اربعین تبلور عدالتخواهی و اخلاق است

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه اربعین تبلور عدالتخواهی و اخلاق است گفت: ما در مراسم پیاده روی اربعین شاهد مسابقه ایثار، انفاق، برادری، خواهری، خدمت و نوکری هستیم.


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان،  رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری ۱۵۰۰ کوکب سیار بسیج دانشجویی با عنوان در مدار حبیب  گفت: امام حسین ع در راستای توحید، عدالت، امر به معروف و نهی از منکر، تلاش برای تشکیل حکومت اسلام ناب و مبارزه با حکومت ظلم و جور قیام کرد با این وجود هر آنچه که هدف امام حسین ع از قیام بوده باید هدف ما هم در عزاداری‌ها باشد، ولی مسئله این است که هدف برخی از عزاداری‌ها نه تنها در راستای اهداف قیام امام حسین ع نیست؛ بلکه زدن این اهداف  یعنی از بین بردن آنها است.

وی گفت: در کل ماجرای کربلا انگشت به سوی توحید عملی در سیاست، عبادت، سبک زندگی، حکومت و خانواده است.

وی  اظهار کرد: دوستانی که در موکب‌های سیار در مدار حبیب توفیق خدمت به زائران را پیدا می‌کنند مشغول به خدمت جهادی و مقدس هستند، اما باید ببینیم که این عزیزان چگونه می‌توانند بین این خدمت و اهداف امام حسین ع از قیام عاشورا نسبت برقرار کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: راهپیمایی اربعین به عنوان بزرگترین راهپیمایی در کل جهان نام دارد و هیچ کس تصور نمی‌کرد امروز که از بعد از هزار و چند سال میلیون‌ها نفر به خاطر ۷۰، ۸۰ نفر انسان که در یک نیم روز در یک بیابان کشته شده اند هم زمان در پیاده روی اربعین شرکت کنند و این در حالی است که امروز کسی نمی‌داند قبر یزید به عنوان پیروز جنگ روز عاشورا کجاست، ولی برای امام حسین ع و یارانش که بدن‌های آن‌ها تکه تکه شد بزرگترین پیاده روی تاریخ برگزار می‌شود.


وی ادامه داد:  حضرت زینب س خطاب به یزید که آن زمان بزرگترین ابرقدرت جهان بود گفت که به زودی ستمگران عالم با انقلابی روبرو می‌شوند که نابود خواهند شد.

 

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه سوال این است که آیا راهپیمایی اربعین کرامت و اعجاز حضرت زینب س نیست؟ گفت: بزرگترین گردهمایی جهانی در سال ۹۴ با حضور ۲۲ میلیون نفر در راهپیمایی اربعین برگزار شده است؛ البته برای اینکه نام امام حسین ع در صدر آمار جهانی قرار نگیرد عده‌ای گفتند که در هند هم چنین تجمعی برگزار شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیش از ۷۰ کشور جهان در مراسم اربعین شرکت می‌کنند، مسئله‌ای که مهم است این است که امام حسین ع حج را ناتمام گذاشت و به کربلا رفت و این در حالی است که همه در منا گوسفند قربانی می‌کردند، اما امام حسین ع گفت ما می‌خواهیم خودمان را قربانی کنیم.

رحیم پورازغدی گفت: امام حسین ع حج را سیاسی کرد، چون هدف حج هم عدالت و توحید است، حجی که نقطه مقابل ظلم و جور نباشد حج نیست با این وجود می‌توان گفت حج امام حسین ع ، چون با هدف مبارزه با ظلم و جور ناقص ماند حج است.

وی ادامه داد:  بزرگترین مراسم اطعام در تمام تاریخ در ایام پیاده روی اربعین است، در این ایام ۷۰۰ میلیون وعده غذا بین زائران اربعین توزیع می‌شود که بخش عمده‌ای از این اطعام نیز توسط مردم فقیر و متوسط رو به پایین عراق انجام می‌شود با این اوصاف می‌توان گفت ما نه تنها در هیچ کجای این دنیا چنین صحنه‌هایی را ندیده ایم حتی آن‌ها را هم نشنیده ایم به هر صورت امروز در همه جای دنیا رقابت برای خوردن بوده، اما در ایام اربعین رقابت بر سر خوراندن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ما در مراسم پیاده روی اربعین شاهد مسابقه ایثار، انفاق، برادری، خواهری، خدمت و نوکری هستیم.


وی با بیان اینکه باید فرهنگ شیعیان عراق که در مسیر اربعین شاهد آن هستیم و دوران دفاع مقدس نیز در بین رزمندگان وجود داشت در کشورمان نیز رواج یابد گفت:  این یک نگاه اخلاقی و ارزشی است که باید جهانی شود.در ایام اربعین در عراق شاهد بورس فداکاری هستیم و این فرهنگی است که باید در کشورمان هم قالب شود.

