به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، در میان آثار تاریخی و مکانهای گردشگری مریوان مانند دشت کیلو، قمچیان، ملا قوبی، اورامانات و غیره تاکنون دریاچه زریوار شاهد بیشترین بازدید کننده در این ایام بوده است.
این شهر از لحاظ پوشش گیاهی از سرسبزترین شهرهای استان و با وجود کوهستانی بودن از دشتهای نسبتا وسیعی برخوردار است و از مهمترین پدیدههای طبیعی آن نیز دریاچه زریوار است.
این دریاچه در سه کیلومتری شمال باختری مریوان و در ارتفاع 1285 متری از سطح دریا قرار داد و از زیباترین میراثهای طبیعی استان کردستان به شمار میآید.
آب این دریاچه از چشمههای جوشان و رودخانههای چندی که به آن میریزد، تأمین میشود، حجم آب دریاچه از 5/22 میلیون متر مکعب تا 5/47 میلیون مترمکعب در طول سال متغیر است.
طول دریاچه 6 کیلومتر و عرض آن یک هزار و 700 تا سه هزار متر و مساحت آن نیزحدود 720 هکتار است و وجه تسمیه زریوار و زریبار که هر دو در منطقه متداول است، به واژه (زری) که در زبان کردی به معنی دریاچه است، باز میگردد و پسوند «دار» و «بار» پسوند تشبیهی و زریبار یا زریوار به معنی دریاچهوار است.
زریوار به عنوان یک واحد اکولوژیکی و یک اکوسیستم آبی در کردستان پدیدهای بسیار زیبا و نادر است که با قرار گرفتن در یک دره طولی نسبتا وسیعی از دو طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شدهاست.
پوشش غالب اراضی در این منطقه را جنگل و بیشهزارهای نیمه انبوه تشکیل میدهند که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی بوده و در حالی که سایر گونههای جنگلی دیگر مانند گلابی وحشی، زالزالک، بادام در شیبها و نقاط مختلف آن وجود دارند.
پایان پیام/
نظر شما