به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در جلسه تواصی به حق درجمع کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در نمازخانه این سازمان سخن می گفت، با گرامیداشت فرارسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) به بیان برخی از درسهای نهضت حسینی و قیام عاشورا پرداخت.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت حفظ شان و جایگاه را یکی از این درس ها عنوان و تاکید کرد: هر شخصی شان و جایگاهی دارد و انسان موظف است به نحوی عمل کند تا شان و جایگاه خود را حفظ نماید.
وی با اشاره به روایت " إِنَّ اَللَّهَ فَوَّضَ إِلَى اَلْمُؤْمِنِ اَلْأُمُورَ كُلَّهَا وَ لَمْ يُفَوِّضْ إِلَيْهِ أَنْ يَكُونَ ذَلِيلا - خداوند تمام امور مومن را به خودش واگذار نموده ولی ذلت را به او تفویض نکرد" از امام صادق(ع) اظهار داشت: خداوند به انسان اجازه نداده است که خود را ذلیل کند.
وی با اشاره به اینکه مفضل بن عمر به نقل از امام ششم (ع) می گوید: "لا يَنبَغى لِلمُؤمِنِ أَن يُذِلَّ نَفسَهُ - سزاوار نيست كه مؤمن خود را خوار و ذلیل کند"، گفت: ذلیل کردن آن است که انسان دست به کاری بزند که مجبور شود عذرخواهی کند.
وی با بیان روایتی از امام علی(ع)، افزود: انسان همواره باید به گونه ای رفتار کند که نیازمند پوزش و عذرخواهی نباشد، البته کار خوب عذرخواهی ندارد ولی کار خلاف قانون و مقررات مستوجب عذرخواهی است.
امام حسین( ع) با بیان شخصیت و جایگاه خویش و وضعیت یزید و فرومایگی او به فرماندار مدینه فرمود: «
مثلی لایبایع مثله»
رضایت خداوند در بیعت کردن من با یزید نیست چرا که فاصله گرفتن از عزت اسلامی است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه گفت: یکی دیگر از درس های عاشورا این است که انسان در بحران ها نباید مسایل کوچک را فراموش کند.
وی در این ارتباط به نحوه رفتار امام حسین (ع) با جون که در گذشته غلام اباذر بود و همراه امام به کربلا آمد و شهید شد، اشاره کرد و اظهار داشت: در تاریخ دارد که آن حضرت خود را بر بالین یکایک یاران شهیدش رساند و سر آنان را بر دامن گرفت و بین آنها تفاوت قائل نشد.
وی افزود: امام حسین هم بر بالین فرزند خود علی اکبر و هم بر بالین غلام خود جون حاضر شد و دعایش کرد و این نشان می دهد که امام حتی در صحنه جنگ و آن بحران عظیم یک غلام را هم فراموش نمی کند.
وی در پایان سخنان خود توجه به عبادت و بندگی را دیگر درس عاشورا ذکر کرد و گفت: شخصیت اباعبدالله الحسین(ع) قله ایمان، عرفان و بندگی خدای رحمان است.
نظر شما