به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز (7 فروردین) در آیین نکوداشت دکتر عبدالمجید ارفعی، مترجم لوح های گلی تخت جمشید و تنها متخصص ایرانی زبان های آکدی و ایلامی که در شهر اوز در لارستان در جنوب استان فارس برگزار شد، با بیان اینکه در فرهنگ قرآنی ما اعطای علم به عالم بر اساس لیاقت هر فرد و لطف خداوند به اوست، گفت: علم و دانش آموزی در اسلام هیچ گونه محدودیت زمانی، مکانی و آموزشی ندارد.
وی ادامه داد: خواسته ای که همگان در این دنیا به دنبال آن هستند و پیامبران الهی نیز این دعا را در حق خود می کردند این است که نام نکویی از آنها باقی بماند که تحقق این امر تنها با نیک رفتاری، اعمال صالح و علم و دانش مسیر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنی از امام علی (ع) بیان کرد: عالمان باقی می مانند گرچه جسم و پیکر آنها وجود نداشته باشد زیرا آثار فکر و اندیشه آنها همیشه ماندگار است و افرادی که آثار علمی آنها در اختیار همگان است، به آیندگان منتقل شده به نیکی از آنها یاد می شود که باید قدر دانشمندان را دانست.
وی بزرگداشت و معرفی مفاخر کشور را یکی از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان و تاکید کرد: در سال های اخیر بزرگداشت های متعددی برای مفاخر کشور و بزرگان استان فارس از جمله استاد نصرالله مردانی، میرزا احمد نی ریزی، حافظ و سعدی برگزار شده است.
حسینی از برگزاری برنامه ویژه و با شکوهی برای سلمان فارسی از مفاخر استان فارس خبر داد و خاطرنشان کرد: در هر برهه زمانی که بی توجهی به علم و عالم و تجلیل از آنها وجود داشته، مشکلات متعددی به وجود آمده که با توجه به این امر این وزارتخانه برای شناساندن مفاخر و گذشتگان بزرگ تلاش ها و برنامه های ویژه ای در نظر گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که اگر جوانان با مفاخر کشور آشنا شده و متوجه پشتیبانی عظیم علمی و تمدنی موجود در کشور باشند، قطعا به خودباوری و رشد بیشتری دست خواهند یافت.
وی معرفی دقیق و صحیح ایران اسلامی به جهان از طریق احیا و بزرگداشت مفاخر را از وظایف این وزارتخانه برشمرد و گفت: هرگاه این معرفی و آشنایی به صورت صحیح انجام شود، موجب حیرت مردم جهان می شود.
حسینی اظهار داشت: بر این اساس با توجه به وجود منابع عظیم و سوژه های فراوان در بخش مفاخر کشور این معرفی می تواند از طریق ساخت سریال و فیلم انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به خدمات گرانبهای پرفسور عبدالمجید ارفعی، افزود: استاد ارفعی متخصص ایرانی زبان های آکدی و ایلامی و از انگشت شمار ایلام شناسان جهان و از آخرین بازماندگان مترجم خط میخی ایلامی در جهان است که بسیاری از لوح های گلی تخت جمشید با تلاش های وی ترجمه شده است.
حسینی با بیان اینکه رساله دکتری این استاد زمینه های جغرافیایی فارس بر اساس گل نوشته های تخت جمشید است، اضافه کرد: این پرفسور نیز نخستین مترجم منشور کوروش است که از افتخارات این سرزمین محسوب می شود.
وی با اشاره به مفاخر متعدد و قدمت عظم فرهنگی در استان فارس، ادامه داد: دیار لارستان پرورش دهنده بزرگان و مفاخری مانند آیت الله مجاهد سید عبدالحسین موسوی لاری، آیت الله مجتبی موسوی لاری، مولانا عبدالغفور لاری، شیخ محمد صالح اوزی و شعرایی مانند افسرده لاری است که وجود این بزرگان و افرادی مانند استاد ارفعی در این شهر موید این بحث است که مفاخر بزرگی در فارس، لارستان و اوز است.
پایان پیام/
نظر شما