گره زدن بر تار و پود قالی برای کسب درآمد/هنرهای اصیل ایرانی فرصتی برای کسب درآمد

هنرهای اصیل ایرانی فرصتهای مناسبی را برای راه اندازی یک کسب و کار مناسب و درآمدزا ایجاد می کند،بانوان عضو کانون شهید صیاد شیرازی با گذراندن دوره‌های آموزشی و مهارت‌های کسب و کار خلاقیت‌های نهفته خود را شکوفا می‌کنند.

خبرگزاری شبستان- همدان:  اشرفی طاهرپور -  کار، افزون بر اینکه از نظر اقتصادی انسان را خودکفا می کند، ارابه های تمدن بشری را نیز به حرکت درمی آورد، زمینه بهره مندی از نعمت های خدادادی را فراهم می سازد و روح امید را در انسان می دمد و از همه مهم تر اینکه سلامت جسمی و روانی وی را تأمین می کند.
 

آری سخن از کار و سخت کوشی است ، کاری که آموزش آن به دیگران نیز موجب کارآفرینی و منبع درآمد شده است.
 

 فرش بافی و تابلو فرش از مهمترین اموراتی است که بسیاری از خانواده ها در مناطق شهری، روستایی و عشایری می توانند از آن طریق امرار معاش کنند.

 

بانوان عضو کانون شهید صیاد شیرازی روستای نازول در شهرستان ملایر  با گذراندن دوره‌های آموزشی و مهارت‌های کسب و کار مانند گره زدن بر تار و پود قالی، خلاقیت‌های نهفته خود را شکوفا می‌کنند و به مرز خودکفایی می‌رسند.

 

مهمترین نگاه و رویکرد  کانون  فرهنگی هنری شهید صیاد شیرازی استقلال معیشتی، توانمندسازی و تعالی فکری و فرهنگی است از این رو مانیز تلاش می کنیم تا با فراهم ساختن بستر ایجاد اشتغال برای جامعه هدف، استحکام اقتصادی خانواده ها را تقویت کرده در واقع به جای ماهی دادن و پرورش ماهی،  ماهیگیری را به آنها آموزش دهیم.

 

 «جعفر ترکاشوند» در گفت وگو با  خبرنگار شبستان در همدان،  به فعالیت‌های کانون صیاد شیرازی روستای نازول ملایر اشاره کرد و گفت:  این کانون سال ۱۳۸۱ تاسیس شده است و در حال حاضر نیز بیش از  ۸۰۰  نفر عضو دارد.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهید صیاد شیرازی روستای نازول ملایر ادامه داد: ما به عنوان یکی از سه کانون معین در شهرستان ملایر هستیم و این کانون از زمان تاسیس تا کنون در حوزه های مختلف فعالیتهای خوبی را به ثبت رسانده است.

 

 وی افزود: یکی از حوزه های این کانون بحث اشتغال زایی و کار آفرینی است که در حوزه قالیبافی  حدود 20 سال است که  کارگاه های آموزشی توسط کانون برگزار می‌شود.

 

این فعال مسجدی با اشاره به اینکه در این راستا همه ساله کارگاه های آموزشی قالیبافی برای بانوان برگزار می‌شود، تصریح کد: در این راستا دوره های آموزشی سه تا چهار ماهه را برای بانوان داریم و حدود 100 نفر در طول سال از این دوره های آموزشی بهرمند می‌شوند.

 

ترکاشوند افزود: این کارگاه ها به همت کانون و با همکاری فنی و حرفه ای و ... در روستاهای مختلف برگزار می شود که بعد از موفقیت افراد در آزمون  نیز مدرک به آنها داده می شود و به صورت میانگین از ابتدا تا کنون حدود یک هزار و 600 نفر در این دوره ها  آموزش دیده اند.

 

ترکاشوند با بیان اینکه بعد از آموزش و اعطای مدرک کار آموزان می توانند با کمک سایر نهادها برای خود اشتغال مستقل داشته باشند، افزود: بازار یابی و فروش فرش های تولید شده و همچنین  پیگیری اعطای تسهیلات به این افراد ار از برنامه های ما برای کمک به کار آموزان بعد از اتمام دوره آموزشی بوده است.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهید  صیاد شیرازی روستای نازول ملایر با بیان اینکه بسیاری از این افراد در ان زمینه برای خود اشتغال زایی دارند گفت: تعدادی هم بیمه شده و یا از این حوزه در راستای بیمه قالیبافان بازنشسته شده اند.

 

ترکاشوند بیان کرد:  همچنین از خانم های که علاقه به کارهای هنری دارند و سرمایه اندکی دارند پیشنهاد می دهم وارد عرصه قالی بافی شوند تا علاوه بر تولید داخلی  شغل مناسبی برای خود با سودآوری بالا فراهم کنند.

 

 

 

 

 

کد خبر 1199014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha