به گزارش شبستان: آغاز هر سال جدید شمسی در کنار زیبایی هایی که طبیعت بعد از خوابی طولانی مدت عرضه می کند و جوش و خروشی که مردم با خانه تکانی و خرید شب عید رقم می زنند، شروعی تازه است برای حرکت در مسیری خاص از شاهراهای پیشرفت که همه ساله رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سال جدید در پیام نوروزی خود، نقشه آن را تعیین می کنند.
امسال نیز بعد از عبور از پیچ و خم های اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف و کار مضاعف و جهاد اقتصادی ایشان با انتخاب عنوان "تولید ملى، حمایت از کار و سرمایهى ایرانى" برای سال 91 رسالت مهم ایرانیان را آنهم در شرایطی که استکبار به خیال خام خود می کوشد با تحریم های مکرر مسیر رشد و پیشرفت ما را مسدود کند، بیش از پیش گوشزد کرده اند.
اینکه تمامی افکار، بیانات و رفتارهای آیت الله خامنه ای مستند به آموزه های قرآن و اهل بیت (ع) است بر هیچ کس پوشیده نیست اما بیش از هر چیز همین عناوین انتخابی برای سال های مختلف شمسی است که ریشه دار بود افکار و اعمال ایشان در آموزه های وحی را آشکار می کند.
شعار امسال که بر خودکفایی و استغنای جامعه اسلامی از کفار و مستکبران تاکید دارد، شاید بیش از هر عنوان دیگر مستند به قرآن و احادیث است.
چراکه یکی از آموزه های والای اسلام پرهیز از درخواست مکرر برای رفع نیاز از دیگران است. تا جایی که ائمه اطهار (ع) بارها در احادیث مختلف این عمل را نهی کرده اند و حتی پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: "مَن هَداهُ اللّهُ لِلإسلامِ و عَلَّمَهُ القرآنَ ثُمّ سَألَ الناسَ کُتِبَ بینَ عَینَیهِ: فَقیرٌ إلى یَومِ القِیامَةِ (تنبیه الخواطر، ج 1، ص 9)؛ کسى که خداوند او را به اسلام هدایت کند و قرآن را به وى بیاموزد و با وجود این، دست نیاز به سوى مردم دراز کند، بر پیشانى او چنین نوشته می شود: فقیر (باش) تا روز قیامت.
این تصریح به خوبی نشان می دهد که حرکت در مسیر خودکفایی برای اسلام و مسلمین امری ضروری است که نادیده گرفتن آن فقر تا روز قیامت را درپی خواهد داشت.
و اما آیات وحی خود بهترین گواه است بر آنکه خداوند متعال می خواهد که مسلمانان جز به درگاه بی منت او دست نیاز به هیچ درگاهی دراز نکنند...
اینکه ما در نمازهای یومیه چندین مرتبه آیه شریفه إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعِینُ را قرائت می کنیم در همین راستا است که بدانیم جز او را نباید عبادت کرد و جز از او نباید انتظار استعانت داشت.
اما متاسفانه گویا این آیات برای بسیاری از ما تنها لغلغه زبان است نه آموزه ای که باید آن را سرلوحه کار قرار دارد، چه بسا همین بی توجهی و عدم درک معنای این آیه شریفه و آیات مشابه است که ساده دلان را در برابر تهدیدها و تحریمات دشمن دچار یاس و ترس می کند!
اما رهبر معظم انقلاب که به خوبی در طوفان های روزگار که بیشتر آنها همچون فتنه سال 88 از سوی دشمنانی طراحی می شود که متاسفانه گاه ما دست نیاز به رویشان دراز می کنیم، توانسته اند کشتی انقلاب را به ساحل امن نجات رهنمون شوند، این بار نیز با انتخاب هوشمندانه عنوان سال 90، نقشه های دشمن را نقش بر آب و خواب آنها را آشفته کردند. چرا که بر دشمن پوشیده نیست که ملت ایران آماده جامه عمل پوشاندن بر خواسته های برحق رهبرشان هستند و تحقق تولید ملی یعنی بر باد رفتن رویاهایی که دشمن درپس تحریمات برای خود بافته بود...
اینکه در 10 رکعت از نمازهای یومیه می گوییم إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعِینُ در عرصه کلان حکومتی به معنای حفظ استقلال اقتصادی و سیاسی کشورها و جوامع مسلمان است تا از استعمار و چیرگی مستکبران بر ممالک اسلامی جلوگیری شود. تا زمانی که مسلمانان دست نیاز به سوی غیر دراز کرده و فارغ از استعدادها و قابلیت های خود، راه آسان یعنی درخواست از اغیار را انتخاب کنند، جامعه اسلامی رنگ پیشرفت را نخواهد دید و روز به روز درجا می زند امری که به خوبی در بسیاری از کشورهای به ظاهر مسلمان که ادعای ام القرائی جهان اسلام را نیز دارند، اما در باطن دست نشانده استکبار و ایادی هستند به خوبی دیده می شود.
البته خداوند در قرآن مسیر خودکفایی را نیز ترسیم کرده است آنجا که در سوره مبارکه نجم آیه 39 می فرماید: "وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى"و اینکه براى انسان بهرهاى جز سعى و کوشش او نیست.
علاوه بر این، خداوند در آیه 139 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: "ولا تَهِنوا ولا تَحزَنوا واَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین; و سست نشوید! و غمگین نگردید! و شما برترید اگر ایمان داشته باشید.
همچنین در آیه 113 سوره مبارکه هود می فرماید: "ولا تَرکَنوا اِلَی الَّذینَ ظَـلَموا فَتَمَسَّکُمُ النّارُ وما لَکُم مِن دونِ اللّهِ مِن اَولِیأَ ثُمَّ لا تُنصَرون; و بر ظالمان تکیه ننمایید، که موجب میشود آتش شما را فراگیرد، و در آن حال، هیچ ولی و سرپرستی جز خدا نخواهید داشت، و یاری نمیشوید.
بنابر آیات مذکور راه های رسیدن به خودکفایی به بهترین شیوه در کتاب وحی ترسیم شده تا با در اختیار داشتن این نقشه راه را از بیراهه تشخیص داده و از چاله هایی که دشمن با عنوان تهدید و تحریم در مسیر ما ایجاد می کند، عبورکنیم.
این نقشه با عبادت خداوند و یاری جستن تنها از او که جهان در ید قدرت او است، آغاز می شود، پس از آن به شاهراه ارتباطی تلاش و کوشش رسیده و دوری از سستی و کسالت و ایمان الهی را راه میان بر معرفی می کند و در پایان بر پرهیز از اتکاء به ظالمان تاکید می کند چراکه این اتکاء دره ای است که با سقوط در آن انسان نه تنها دچار اتش می شود بلکه ولایت و سرپرستی خداوند را نیز از دست می دهد...
حال که رهبر معظم انقلاب با بصیرت تمام در این برهه حساس زمانی که دشمن می کوشد با تحمیل تحریم ها را موتور سرعت گرفته پیشرفت را از دور بندازد عنوان "تولید ملى، حمایت از کار و سرمایهى ایرانى" را برای سال 91 برگزیده اند، باید آموزه های قرآن را در این مسیر بیش از پیش سرلوحه کار قرار دارد و مسیر ترسیم شده قرآن را پیمود در غیر این صورت و بنابر تصرح کتاب وحی درپی تکیه بر ظالمان چیزی جز آتش ما را فرا نمی گیرد.
پایان پیام/
نظر شما