارد، مردم نیز حقی بر والی دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که صبح امروز در محفل انس و معارف قرآن در جمع کارکنان مجموعه حج و زیارت سخن می گفت ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، سالروز شهادت امام سجاد (ع) را تسلیت گفت و با استناد به سخنان آن حضرت به تبیین حقوق متقابل حاکمان و مردم نسبت به یکدیگر و آثار مفید آن پرداخت. 

نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت در تشریح حق جامعه و مردم نسبت به حاکم به حدیث" فان تعلم انهم صاروا رعيتك لضعفهم و قوتك، فيجب ان تعدل فيهم و تكون لهم كالوالد الرحيم و تغفر لهم جهلهم و لا تعاجلهم بالعقوبه، و تشكر الله- عزوجل- على ما اتاك من القوة عليهم " از امام چهارم اشاره کرد و گفت: حاکم باید بداند یا به دليل ضعف رعیت و یا انتخاب مردم این مسئولیت را عهده دار شده است و براوست كه در جامعه با عدالت رفتار كند و نسبت به مردم همانند پدرى مهربان باشد و از خطاها و ناآگاهى هاى آنها چشم پوشى كند و با آنها برخورد خشن ننماید و همواره سپاس خداوند را به جاى آورد كه باریتعالی توان و قدرت و این مسئولیت را به او داده است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب نمونه هایی از برخوردها و واکنش های مردم در محافل و بازدیدهای مختلف با ریاست جمهوری را یادآور شد و افزود: گاهی اوقات فردی حتی پرخاش هم می نماید و در مقابل ایشان با سعه صدر برخورد می کند و باید هم اینگونه باشد و تحمل کند. 
وی در ادامه حقوق حاکم بر مردم را بیان کرد وبا اشاره به حدیث" و أن تخلص له فى النصیحه و أن لا تماحکه و قد بسطت یده علیک فتکون سبب هلاک نفسک و هلاکه" از امام سجاد(ع) اظهار داشت: مردم نیز باید خیرخواه حاکم باشند و با او از در ستیز و مخالفت وارد نشوند؛ زیرا این کار سبب نابودی و ذلت خواهد شد وجامعه از پیشرفت و موفقیت دور خواهد ماند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه دیگر ائمه هم مطالبی در این زمینه بیان داشته اند به خطبه 216  نهج البلاغه اشاره کرد و گفت : امام علی (ع) اصلاح جامعه و امت را منوط به اصلاح حاکمان و کارگزاران مى‏داند و یکى از وظایف کارگزاران را اصلاح جامعه بیان می کند، چنان که آن حضرت فرمود: "فلیست تصلح الرعیه الا بصلاح الولاة وَ لَا تَصْلُحُ الْوُلَاةُ إِلَّا بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِيَّةِ - مگر آنكه واليان صلاح پذيرند و واليان به صلاح نيايند، مگر به راستى و درستى رعيت " .
وی تاکید کرد: اگر امروز آمریکایی ها اعتراف می کنند که تحریم های فلج کننده علیه کشورمان شکست خورده و به جایی نرسیده است بدلیل ایستادگی مردم می باشد. 
وی تصریح کرد: وقتی حکمرانان و مردم هماهنگ عمل کنند و حاکم به خیر جامعه بیاندیشد و مردم هم برای حل مشکلات از خود استقامت نشان دهند موجب بقای دولت و جامعه صالح خواهد شد.
وی همچنین به آثار بسیار ارزشمندی که  از امام سجاد(ع) برای مسلمانان بیادگار مانده است اشاره کرد و گفت: قرآن را قرآن نازل و صحیفه سجادیه را قرآن صاعد می نامند، کتابی الهی که طریقه سلوک و ارتباط انسان با خلوتگاه الهی را بیان می کند و می‏ آموزد. 
حجت الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین آیات 39 و 40 سوره نجم" وَ أَنْ لَیسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعی وَ أَنَّ سَعْیهُ سَوْفَ یری- و اینکه برای انسان بهره ای جز سعی و کوشش او نیست و اینکه سعیش به زودی دیده می شود (و به نتیجه اش می رسد)" که در محفل قرائت شد؛ پرداخت و گفت: جامعه ای که تلاش می کند نتیجه تلاش خود را خواهد دید.
وی افزود: استقامت و پایداری مردم ایران موجب شده است که یک دولتمرد آمریکایی اعتراف کند این کشور در برابر ایران به زانو درآمده است و رهبری معظم انقلاب در این عرصه بسیار نقش آفرین بودند.   
وی با یادآوری تهدیدات ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود و بیانات رهبرانقلاب مبنی براینکه ازموضع خود کوتاه نمی آییم و جنگی اتفاق نخواهد افتاد و اگرهم جنگ شود ما پیروزیم، تاکید کرد: اگر برخی جوامع موفق نمی شوند بخاطر نداشتن رهبری نقش آفرین است، امروز شخصیت های دنیا اعتراف می کنند که ایران اسلامی رهبری دارد که جهان از آن محروم است.
وی با بیان اینکه اثر واقعی کارهایی که انسان انجام می دهد بخشی در دنیا و بخشی در آخرت نمودار می شود، اظهار داشت: امکان دارد اثر کار انسان در دنیا دیده نشود ولی در قیامت حتما حساب خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت در پایان سخنان خود با بیان اینکه خداوند در نظام طبیعت به همه کمک می کند، گفت: خداوند درمورد افراد یکنواخت عمل می کند و زمینه کار را برای افراد دنیا خواه و آخرت جو فراهم می نماید والا خوب از بد تشخیص داده نخواهد شد و زمینه پاداش فراهم نمی شود 
وی با اشاره به آیه 20 سوره  اسراء افزود: افرادی که در کشور اختلاس کرده و ثروتی به هم زدند دنبال دنیا بودند و خداوند هم این گونه عمل نمی کند که جلوی این افراد را بگیرد. " كُلًّا نُمِدُّ هَؤُلَاءِ وَهَؤُلَاءِ مِنْ عَطَاءِ رَبِّكَ وَمَا كَانَ عَطَاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا - ما از عطاى پروردگارت، اينان (فرصت طلبان) و آنان (دنيا طلبان) را كمك مى‌كنيم و عطاى پروردگارت از كسى منع نمى‌شود. "
وی اضافه کرد: وقتی جامعه ای از مسیر حق دور و به گرداب هلاکت دچار شوند هرچقدر تلاش و دعا کنند پاسخی دریافت نمی کنند چون زمانی که باید می ایستادند و آثار خوبی به جای می گذاشتند، از خود استقامت و پایداری نشان ندادند مگر آنکه همه از راه کج بازگردند و جبران گذشته کنند آنوقت عنایت الهی شامل حال آنان خواهد شد.

کد خبر 1208457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha