صدور ۲ پروانه کاربرد استاندارد برای محصول دانش بنیان در ایلام/ لزوم تسریع در صدور مجوزهای محصولات دانش بنیان

همتی با تاکید بر اینکه کارفرمایان و پیمانکاران باید استفاده از مصالح باکیفیت و دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد در ساخت و سازها را اولویت اصلی قرار دهند، گفت: ۲ پروانه کاربرد استاندارد برای محصول دانش بنیان در ایلام تا کنون صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام،  مدیرکل استاندار استان ایلام، عصر امروز(۹ اردیبهشت) در  نشست شورای استاندار استان ایلام، اظهار کرد: از سال 1398 این اداره کل به جد وارد بحث استانداردسازی محصولات دانش بنیان با کمک پارک علم و فناوری استان گردیده است.

 

«مهناز همتی» یادآور شد: این اداره کل در فاز اول اقدام به شناسایی شرکت های دانش بنیان دارای مجوز های دانش بنیان از معاونت محترم ریاست جمهوری از طریق پارک علم و فناوری استان  کرده و سپس در سال 98 و همچنین سال های بعدی دوره های آموزشی متعدد با حضور کارشناسان پارک و شرکت های دانش بنیان برگزار گردید.

 

وی افزود: تشکیل دفتر استانداردسازی در محل مرکز پارک علم و فناوری استان از سال 99 تا کنون، تقبل هزینه بازرسی امر استانداردسازی محصولات دانش بنیان و فناورانه توسط اداره کل از جمله برنامه های این اداره کل در راستای توجه به تولیدات دانش بنیان بوده است، همچنین در اواخر سال 99 اولین متقاضی به این اداره کل معرفی گردید و در اواسط سال 1400 دو پروانه کاربرد نشان دانش بنیان برای محصول دستگاه تست و عیب یابی آلتراسونیک( تک و دو کاناله) صادر گردید و همچنین در اواخر سال 1400 نیز یک پروانه استاندارد نشان فناورانه برای محصول بلوک مدولار «جعبه گیاه» صادر شد.

 

همتی با اشاره به مشکلات حوزه دانش بنیان، ابراز کرد: عدم استقبال شرکت های دانش بنیان از دوره های آموزشی و همچنین دفتر استانداردسازی مستقر شده در محل پارک علم و فناوری،  عدم انبوه سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه،  عدم مطالبه نشان استاندارد این محصولات توسط مشتریان، عدم تسریع در صدور مجوزهای دانش بنیان توسط نهادهای ذی ربط،  عدم استقبال شرکت های دانش بنیان از دوره های آموزشی و همچنین دفتر استانداردسازی مستقر شده در محل پارک علم و فناوری،  عدم انبوه سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، عدم مطالبه نشان استاندارد این محصولات توسط مشتریان و  عدم تسریع در صدور مجوزهای دانش بنیان توسط نهادهای ذیربط از جمله مشکلات پیش روی محصولات دانش بنیان است.

 

مدیرکل استاندار استان ایلام ابراز کرد: در اواسط سال 1400 این اداره کل به سازمان راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت معرفی محل احداث پروژه ها با سایر مشخصات درخواستی استعلام گرفته شد که متاسفانه پاسخی در این خصوص دریافت نشد، لذا لازم است کارفرمایان(سازمان راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ) و پیمانکاران جهت استفاده از مصالح باکیفیت و دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد و ممنوع بودن مصالح غیر استاندارد و بی کیفت را مدنظر قرار دهند.

 

همتی گفت: قبل از پذیرش مصالح توسط ناظرین ساخت و سازها در ابتدا اصالت نشان استاندارد از طریق سامانه پیامکی 10001517 استعلام گرفته و راستی آزمایی شود و در صورت نا معتبر بودن پروانه استاندارد مصالح مورد نظر، از آن مصالح استفاده نشود و پرداخت هزینه مصالح مورد مصرف توسط کارفرمایان به پیمانکارمنوط به داشتن پروانه استاندارد مصالح  و تایید ناظرین باشد در غیر اینصورت ذیحسابان از پرداخت ممانعت نمایند.

 

وی بیان کرد: پیشنهاد می شود که  اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلف شود تمامی مسئولیت استفاده از مصالح غیر استاندارد و بیکیفت در پروژه های طرح ملی مسکن را بر عهد دار شود.

 

استاندارد ایلام بیان کرد:  در کل در استان ایلام تعداد 226 تجهیز در زمین های بازی مستقر می باشد که این آمار در سال 1398 توسط شرکتهای بازرسی تایید صلاحیت شده سازمان ملی استاندارد ایران در استان احصاء شده است که  این تعداد وسیله در 66 زمین بازی متعلق به شهرداری ها مستقر شده است.

 

وی بیان کرد: متاسفانه تاکنون هیچ یک از وسایل و تجهیزات مستقر در زمین های بازی توسط شهرداری ها استانداردسازی نشده است،  تعداد 17 وسیله بازی به جهت نداشتن قابلیت استانداردسازی جمع آوری شدند، تعداد کل وسایل و تجهیزات شهربازی فعال در کل استان 43 مورد است که 15 دستگاه از آنها دارای گواهینامه استاندارد معتبر می باشد.

 

همتی با اشاره به اینکه  در حال حاضر تعداد 15 گواهینامه استاندارد معتبر برای شهربازی وجود دارد، ابراز کرد:  تعداد 20 درخواست بازرسی در سامانه شهربازی ثبت شده است و بزودی بازرسی از آنها بعمل خواهد آمد، با توجه به فروکش کردن بیماری کرونا وفعالیت مجدد واحدهای شهربازی انتظارمی رود تعداد درخواستهای بازرسی بیشتر شود.

 

مدیرکل استاندارد استان ایلام یادآور شد:  به دلیل بیماری کرونا از 8 واحد شهربازی سرپوشیده تعداد 7 واحد تعطیل و تجهیزات آنها جمع آوری شده است،  تعداد 8 مورد از وسایل و تجهیزات شهربازی، بهره برداران آنها اقدام به استانداردسازی ننموده اند که مراحل ارجاع به محاکم قضایی در حال انجام است.

 

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل در استاندارد سازی وسایل و تجهیزات شهربازی و زمین بازی، عدم استانداردسازی زمین های بازی توسط شهرداریهاست، گفت: شهرداریها به یک الگوی نامناسب برای بخش خصوصی نیز تبدیل شده است و متاسفانه عدم استانداردسازی از طرف شهرداریها باعث شده که اعتراضات بخش خصوصی به استاندارد بیشتر شده و استاندارد، متهم به دوگانگی در برخوردها شود.

 

همتی بیان کرد: ملزم کردن شهرداریها به استانداردسازی وسایل و تجهیزات مستقر در زمین های بازی،  کمک مالی به شهرداریها برای انجام استانداردسازی،  رسیدگی جدی مراجع قضایی به تخلفات شهرداریها در حوزه استانداردسازی وسایل بازی از اقداماتی است که می تواند در راستای استاندارد سازی زمین های بازی موثر باشد.
 

کد خبر 1180733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha