یادگاری برای وطن با صدای ماندگار محمد نوری

شعر زیبای «ما برای آنکه ایران خانه خوبان شود/ رنج دوران برده‌ایم، رنج دوران برده‌ایم» سروده زنده یاد نادر ابراهیمی با صدای ماندگار محمد نوری برای همیشه در گوش ها طنین دل انگیزی دارد.

خبرگزاری شبستان_ فرهنگ و ادب: بسیاری از ما ایرانیان، بارها قطعه «سفر برای وطن» را با صدای گرم زنده یاد محمد نوری شنیده ایم و همراه با رسیدن به لذت هنری، عشق به میهن را در دل  زنده کرده ایم، در این میان کمتر کسی پیدا می شود که با خالق این شعر نیز آشنا باشد و بداند این داستان نویس در یک چنین روزی (14 فروردین) چشم به مرز و بومی گشود که نه یک دل بلکه صد دل شیفته آن بود.

 

 

نادر ابراهیمی علاوه بر نویسندگی به روزنامه نگاری، ترجمه، فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی مشغول بوده و شعر نیز می سروده است.  نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین سال ۱۳۱۵ در تهران به‌دنیا آمد. فعالیت حرفه‌ای خود را در زمینهٔ ادبیات کودکان، با تأسیس «مؤسسهٔ همگام با کودکان و نوجوانان» ـ با همکاری همسرش ـ در آن مؤسسه متمرکز کرد. این مؤسسه، به‌منظور مطالعه در زمینهٔ مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان برپا شد و فعالیتش را در حیطهٔ نوشتن، چاپ و پخش کتاب، نقاشی، عکاسی، و پژوهش دربارهٔ خلق‌وخو، رفتار و زبان کودکان و نیز بررسی شیوه‌های یادگیری آنان دنبال کرد. «همگام» عنوان «ناشر برگزیدهٔ آسیا» و «ناشر برگزیدهٔ نخست جهان» را از جشنواره‌های آسیایی و جهانی تصویرگری کتاب کودک دریافت کرد.

 

ابراهیمی در زمینهٔ ادبیات کودکان، جایزهٔ نخست براتیسلاوا، جایزهٔ نخست تعلیم و تربیت یونسکو، جایزهٔ کتاب برگزیدهٔ سال ایران و چندین جایزهٔ دیگر را هم دریافت کرده‌است. او همچنین عنوان «نویسندهٔ برگزیدهٔ ادبیات داستانی ۲۰ سال بعد از انقلاب» را به‌خاطر داستان بلند و هفت جلدی «آتش بدون دود» به‌دست آورده‌است.

 

نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعهٔ تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده، و آهنگ‌ها و ترانه‌هایی برای آن‌ها ساخته‌است. او همچنین توانسته‌است نخستین مؤسسهٔ غیرانتفاعی ـ غیردولتی ایران‌شناسی را تأسیس کند؛ که هزینه و زحمت‌های فراوانی برای سفر، تهیهٔ فیلم و عکس و اسلاید از سراسر ایران و بایگانی کردن آن‌ها صرف کرد؛ ولی چنان‌که باید، شناخته و به‌کار گرفته نشد و با فرارسیدن انقلاب و جنگ، متوقف شد.

 

نادر ابراهیمی رشته‌های مختلف ورزشی را تجربه کرده، یکی از قدیم‌ترین گروه‌های کوهنوردی به‌نام «ابرمرد» را بنیان نهاده و در توسعهٔ کوهنوردی و اخلاق کوهنوردی، تأثیرگذار بوده‌است.

 

یک عاشقانه آرام، چهل نامه کوتاه به همسرم، در حد توانستن، افسانه باران، رونوشت برای اصل، تضادهای درونی،حکایت آن اژدها، نیروی هوایی، خانه ای برای شب، جای او خالی، برادرت را صدا کن، دیدار با آرزو،هفت آموزگار مهربان از جمله آثار نادر ابراهیمی است.

 

نادر ابراهیمی در سن ۷۲ سالگی پس از چندین سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری بعد از ظهر پنجشنبه ۱۶خرداد ۱۳۸۷ درگذشت.

 

 "سفر برای وطن" شعر معروف نادر ابراهیمی است که محمد نوری آنرا خوانده است. این شعر زیبا به شرح ذیل است:

 

ما برای پرسیدن نام گلی ناشناس

چه سفرها کرده‌ایم، چه سفرها کرده‌ایم

ما برای بوسیدن خاک سر قله‌ها

چه خطرها کرده‌ایم، چه خطرها کرده‌ایم

ما برای آنکه ایران گوهری تابان شود

خون دل‌ها خورده‌ایم، خون دل‌ها خورده‌ایم

ما برای آنکه ایران خانه خوبان شود

رنج دوران برده‌ایم، رنج دوران برده‌ایم

ما برای بوئیدن بوی گل نسترن

چه سفرها کرده‌ایم، چه سفرها کرده‌ایم

ما برای نوشیدن شورابه‌های کویر

چه خطرها کرده‌ایم، چه خطرها کرده‌ایم

ما برای خواندن این قصه عشق به خاک

خون دل‌ها خورده‌ایم، خون دل‌ها خورده‌ایم

ما برای جاودانه ماندن این عشق پاک

رنج دوران برده‌ایم، رنج دوران برده‌ایم

 

پایان پیام/ 

کد خبر 119870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha