به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز، «سید احمد زرهانی» قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در واکنش به یک سخن انحرافی از صدا و سیمای بیانیه ای صادر کرد.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
« أَقِمِ الصَّلَاهَ إِنَّ الصَّلَاهَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ وَلَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَاللَّهُ یَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ »
اقامه نماز پشتوانه سلامت و آرامش روانی و سعادت جوامع بشری است. از قرن بیستم تعدادی زیادی از دانشمندان و محققان ایران و جهان پیرامون نقش نماز و ذکر الهی در ایجاد اطمینان قلب و تعادل روان و سلامت جسم و جان کتاب و مقاله نوشته اند و نشان داده اند که خداوند دانا و توانا حکمت های متنوعی را در نماز و دیگر عبادات نهاده است و آنها را برای تقرب و تکامل انسان و سعادت مادی و معنوی او تشریع کرده است.ذکر یک نظر غیر علمی و فاقد استناد در صدا و سیما اسباب نگرانی و انتقاد اهل ایمان و صاحب نظران را فراهم آورده است.
ستاد اقامه نماز این اظهار نظر شتاب زده و سست و نادرست را ناشی از فقر علمی و پژوهشی می داند و انتظار دارد که متخصصان و صاحب نظران در بیان نسبت اقامه نماز با تأمین نشاط روانی و سلامت جسمانی و ارتقاء معنوی مردم حقایق علمی را بیان کنند و افکار عمومی را روشن سازند.
همچنین در ذیل به اختصار نظر استاد دکتر محمد خصاونه از استادان دانشگاه های امریکا را به نقل از مجله پزشکی جهت آگاهی عموم یادآوری می کند.
« سلامتی مفاصل بدن با خواندن نماز »
این تحقیقات روی نماز مسلمانان تمرکز دارد، و محققان گفتهاند که حرکات فیزیکی مشابه در مراسم مذهبی نماز مسیحیان و یهودیان به همراه حرکات فیزیکی درمانی نیز میتوانند تاثیرات مشابهی داشته باشند.
در عصر کنونی با تحقیقات متنوع در خصوص حرکات موثر برای درمان دردهای کمر و سایر بخش ها در بدن مشخص شده است که نماز خواندن و حرکات فیزیکی که در نماز فرد باید انجام دهد رابطه مستیقی با سلامت مفصل و تکسین دردهای کمر درد انسان دارد. یک مطالعه جدید نشان داده که حرکات فیزیکی در هنگام خواندن نمازهای روزانه مانند رکوع و زانو زدن اگر به طور منظم و به درستی انجام شوند میتوانند درد کمر را تسکین دهند.
استاد محمد خصاونه از دانشگاه بینگهمتون در ایالت نیویورک آمریکا در مصاحبه با خبرنگاران گفت: ما می توانیم به این حرکات به شکل تمرینات شفابخش فیزیک درمانی نگاه کنیم که برای درد کمر بسیار مفید هستند.
خصاونه افزود: نماز میتواند استرس فیزیکی و اضطراب را از بین ببرد وعلاوه بر این تحقیقات نشان میدهند که نماز خواندن میتواند یک درمان بالینی موثر برای اختلالات عصبی عضلات اسکلتی باشد.
نماز یک درمان بالینی برای کمردرد
دکتر خصاونه همچنین گفت: حداکثر نیروهای فشاری ایجاد شده در طی حالت نماز بسیار پایینتر از حدود ایمنی تعیین شده توسط موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی میباشد و نماز میتواند به خوبی یک درمان بالینی برای کمر درد در نظر گرفته شود. درمانی که به طور منظم نیاز به حرکات مختلف بدن انسان دارد.
وی در ادامه گفت: وضعیت زانو در حالت سجود نیز به گونهای است که کشش مفاصل را افزایش میدهد و به افراد مبتلا به کمردرد توصیه میشود زمان بیشتری را در وضعیت سجود قرار بگیرند.
این تحقیقات روی نماز مسلمانان تمرکز دارد، و محققان گفتهاند که حرکات فیزیکی مشابه در مراسم مذهبی نماز مسیحیان و یهودیان به همراه حرکات فیزیکی درمانی نیز میتوانند تاثیرات مشابهی داشته باشند.
یافتههای این مطالعه از آنالیز آماری بر اساس حرکات دیجیتالی تولید شده توسط کامپیوتر از مدل بدن مردان و زنان سالم با قومیتهای هندی، آسیایی و آمریکایی و همچنین مدل مشابه بیماران با درد کمر به دست آمده است.
نظر شما