حمایت از تولید؛ کلید دستیابی به افق چشم‌انداز

نامگذاری نخستین سال از دهه 90 به نام "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" از سوی مقام معظم رهبری درحالی صورت می‌گیرد که ایشان همواره بر اهمیت این موضوع در توسعه اقتصاد کشور تاکید داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، درحالی که فرصت چندانی تا سال 1404 و فرصت ایران برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز باقی نمانده، نامگذاری سال‌های اخیر از سوی مقام معضم رهبری، جهت‌گیری‌هایی داشته که کشور را با سرعت بیشتری به سوی اهداف درنظر گرفته شده رهنمون می‌سازد، در این میان حمایت از تولید ملی نیازی اساسی است که اکنون از سوی معظم‌له مورد تاکید قرار گرفته است.


اکنون کلیدواژه "حمایت از تولید ملی" فرصتی برای مسئولین اقتصادی کشور فراهم می‌آورد تا با کاهش وابستگی به محصولات و تجهیزات خارجی، اقتصاد روبه رشد کشور را بیش از پیش به سوی جاده خودکفایی هدایت کنند.


تولید ملی، راهکار مقابله با تحریم جهانی


درحالی که در سال‌های گذشته غرب تمام تلاش خود را برای به انزوا کشاندن جمهوری اسلامی ایران شکست خورده دیده است، حمایت از تولید ملی می‌تواند یکی از کلیدی‌ترین برنامه‌های سیاستمداران غربی یعنی تحریم را به طور کلی از کار بیاندازد.


تحریم‌های جهانی اگرچه برای بخش تولید مشکل‌ساز است ولی در عین حال نشانگر اهمیت تولید ملی در تامین کالاهای مورد نیاز کشور خارج از سلطه و تصمیمات کشورهای تحریم‌کننده بوده و عامل حفاظت از اقتصاد ملی است.

 

کارشناسان معتقدند باوجودی که در سال‌های گذشته قیمت ارز افزایش داشته است، مهم این است این وضع را مدیریت کنیم تا گروه‌هایی که می‌توانند از افزایش نرخ ارز صدمه ببینند، صدمه نبینند یا حداقل صدمه را ببینند.

 

این درحالی است که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی سال 91 با دقتی مثال زدنی، موضوع حمایت از کار و سرمایه ایرانی را نیز مورد تاکید قرار دادند و انتظار می رود امسال با تاکیداتی که رییس جمهور نیز برای اجرای این دستور داشته است، دولت همکاری خوبی با کارآفرینان داشته باشد.

 

در این زمینه رییس جمهور با بیان این‌که برنامه عظیم "مهر ماندگار" برای تکمیل و بهره‌برداری از تمام طرح‌های بزرگ عمرانی، علمی، بهداشتی، صنعتی، فنآوری و کشاورزی و فرهنگی تهیه شده و آماده اجرا است، گفت: بنای دولت بر این است تا به گونه‌ای کار کند تا باری را بر دوش دولت بعدی نگذارد و در حقیقت ما می‌خواهیم این فرصت برای دولت بعدی باقی باشد که برنامه‌ و بودجه خود را خودش تنظیم کند و براساس برنامه‌هایی که به تایید ملت ایران می‌رسد کارهایش را جلو ببرد و طرح‌های نیمه تمام مانع اجرای برنامه‌های دولت بعدی نشود.


در این زمینه تعامل دولت و بخش تولید ارزشمندترین روش مقابله با تحریم‌های خارجی است که حمایت‌های به‌موقع دولت و تلاش بخش تولید مسلما در خنثی‌سازی تحریم‌ها موثر شده و در عین حال عامل تامین کالاهای مورد نیاز مردم کشورمان خواهد بود.


بنابراین در مقایسه ارزش آنچه خودمان تولید می‌کنیم با کالاهای وارداتی لازم است به وزن تولید ملی به‌عنوان عامل حفاظت از استقلال ملی توجه لازم مبذول شده و حمایت لازم توسط دولت فراهم شود؛ با همین هدف ریاست‌جمهوری و هیات دولت در جهت حمایت از تولید ملی در جلسه 89/2/5 به استناد اصل 127 قانون اساسی کشور مصوب کرده‌اند، جهت حذف بوروکراسی اداری و تسریع در رسیدگی به مشکلات داخلی واحدهای تولیدی، ستادی به ریاست وزیر صنایع و معادن سابق و با حضور معاونان و مدیران ذی‌ربط آن وزارتخانه و نماینده تام‌الاختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد امور مالیاتی و گمرکی، وزارت نیرو، وزارت کار و امور اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی، بانک مرکزی و بانک‌های عامل تشکیل شده و با حضور در استان‌های کشور از نزدیک به مشکلات واحدهای تولیدی رسیدگی کنند، پیشنهاد ستاد موصوف پس از تصویب وزیر صنایع و معادن سابق به‌عنوان نماینده ویژه ریاست‌جمهوری در امور اجرایی برای دستگاه‌های ذی‌ربط لازم‌الاجرا خواهد بود.


درحالی که دولت‌های غربی می‌خواهند به ایران فشار آورند و بر مبنای مقررات جاری کشور طرح‌هایی را آماده کرده و پیاده می‌کنند که نرخ ارز در ایران بالا رود و واحدهای تولیدی تعطیل شده و بیکاری در کشور افزایش یابد. باید با استفاده از اقداماتی در جهت خنثی‌سازی اقدامات دولت‌های غربی، فعالیت‌های آنان را علیه کشور بی‌نتیجه‌سازیم تا نتوانند ضربه‌ای بر ما وارد کنند، این تهدید می‌تواند برای بخش تولید ما فرصت بزرگی ایجاد کند.


حال که با تدبیر مقام معظم رهبری امسال به نام "سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی " نامگذاری شده، بهترین فرصت پیش آمده تا با جهاد اقتصادی و ایجاد سپری در برابر تهدید تحریم، ایران عزیز را به سوی رسیدن به اهداف دیده شده در چشم انداز با همتی مضاعف پیش بریم.


پایان پیام/
 

کد خبر 118564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha