محور ارتباطی ملی و راهبردی پاتاوه به دهدشت، کریدور شمال به جنوب کشور

محور ارتباطی ملی و راهبردی پاتاوه به دهدشت یکی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه وبویراحمد است که به نوعی این محور نقطه ثقل و میانبر بین استان های جنوبی و کریدور شمال به جنوب کشور محسوب می شود.

خبرگزاری شبستان/ یاسوج

 

یکی از مطالبات اصلی مردم استان کهگیلویه و بویراحمد داشتن جاده های ارتباطی مناسب بوده است که طی چند سال اخیر با توجه دولت نهم و دهم و تلاش راهسازان یکی بعد از دیگری در حال تحقق و محور ترانزیتی پاتاوه - دهدشت نیز از جمله این طرح هاست که تلاش برای اجرای آن با جدیت ادامه دارد.


کهگیلویه وبویراحمد به دلیل قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال‌ به جنوب از استعدادهای فراوانی برای توسعه همه جانبه برخوردار بوده است و با تمام جذابیت ‌ها، قابلیت ‌ها و ظرفیت‌ هایی که دارد، اما هنوز از داشتن شرایط مناسب حمل و نقل جاده ای در رنج و محرومیت بسر می برد.


پیگیری و تاکید برروی این خواسته و مطالبه مردم کهگیلویه وبویراحمد طی سال های اخیر تا حدودی جواب داده است و طی این مدت شاهد افتتاح و بهره برداری پروژه های بزرگی در بخش حمل و نقل جاده ای و راه های ارتباطی مختلف در سطح استان بوده ایم.


در میان همه این راه های ارتباطی بین شهری و حمل و نقل جاده ای در استان، پروژه بزرگ و محور ترانزیتی پاتاوه به دهدشت به لحاظ بسیاری از شاخص ها و ویژگی ها حائز اهمیت فراوانی در بین مردم و مسئولان استانی بوده است.

 

بر همین اساس طرح ملی ساخت جاده پاتاوه - دهدشت با هدف کوتاه شدن مسیر و فاصله زمانی استان های شمالی و مرکز به جنوب کشور از سال 74 در لیست برنامه های وزارت راه و ترابری قرار گرفت.


اما نکته قابل تأمل اینکه این طرح با وجود اهمیت اقتصادی و نقش آن در توسعه مناطق جنوبی کشور با گذشت 15 سال از آغاز کارهای اجرایی آن، هنور تا بهره برداری راهی طولانی در پیش دارد.

 

آگاهان به امور استان معتقدند به علت توسعه نیافتن راه های استان امکان جذب گردشگر ترانزیت و سرمایه گذاری در شهرهای استان و خدمات رسانی در مناطق روستایی صورت نمی گیرد و یا با مشکل مواجه است که این مشکلات در فصل سرما و یخبندان بیشتر نمایان است و سامانه حمل و نقل جاده ای را با دشواری خاصی مواجه می کند، از مجموع پنج هزار و 600 کیلومتر طول راه های موجود در استان 345 کیلومتر راه اصلی، چهار هزار و 550 کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و 200 کیلومتر راه روستایی است.

 

اما محور اصلی پاتاوه و دهدشت به طول 137 کیلومتر در ادامه محور اصلی شهررضا - یاسوج سنجشی از کریدور اتصال مرکز کشور به جنوب و در واقع اتصال راه اصلی شهرضا به بندرامام خمینی محسوب می شود. مدیرکل راه و شهرسازی استان در این باره می گوید عملیات اجرایی این مسیر از سال 74 آغاز شد و برای سهولت، به سه قطعه به طول 26 ، 29 و 63 کیلومتر تقسیم شده است.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: امسال 500 میلیارد ریال اعتبار با هدف تسریع در ساخت این محور راهبردی و ملی اختصاص یافته است.


اکبر نیکزاد افزود: 1500 میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک توسعه اسلامی به محور ملی در دست ساخت پاتاوه دهدشت اختصاص یافته است.


وی تصریح کرد: با پرداخت این تسهیلات از سوی بانک توسعه اسلامی، روند اجرایی قطعه دو و سه این طرح به طول 63 کیلومتر شتاب می‌ گیرد.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد، این محور ارتباطی را از مهم ترین پروژه ‌های در دست اجرای استان برشمرد و از روند ساخت و پیشرفت فیزیکی آن ابراز رضایت کامل کرد.


به گفته نیکزاد، با این روند پیشرفت فیزیکی به یاری پرودگار محور پاتاوه دهدشت در سوم خرداد ماه سال 92 افتتاح می ‌شود.


نیکزاد تصریح کرد: اعتبار سال گذشته این پروژه نزدیک به 500 میلیارد ریال بود که تاکنون بیش از 50 درصد آن تخصیص یافته است.


وی افزود: این پروژه به طول 136 کلیومتر برای توسعه استان و کشور حیاتی است و اکنون بطور کلی بیش از 57 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.


به گفته استاندار کهگیلویه و بویراحمد، برای تکمیل این مسیر در مجموع به 220 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.


نیکزاد یادآور شد: فاز اول و چهارم این محور به ترتیب با 28 و 5/19کیلومتر به بهره ‌برداری رسیده و فاز دوم و سوم آن بطول 28 و 63 کیلومتر در دست اجراست.


وی با بیان اینکه 12دهانه تونل به طول هشت کیلومتر در این مسیر است و تاکنون چهار کیلومتر آن حفاری شده است، خاطرنشان کرد: تلاش برای تکمیل این پروژه بصورت جهادی است و از سوی قرارگاه خاتم ‌الانبیاء با استقرار 300 دستگاه راهسازی و 700 نفر عوامل اجرایی اعم از مهندس و تکنسین در طول مسیر پروژه در حال ساخت است.


نیکراد با بیان اینکه این پروژه یکی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 73 به این استان است، افزود: با بهره ‌برداری از این جاده به ‌عنوان یک محور اصلی جنوب به مرکز کشور ،400 روستای بزرگ و کوچک و هشت بخش در شهرستان ‌های بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی بیش از 100 هزار نفر از نعمت راه مناسب بهره ‌مند می ‌شوند.


وی با اشاره به اینکه با احداث این محور تحول بزرگی در جاده ‌های این استان رخ خواهد داد، افزود: با بهره‌ برداری از این مسیر شاهد کاهش فاصله 210 کیلومتری بندر امام خمینی (ره) تا مرکز کشور خواهیم بود.

 

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد نیز در این زمینه گفت: محور ملی پاتاوه - دهدشت بطول 136 کیلومتر شامل چهار قطعه بوده که از روستای گندیخوری واقع در 35 کیلومتری یاسوج شروع و تا خروجی شهر دهدشت ادامه می یابد.

 

حیبر بیدارپور، بخشی از مشخصات فنی و اجرایی این پروژه بزرگ را شامل 136 کیلومتر طول کل مسیر، دارای چهار قطعه، دو خط عبور، 14 میلیون متر مکعب حجم خاکبرداری، 14 میلیون متر مکعب حجم خاکریزی، تعداد تونل ها 13 مورد، طول تونل ها هفت هزار و 115 متر، تعداد پل های بزرگ در مسیر 16 دستگاه و با حجم کل بتن ریزی حدود 200 هزار متر مربع عنوان کرد.


وی بیان کرد: این مسیر ارتباطی بخشی از محور شهرضا - بهبهان و محور ارتباطی بین استانهای اصفهان، کهگیلویه وبویراحمد و خوزستان را تشکیل می دهد و به نوعی این محور نقطه ثقل و میانبر بین استان های جنوبی و کریدور شمال به جنوب کشور محسوب می شود.


مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد اظهار داشت: اتصال شهرهای مختلف استان با یکدیگر، کاهش فاصله ترانزیتی استان های مرکزی و شمال کشور به استان خوزستان و بندر امام (ره) به میزان 210 کیلومتر نسبت به محور خرم آباد - خوزستان - بندر امام، کاهش زمان سفر برای استان  های جنوبی و بنادر و نیز افزایش سرعت در مسیر، به دلیل رعایت مسایل ایمنی از مهم ترین اجرای این طرح ملی است.


وی اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این طرح را افزون بر 100 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: برای تکمیل و بهره برداری از این طرح ملی در مجموع 265 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

 

گفتنی است، با بهره برداری از محور ارتباطی ملی و راهبردی پاتاوه به دهدشت، علاوه بر اتصال شهرهای مختلف این استان با یکدیگر و کاهش فاصله ترانزیتی استانهای مرکزی و شمال کشور با استان خوزستان و بندر امام (ره) به میزان 210 کیلومتر نسبت به محور خرم آباد - خوزستان - بندر امام، 400 روستای بزرگ و کوچک و هشت بخش در شهرستان های بویراحمد و کهگیلویه نیز با جمعیتی بیش از 100 هزار نفر از راه مناسب بهره مند خواهند شد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 119772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha