خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد «العین» در شهر البیره واقع در کرانه باختری، یکی از مهم ترین مساجد تاریخی در فلسطین است که نقش برجسته ای در زندگی مردم این مرز و بوم در طول تاریخ داشته است و نقش مهمی در تحکیم هویت فلسطین داشته است.
نام این مسجد از عین، آب چشمه ای که حضرت مریم(ع) از آن نوشیده است، گرفته شده است. گفته می شود که این مسجد نزدیک این چشمه قرار دارد.
حضرت مریم عذراء زمانی که حضرت عیسی را در بیت لحم گذاشت و به شهر الناصره رفت، در مسیر خود از این چشمه آب نوشید و این مسجد به همین نام گذاشته شده است.
محمد جرادات، مدیر اداره آثار باستانی در شهر رام الله گفت: این مسجد در جنوب غربی شهرک قدیمی قدس و در مسیر اصلی دو شهر البیره و قدس قرار دارد که خیابان آن به نام نابلس است.
وی افزود: تنها نام اصلی این مسجد العین است و نام دیگری ندارد و مساحت آن حدود سه دونم است.
وی تاکید کرد: دلیل نامگذاری این مسجد به العین آن است که در کنار چشمه ای که آب این شهر تامین می شده است، واقع شده است.
جرادات اظهار کرد: تاریخ ساخت این مسجد به زمان پایان عثمانی ها باز می گردد و در سال 1930 اصلاحاتی در این مسجد ایجاد شد و بخش هایی از آن نیز از سوی اداره اوقاف اسلامی ترمیم شده است.
بنابراین گزارش، این مسجد تاریخی بر اساس قانون فلسطین مورد حفاظت وزارت گردشگری است و وزارت اوقاف و امور دینی فلسطین نیز کار حفاظت و مرمت آن را نیز بر عهده دارد.
مدیر اداره آثار باستانی در شهر رام الله در ادامه تاکید کرد که این مسجد در حال حاضر همچنان پابرجا است و نمازهای پنجگانه و نماز جمعه در آن اقامه می شود.
بنابراین گزارش، این مسجد، همچون دیگر اماکن تاریخی فلسطین بارها مورد تعرض صهیونیست ها قرار گرفته است.
ماجد صقر، محقق و مبلغ اسلامی و امام جماعت سابق این مسجد بر اهمیت تاریخی این مسجد و نقشی که در تبلیغات اسلامی در منطقه البیره داشته است، تاکید کرد.
وی گفت: این مسجد در کار یک چشمه بنا شده است و این چشمه همان چشمه ای بوده که حضرت مریم بعد از ولادت عیسی در کلیسای مهد از آن آب نوشیده است.
وی افزود: شهر البیره نیز مکان وصل شمال و جنوب فلسطین است و و کاروان ها از جانب آن عبور می کرده اند و تجار در آن استراحت می کرده اند.
وی تاکید کرد: این مسجد، دومین مسجد قدیمی شهر البیره بعد از مسجد العمری است که در 200 متری آن واقع شده است.
نظر شما