به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سیدباقر خسروشاهی، مدیر حوزههای علمیه استان تهران و داماد مرحوم آیتالله سیدرضا صدر عصر امروز در دومین نشست عصرانه مؤسسه امام موسی صدر با موضوع بزرگداشت پنجاه و هفتمین سالگرد درگذشت آیتالله صدرالدین صدر، پدر بزرگوار امام موسی صدر گفت: روایتی از امام موسی کاظم نقل شده که ایشان از قول پدرشان امام جعفر صادق (ع) فرمودهاند" خداوند ما را به بهترین شکل خلق کرد و صورت ما را بهترین صورتها و گنجینههای آسمان و زمین قرار داد و اگر ما نبودیم خدا شناخته نمیشد"
وی افزود: در زمان ما که سعادت دیدار با ائمه اطهار (ع) وجود ندارد، اگر بخواهیم اخلاق و سیره آنها را درک کنیم و مصداقی برای حدیث فوق بیابیم باید سیره شخصیتهایی مثل آیتالله صدرالدین صدر را به خوبی بررسی کنیم.
حجتالاسلام خسروشاهی ادامه داد: بنده سعادت داشتهام که با اغلب بزرگان خانواده صدر ملاقات داشته باشم و به جرأت میتوانم بگویم که این خانواده مظهر خلق حسن و اخلاق محمدی بودند.
وی تصریح کرد: مرحوم سیدصدرالدین صدر متولد 1258 شمسی و وفاتش در سال 1332 شمسی به وقوع پیوسته است. ایشان از مرحوم نایینی اجازه اجتهاد داشت و در محضر استادی همچون آیتالله آخوند خراسانی شاگردی کرده است. همچنین پدر ایشان مرحوم آیتالله سیداسماعیل صدر از مراجع بزرگ نجف اشرف بوده است.
مدیر حوزههای علمیه استان تهران افزود: مادر ایشان هم دختر مرحوم آیتالله سیدحسن صدر بوده که ایشان هم از مراجع بزرگ نجف و کاظمین بوده است تا جایی که کتابهای ایشان از بزرگترین افتخارات تشیع است.
وی اظهار کرد: بنده بعد از فوت مرحوم سیدصدرالدین صدر به منزل ایشان رفتم و با کمال تأسف مشاهده کردم که مقدار بسیار زیادی کاغذ در حیاط ایشان پخش شده که نامههای بسیار ارزشمندی در میان این کاغذها بود و بنده دو روز وقت صرف کردم تا این کاغذها را به علاوه انگشتر و مهر ایشان از حیات جمعآوری کردم. در میان این نامهها نامه مرحوم نواب صفوی و مرحوم واحدی به ایشان بود که طی نامهای اجازه خواسته بودند که برای ترور یکی از سران رژیم پهلوی اقدام کنند.
حجتالاسلام خسروشاهی با بیان اینکه تألیفات متعددی از مرحوم سیدصدرالدین صدر به یادگار مانده است، گفت: بسیاری از این کتابها نیز متأسفانه در طول زمان از بین رفته است اما تاکنون کتابهایی مانند المهدی، تاریخ مختصر اسلام، انیس المقلدین، تغییرات درسی، شرح رساله حقوق امام سجادپ و خلاصه الفصول از ایشان به چاپ رسیده و یا در حال تحقیق و انتشار است.
مدیر حوزههای علمیه استان تهران در بیان ویژگیهای اخلاقی آیتالله سیدصدرالدین صدر عنوان کرد: انسانهای متدین و باتقوا در میان علما و عوام بسیار هستند اما در مورد مرحوم صدر این نکته جالب توجه است که ایشان علاوه بر اینکه خود را به اخلاق نیکوی محمدی آراسته بود در مسایل اجرایی نیز وارد شد و بسیار زبردست بود تا جایی که سالها مدیریت حوزه علمیه قم را به عهده داشت
.
وی مدیریت حوزههای علمیه را کاری بسیار سخت و پیچیده خواند و افزود: در دوره پرتلاطم حکومت رضاشاه یعنی زمانی که حکومت به دنبال حذف روحانیت بود، تدبیرات مرحوم صدر در کنار دیگر علما، حوزه علمیه را از خطر نابودی نجات داد، علاوه بر اینکه فقر و نداری هم در آن دوره در حوزه علمیه قم سایه افکنده بود و عالم مدبری نیاز بود که بتواند در آن ایام به اداره حوزه بپردازد.
حجتالاسلام خسروشاهی در بیان تأثیر آیتالله صدر در هجرت آیتالله بروجردی به قم گفت: ایشان تلاش بسیاری انجام دادند تا مرحوم آیتالله بروجردی به قم بیایند و اداره حوزه علمیه را به عهده بگیرند زیرا در آن ایام احساس کردند که حوزه علمیه احتیاج به فرد تازهنفس و با انگیزهتری دارد تا به تدبیر و تحولات بنیادی در حوزه بپردازند.
پایان پیام/
نظر شما