سازمان منابع طبیعی کشور ایجاد می‌شود

نمایندگان مجلس پس از تعریف قانونی منابع طبیعی مصوب کردند سازمان منابع طبیعی کشور ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 16 فروردین و پس از تصویب کلیات لایحه جامع منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جزییات این لایحه را بررسی کردند؛ این لایحه شامل 6 فصل و 105 ماده است.

نمایندگان در فصل اول این لایحه یعنی فصل تعاریف و ماده یک آن مصوب کردند با انتقال وظایف، اختیارات، نیروی انسانی، امکانات و اعتبارات سازمان امور اراضی به سازمان‌های جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمانی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی به نام "سازمان منابع طبیعی کشور" با شخصیت حقوقی مستقل ایجاد می‌شود.

رییس این سازمان معاون وزیر جهاد کشاورزی است و نمایندگی دولت در مورد تمامی دعاوی ناشی از حقوق مالکیت موضوع این قانون در مراجع اداری و قضایی داخلی و خارجی با حق انتقال وکیل یا حق توکیل به مدیران سازمان را دارد. تغییر در وظایف، مسئولیت‌ها و جایگاه تشکیلاتی این سازمان باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

بر اساس رأی نمایندگان، در این قانون وزارت جهاد کشاورزی "وزارت" و سازمان منابع طبیعی کشور "سازمان" نامیده می‌شود.

وکلای ملت در تبصره یک این ماده دولت را مکلف کردند حداکثر شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون ساختار تشکیلاتی سازمان را متناسب با وظایف جدید تنظیم کند و به تصویب هیئت وزیران برساند و ظرف شش ماه پس از تصویب تشکیلات تفصیلی آن را ابلاغ کند.

بر اساس تبصره دو این ماده، ساختار تشکیلاتی این سازمان در هر استان اداره کل منابع طبیعی است و مدیر کل هر استان با پیشنهاد رییس سازمان جهاد کشاورزی همان استان و با حکم رییس سازمان منصوب می‌شود.

تمامی وظایف، اختیارات، نیروی انسانی، امکانات و اعتبارات مدیریت امور اراضی هر استان و شهرستان‌های تابعه آن به اداره کل منابع طبیعی همان استان واگذار می‌شود.

بر اساس تبصره سه این ماده، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به "سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی" تغییر نام می‌یابد و وظایف سازمان در امور آموزش و ترویج به سازمان مذکور منتقل می‌شود.

بر اساس رأی نمایندگان، در ماده 2، منابع طبیعی عبارتند از تمامی عرصه و اعیانی جنگل‌ها، مراتع، بیشه‌های طبیعی، اراضی جنگلی، چمنزارها، بوته‌زارها، نیزارها، تالاب‌ها، مرداب‌ها، اراضی مستحدث، اراضی ساحلی، اراضی موات، اراضی خالصه، اراضی دولتی، اراضی بیابانی و کوهستانی، کویرها، شن‌زارها، منابع خاک، آبراهه‌ها، بستر دریاها، دریاچه‌ها، خلیج‌ها، جزایر، جنگل‌های دست‌کاشت، پارک‌های آبخیز، پارک‌های جنگلی، نهالستان‌ها و ایستگاه‌های تولید بذر و نهال و ذخایر ژنتیکی عمومی، زیست بومی‌های طبیعی و اجزای آن، جنگل‌ها و مراتعی که در اجرای وظایف سازمان برای احیا اصلاح و تبدیل منابع ایجاد می‌شود و سایر منابع مشابه که از سوی وزارت و سازمان‌های واحده تابعه ایجاد شده یا می‌شود.

نمایندگان در ماده 3، سایر عناوین و اصلاحات به کار رفته در این قانون را که شامل 96 اصطلاح بود، تعریف و تصویب کردند.

همچنین نمایندگان در ماده 4 مصوب کردند شورای عالی منابع طبیعی و امور اراضی زیر نظر وزیر جهاد کشاورزی است و این شورا مرکب از 12 نفر عضو شامل یکی از معاونان رییس سازمان، رییس مؤسسه تحقیقات منابع طبیعی و آبخیزداری، رییس مؤسسه حفاظت منابع خاک، چهار نفر از مدیران بخش‌های فنی سازمان، دو نفر محقق هیئت علمی از مؤسسه تحقیقات منابع طبیعی و آبخیزداری و سه نفر از اعضای هیئت علمی صاحب‌نظر دانشگاه‌ها به انتخاب رییس سازمان است.

پایان پیام/

 

کد خبر 120345

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha