به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دومین جشنواره ملی قصه گویی با عنوان «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور با توجه به رویکرد اجتماعی کتابخانه های عمومی و توجه به حوزه ادبیات کودک و نوجوان برگزار می شود.
محمد رضاخانی گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور به منظور ارج نهادن سنت قصهگویی، گسترش خدمات جنبی کتابخانهها و ایجاد انگیزه مطالعه در کودکان «دومین دوسالانه جشنواره قصهگویی» را با عنوان «نهال امید» با هدف ترویج قصهگویی، شناسایی و تشویق و بهرهمندی از توانمندیهای شبکه کتابخانههای عمومی شامل کتابداران و اعضا، شناسایی استعدادها، تشویق و بهرهمندی از توانمندی مختلف در کتابخانههای عمومی جهت اعتلای توسعه علمی و فرهنگی برگزار میکند.
وی با بیان اینکه این جشنواره ویژه افراد بالای 18 سال است گفت: در این جشنواره ملی که در 2 بخش قصهگویی صحنهای و دیجیتال برگزار میشود، اقشار مختلف جامعه میتوانند مشارکت داشته باشند و متقاضیان آثار خود را از تاریخ یکم تا 31 مرداد 1401 به دبیرخانه جشنواره در استان ارسال کنند.
این مسئول گفت: قصهگویی صحنهای که به صورت حضوری و بر صحنه با فیلمبرداری از قصهگو (بدون استفاده از جلوههای صوتی و تصویری و تدوین) و ارسال به وبگاه جشنواره انجام میشود. قصهگویی دیجیتال نیز در بستر نرمافزارهای دیجیتال و به صورت الکترونیک (ترکیبی از تصویر، ویدئو، متن، صدای قصهگو، انیمیشن و…) و ارسال فایل ویدئویی به وبگاه جشنواره انجام میگیرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی زنجان محورهای موضوعی جشنواره را شامل مسائل روز جامعه، موضوع آزاد، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی و موضوع ویژه (شعار سال «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین») عنوان کرد و گفت: گروههای هدف این جشنواره متشکل از عموم مردم است که در 2 گروه به رقابت میپردازند.
وی افزود: گروه نخست شامل کتابداران است که دانشجویان رشته کتابداری، کتابداران شاغل (نهادی و مشارکتی و... را دربر میگیرد و گروه دوم تمامی علاقهمندان به قصهگویی هستند که شامل مادران، مربیان و شاغلان سایر دستگاهها (شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون مساجد و...) هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی زنجان با بیان اینکه بارگذاری حداکثر چهار اثر برای هر شرکتکننده مقدور است خاطرنشان کرد: علاقهمندان با مراجعه به وبگاه مسابقات نهاد به نشانی www.samakpl.ir ضمن عضویت میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه امکان شرکت برای هر یک از علاقهمندان در 2 بخش جشنواره فراهم شده است و هر شرکتکننده میتواند چهار اثر به جشنواره (هر بخش 2 قصه) ارسال کند تشریح کرد: انتخاب و کیفیت ارایه قصه، فضاسازی، مکان و مشخص کردن مخاطبان قصه در سه رده سنی خردسال (چهار تا هفت ساله)، کودک (هشت تا 12سال) و نوجوان (13 تا 15 سال) از معیارهای اصلی داوری و امتیازدهی است.
رضاخانی با بیان اینکه آثار با گویش یا زبان محلی پذیرفته میشود (ارسال متن فارسی قصه به صورت نوشتاری یا زیرنویس فیلم ضروری است) گفت: کیفیت تصویر، نورپردازی، کادربندی، کیفیت صدا و تصویربرداری با استفاده از ابزار دوربین یا موبایل به صورت افقی و دارای نور و صدای مطلوب از معیارهای جنبی نمرهدهی به آثار است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی زنجان توجه به رعایت زمان ارایه قصه (حداکثر زمان 10 تا 15 دقیقه) و ارسال فرمت (ویدئو mp4) و حجم فیلم (کمتر 90 مگابایت) را الزامی دانست و بیان کرد: استفاده از نرمافزارهای فشردهسازی حجم فایل و کاهش حجم جهت بارگذاری با حداکثر میزان تعیین شده پیشنهاد میشود. همچنین آثار ارسالی باید جدید و غیرتکراری در دیگر جشنوارهها باشد (توجه به انتخاب موضوعهای شعار سال، مخاطب سنی نوجوان و گویش محلی در اولویت داوری است.
نظر شما