به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو بااشاره به برنامه ریزی برای افزایش 5 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور، افزود: وارد مدار کردن 600 مگاوات نیروگاه های تولید پراکنده جدید، برقرارکردن روستاهای فاقد برق، افزایش بازده نیروگاه ها، کاهش تلفات در بخش های انتقال و توزیع، افزایش 4 هزار کیلومتر به طول خطوط انتقال و افزایش 10 هزار مگاولت آمپر به ظرفیت پست های برق و حمایت از ساخت داخل از دیگر برنامه های صنعت برق در سال جاری است.
وی اظهارکرد: پیش بینی می کنیم تا پیش از پایان فعالیت 4 ساله دولت دهم بیش از 10 هزار مگاوات نیروگاه های برق آبی و نیروگاه های حرارتی جدید وارد مدار شده و پست ها و خطوط انتقال و شبکه های توزیع مورد نیاز آنها نیز احداث و تمام روستاهای فاقد برق تا پایان امسال برقرار شود.
بهزاد افزود: همچنین در سال جدید در راستای اجرای طرح "مهر ماندگار"، پروژه هایی که بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، باید در سال 91 به پایان رسیده و وارد مدار شوند.
عملکرد وزارت نیرو در سال 90 در بخش برق
معاون وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح عملکرد سال گذشته وزارت نیرو در بخش برق گفت: در سال گذشته اقدام های زیادی انجام شد که بخشی از آن شامل به مدار آوردن بیش از 4009 مگاوات نیروگاه جدید، افزایش ظرفیت تولید برق کشور به 65 هزار و 212 مگاوات، افزایش بازده نیروگاه ها به بیش از 39 درصد و کاهش افت شبکه های برق است.
وی افزود: همچنین در سال گذشته بیش از 258 مگاوات نیروگاه جدید تولید پراکنده وارد مدار شد و ظرفیت تولید پراکنده در پایان سال 90 از مرز 400 مگاوات گذشت.
بهزاد تصریح کرد: در سال جهاد اقتصادی بیش از 15 هزار مگاولت آمپر به ظرفیت پست های انتقال و فوق توزیع افزوده شد و بیش از 4 هزار کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزیع در سطح کشور به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت نیروگاهی کشور بیش از 65 هزار مگاوات است و حرف نخست را در منطقه خاورمیانه می زنیم، اظهارکرد: تعداد مشترکان برق در سال 90 از مرز 27 میلیون مشترک گذشت یعنی به ازای هر 3 نفر جمعیت بیش از یک اشتراک برق داریم.
وی درباره میزان تولید و صادرات برق در سال 90 نیز گفت: تولید برق در سال گذشته به مرز 237 میلیارد کیلووات ساعت رسید و صادرات برق از مرز 8.6 میلیارد کیلووات به تمام کشورهای همسایه گذشت. همچنین صادرات برق در سال گذشته 30 درصد در مقایسه با سال 89 افزایش یافت.
معاون وزیر نیرو برق رسانی به روستاهای کم جمعیت را از دیگر افتخارهای وزارت نیرو عنوان کرد و از برقدار شدن بیش از 660 روستا در سال گذشته خبر داد.
وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته توانستیم بیش از 12 هزار چاه کشاورزی را برقدار کنیم که 60 درصد در مقایسه با سال پیش از آن افزایش پیدا کرده است.
آثار مثبت هدفمندی یارانه ها بر صنعت برق
بهزاد بااشاره به آثار مثبت طرح هدفمندی یارانه ها بر صنعت برق گفت: تابستان سال گذشته در 12 مرداد پیک مصرف به 42248 مگاوات رسید و در شرایطی که پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هرسال به طور متوسط هشت درصد رشد پیک مصرف داشتیم، در سال گذشته نه تنها مصرف رشد نکرد بلکه دو درصد نیز رشد مصرف منفی بود.
وی ادامه داد: پیک مصرف نیز به جای 8 درصد، 3 درصد اضافه شد ضمن آنکه در اوج مصرف حدود 2150 مگاوات در نیروگاه های آبی و حرارتی ظرفیت ذخیره برق داشتیم. نیروگاه های برق آبی نیز در سال گذشته عالی کار کردند و بیش از 17 درصد در مقایسه با سال 89 افزایش تولید داشتند.
وی افزود: خوشبختانه تمام این تلاش ها و موفقیت ها با حمایت مقام معظم رهبری، دولت، همه ارگان های نظام، وزیر نیرو و کارکنان صنعت برق در سراسرکشور که در سال جهاد اقتصادی دست به دست هم دادند، محقق شد.
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی و صنعت برق
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: امسال نیز که ازسوی مقام معظم رهبری سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است، بیشترین برنامه های ما در جهت حمایت از ساخت تجهیزات صنعت برق در داخل کشور است و از پیمانکاران بخش خصوصی و سازندگان داخلی حمایت می کنیم که تمام قطعات مورد نیاز در داخل کشور تولید شوند.
وی ادامه داد: هم اکنون 100 درصد کالاهای مورد نیاز شرکت های توزیع در داخل تولید می شود، در سامانه انتقال بیش از 99 درصد و در تولید 90 درصد تجهیزات ساخت داخل هستند که مجموع اینها بیش از 96 درصد است و این 4 درصد وابستگی را نیز در سال جاری در جهت حرکت به سمت خودکفایی در داخل کشور تولید خواهیم کرد.
معاون وزیر نیرو افزود: متخصصان ما خیلی از تجهیزات نیروگاهی را بهتر از خارجی ها می سازند و قیمت آن در برخی موارد حتی زیر یک پنجم قیمت خارجی است.
بهزاد با بیان اینکه این دستاوردها در شرایطی حاصل شده است که کشور در شرایط تحریم قرار دارد، افزود: دشمنان فکر می کنند که با ایجاد تحریم ها مشکل ایجاد می کنند اما غافل از اینکه هر قطعه ای را که تحریم می کنند، بهتر از آن را با قیمت کمتر و با توانمندی بیشتر می سازیم و می توانیم به تمام کشورهای منطقه نیز آنها را صادر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای اطاعت از فرامین رهبری تمام همت خودمان را برای ساخت قطعات مورد نیاز کشور توسط نیروی کار داخلی و سرمایه ایرانی جزم خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما