به گزارش خبرگزاری شبستان، شیخ محمد احمد شبیب در سال 1934 میلادی در روستای دنریط از توابع دقهلیه مصر به دنیا آمد. زمان ولادت وی مصادف شد با اولین پخش رادیویی صدای شیخ محمد رفعت و همین مساله باعث افزایش اشتیاق پدر در جهت قرار دادن فرزند خویش در راه قرآن گردید.
وی در دو سالگی به بیماری دچار شد که او را با خطر مرگ مواجه کرد. پدر شیخ نذر کرد که چنانچه فرزندش از آن بیماری خلاص شود او را وقت قرآن نماید. شیخ محمد احمد شبیب به اذن خداوند شفا یافت و پدر وی او را روانه مکتب شیخ توفیق ابراهیم گردانید تا به حفظ قرآن و فراگیری تجوید بپردازد.
در سال 1951 به آموزشگاه قرائات الزقازیق پیوست و در سال 1957 با حضور و قرائت در یک محفل عزا که همراه شیخ عبدالفتاح شعشاعی در المنصوره برپا شده بود، رسما به جرگه قراء معروف پیوست.
در سال 1961 دچار التهاب حنجره شد و همین او را از خواندن منع می نمود اما با عنایت الهی شفا یافته و از آن پس سیل دعوت بود که جهت شرکت در محافل گوناگون به سوی او سرازیر می شد و در سال 1964 رسما به عنوان قاری رادیو در کنار سایر مشایخ انتخاب گردید.
شیخ محمد احمد شبیب، نخستین قاری مصری است که در مسجدالاقصی قرآن کریم تلاوت کرد، بامداد روز 15 فروردینماه، بر اثر کهولت سن در استان «دقهلیه» این کشور دعوت حق را لبیک گفت.
شیخ شبیب از قاریان برجسته مصری بود که وزارت اوقاف این کشور در سال 1994 میلادی از وی خواست که برای احیای شبهای رمضان به مرکز اسلامی شهر «رم» در ایتالیا برود که نپذیرفت و ماندن در مصر را ترجیح داد.
نماینده وزارت اوقاف مصر در زمان یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین، یک روز قبل از ماه رمضان در دعوتی رسمی از وی خواست برای احیای شبهای رمضان به مسجدالاقصی در قدس شریف عزیمت کند که وی بدون تردید این دعوت را پذیرفت و در محفل انس با قرآن فلسطینیها حضور یافت و با استقبال گرم مواجه شد.
شیخ محمد احمد شبیب نخستین قاری بود که پس از بازگشت فلسطینیها و تشکیل و استقرار دولت فلسطین به رهبری یاسر عرفات به تلاوت قرآن کریم در مسجدالاقصی پرداخت و با قرائت آیاتی از قرآن در جمع نیم میلیون فلسطینی در مسجدالاقصی از سوی یاسر عرفات تجلیل شد و عرفات گواهینامه و نشان ویژه تشکیلات خودگردان فلسطین را به وی اهدا کرد.
مصطفی غراب، از ساکنان روستای دندیط، درباره شخصیت شیخ شبیب میگوید: «او روابط حسنهای با همه مردم داشت و در حالی از بین ما رفت که هنوز به صوت دلنشینش نیاز داریم».
بعد از مدتی از او درخواست کردند که در رادیو قرآن مصر به تلاوت بپردازد و پس از تلاوت در برابر کمیته ارزیابی تلاوت ها در سال 1964 به عنوان قاری رادیو قرآن مصر رسما کار خود را آغاز کرد ایشان در طول عمر قرائت خود به کشور های زیادی از جمله ایران، ژاپن و کشور های حوزه خلیج فارس سفر کردند و تلاوت های زیادی را انجام دادند.
لازم به ذکر است وی در چند سال اخیر نیز جهت داوری مسابقات قرآن کریم سفری به جمهوری اسلامی ایران داشته است و مراسم اقامه نماز برای نخستین قاری مصری مسجدالاقصی در مسجد روستای زادگاهش برگزار و 16 فروردین، نیز مجلس ترحیم وی در مسجد «الفتح» همین روستا برگزار شد.
وی بامداد روز سه شنبه 15 فروردین سال 1391 دار فانی را وداع گفت. روحش شاد و یادش گرامی باد.
پایان پیام/
نظر شما