وی با بیان اینکه در مسیر اربعین همه عاشق هم هستند و همدیگر را دوست دارند در واقع اربعین نمایشگاه اسلام، توحید، قرآن و مکتب اهل بیت است گفت:  در این ایام نیز شاهد برگزاری بزرگترین نماز جماعت جهان هستیم و این در حالی است که شهر کربلا این همه ظرفیت برای پذیرایی از این همه زائر را ندارد، ولی من ماندم که این همه زائر چه طور در این شهر جا می‌شوند. هیچ کس در پیاده روی اربعین تنبلی نمی‌کند بلکه همه دنبال کار سخت هستند.


وی با اشاره به حضور مارکسیست ها در راه پیمایی اربعین به عنوان بزرگترین تجمع دنیا خاطرنشان کرد: اربعین تبلور عدالتخواهی و اخلاق است و از طرفی در این تجمع ما شاهد متکثرترین تجمع مذهبی جهان هستیم به گونه‌ای از ادیان مختلف اعم از مسیحی، زرتشتی، ایزدی و مارکسیست‌ها و حتی خوارج که دشمنان امیر المومنان ع بودند در این راهپیمایی شرکت می‌کنند بنده خودم در راهپیمایی اربعین دو هیئت مارکسیست را دیدم که آن‌ها هم می‌گفتند ما هم همین را می‌گوییم، چون در راهپیمایی اربعین شاهد یک اجتماع بی طبقه هستیم.

رحیم پور ازغدی با اشاره به سانسور کامل مراسم اربعین در رسانه های غربی تاکید کرد :  در مراسم راهپیمایی اربعین بزرگترین سانسور رسانه‌ای تاریخ اتفاق می‌افتد به گونه‌ای که در رسانه‌های غربی حتی یک گزارش خبری دو دقیقه‌ای از این مراسم پخش نمی‌شود، ولی اگر چند نفر در ایران تجمع کنند بلافاصله خبر آن را پخش می‌کنند.


وی با بیان اینکه سوال این است که آیا حضور ۲۲ میلیون نفر جمعیت در راهپیمایی اربعین ارزش نشان دادن یک عکس را هم ندارد گفت: البته این رویکرد هم در مورد تشییع امام خمینی و شهید سلیمانی هم اتفاق افتاد چون اگر این‌ها بخواهند چنین اجتماعاتی را رسانه‌ای کنند مردم دنیا خواهند پرسید که این‌ها مگر چه کسی بوده اند و چه کرده اند؟

وی  به متولیان پشتیبانی از مراسم راهپیمایی اربعین توصیه کرد که در مسیر راهپیمایی بیانات امام حسین ع، امام سجاد ع و حضرت زینب س درج شود تا زائران با خانواده حسینی، اخلاق حسینی، سیاست حسینی و بازار حسینی آشنا شوند.

وی ادامه داد: نسبت ما با ائمه ع نسبت امت و امامت است، ولی برخی‌ها برای اینکه از این نسبت استفاده نکنند از لفظ حسین جان و رضا جان به جای امام حسین ع و یا امام رضا ع استفاده می‌کنند


رحیم پورازغدی تصریح کرد: ما یک تصور راحت طلبانه از شیعه داریم و این در حالی است که امام حسین ع این امر  را از تشیع به طور قاطع رد کرده است.

وی ادامه داد: چرا باید ده‌ها هزار میلیارد تومان از فلان شرکت دزدی شود؟ چه کسانی بر این شرکت نظارت می‌کنند معتقدم باید گوش آن‌ها را هم گرفت و محاکمه کرد و حتی اگر لازم باشد آن‌ها را اعدام کنیم امام حسین ع می‌فرمایند شیعه ما اهل دغل کاری نیست.

 وی با بیان اینکه برخی‌ها هم خدا را می‌خواهند و هم خرما را، اما موقعی که لازم باشد خرما را انتخاب می‌کنند گفت: سوال این است که مگر در دوران امام حسین ع فقط ۷۲ نفر شیعه بودند واقعیت این است که در آن زمان امام حسین ع  به تمام شهر‌ها نامه نوشت و حتی شهر کوفه جزو انقلابی‌ترین شهر‌ها بود.

وی اظهار داشت؛ ۲۰ میلیون زائری که به پیاده روی اربعین می‌روند همه محب امام حسین ع هستند، اما باید بگردیم و از بین آن‌ها شیعه حسین ع را پیدا کنیم.
 رستگاری ملی مورد تاکید امام حسین ع بوده و ایشان می‌فرمایند که جامعه‌ای که هدف آن‌ها خداوند نباشد رستگار نمی‌شود.


وی با اشاره به بکارگیری توصیه های اباعبدالله ع در زندگی فردی و اجتماعی تاکید کرد: توصیه امام حسین ع به ما این بوده که در محضر خدا بودن را جدی بگیریم و البته امام خمینی ره این توصیه امام حسین را درک کرده بود. با این اوصاف عرض بنده این است که در پیاده روی اربعین نباید طوری شود که ۲۰ میلیون زائری که در این مراسم شرکت می‌کنند نسبت توصیه‌های امام حسین ع به زندگی خود را نفهمند.

کد خبر 1207694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha